Claim nu jouw plek op één van onze droombestemmingen in het buitenland. Bel ons op 085-0480900.
De voordelen van een Gap Year
De voordelen van een Gap Year

De voordelen van een Gap Year

Twijfel jij of je een Gap Year wilt nemen of ben je benieuwd naar de voordelen ervan? Verdiep je dan goed in de voordelen, want een tussenjaar is van onschatbare waarde voor je toekomst.

De voordelen van een Gap Year op een rij:

Betere studiekeuze
Onderzoek* wijst uit dat studenten die een tussenjaar hebben ondernomen betere studieresultaten hebben en dat studenten sneller afstuderen. De kosten van een verkeerde studiekeuze in het eerste jaar zijn €12.771 voor uitwonende studenten en €8.771 voor inwonende studenten*. Deze kosten zij dus bijna hetzelfde als een tussenjaar.  

Betere studieresultaten
Onderzoek* wijst uit dat studie-uitval significant lager is bij studenten die een tussenjaar hebben ondernomen doordat studenten een bewustere studiekeuze maken.

Persoonlijke ontwikkeling
Studenten die een tussenjaar ondernemen, maken een enorme persoonlijke ontwikkeling door. Zij verkrijgen een hogere mate van volwassenheid, zelfvertrouwen, aanpassingsvermogen en onafhankelijkheid.

Internationale ervaring
Studenten doen belangrijke internationale ervaring op die tegenwoordig onmisbaar is op elke CV. Niet voor niets adviseren veel middelbare scholen, decanen en opleidingen om ervaring op te gaan doen in het buitenland, juist om je in de toekomst te onderscheiden op de arbeidsmarkt.

Nieuwe taalvaardigheden
Wat is er mooier dan straks één of meerdere talen vloeiend te spreken??

Internationaal netwerk
Jouw tijd in het buitenland biedt vele mogelijkheden om nieuwe vrienden te maken en internationale contacten op te doen. Wat is er nou leuker dan nieuwe mensen ontmoeten om samen lol mee te maken? Ben je straks weer thuis, dan kun je via Facebook eenvoudig contact blijven houden en heb je wellicht een logeeradres ergens in het buitenland. Handig toch?

Buitenlandervaring essentieel voor CV
Onafhankelijk van wat je precies gaat doen, maar bepaalde reis- of werkervaring staat altijd goed op je CV. Zeker in tijden van recessie en krapte op de arbeidsmarkt kun jij je onderscheiden door jouw (werk)ervaring in het buitenland. Als starter heb jij bij je toekomstige werkgever een streepje voor. Jij laat met je buitenlandervaringen immers zien te beschikken over een grote mate van zelfstandigheid, durf en flexibiliteit.

* Bron: 'Gap Year onderzoek’ is in mei 2016 uitgevoerd in opdracht van het Europees Platform en Nuffic.

Welk type gap year student ben jij?

1. Ik ben middelbare scholier en weet nog niet wat ik wil studeren

Jij bent de typische Gap Year student die nog niet weet wat hij wil. Je hoopt er tijdens een tussenjaar achter te komen wat je wil gaan studeren, en die kans is groot: vooral jongeren die ervoor kiezen om in hun tussenjaar naar het buitenland te gaan en even uit hun vertrouwde wereldje te stappen, komen wijzer terug. Dat komt omdat je in het buitenland je horizon verbreed en je nieuwe ervaringen opdoet die je thuis niet mee zou maken, waardoor je jezelf beter leert kennen. Ook ontmoet je veel nieuwe mensen die jou soms ook weer anders naar dingen doen kijken. Zo is een gap year niet alleen een fantastische tijd, maar heb je er ook voor je toekomst veel aan.

2. Ik ben middelbare scholier en weet wat ik wil studeren, maar overweeg toch een tussenjaar

Je weet wat wij allang weten: dat het nemen van een gap year zeker niet alleen voor twijfelaars is. Je weet al wat je (ongeveer) wil gaan studeren, maar kiest er toch nog even voor om te genieten van al het moois wat de wereld te bieden heeft. Even genieten en stoom afblazen na die lastige eindexamens, terwijl je toch in het schoolse ritme blijft en je veel makkelijker een studie oppikt dan na een tijdje backpacken. Of misschien kies je wel bewust voor een tussenjaar om aan je CV te werken: door extra talen te spreken en een buitenlandervaring op je CV te kunnen zetten, onderscheid je je van de massa. Hierdoor heb je altijd een streepje voor op anderen bij bijvoorbeeld selectiestudies zoals de Hotelschool, of later bij sollicitaties.

3. Ik ben gestopt of ga misschien stoppen met mijn studie 

Misschien twijfelde je al een beetje over je studiekeuze toen je eraan begon en nu ben je er toch achter dat dit het niet helemaal is. Je overweegt te stoppen of hebt dat inmiddels besloten maar je wil geen gat op je CV. Als je de rest van het schooljaar het liefst een beetje nuttig wil invullen, is het zeker een aanrader om een tijdje naar het buitenland te gaan. De semester-programma’s van EF starten onder andere in januari en april, waardoor je weer ruim op tijd thuis bent om in september met een nieuwe studie te starten.  Ga even lekker genieten op jouw droombestemming, verbeter je taal en start daarna vol frisse moed en nieuwe ideeen aan een nieuwe uitdaging.

4. Ik heb een studie afgerond en twijfel tussen werken of verder studeren

Het is het klassieke dilemma: je bent eindelijk afgestudeerd, maar is het nou verstandig om er nog een studie aan vast te knopen of kan je beter gaan beginnen met solliciteren? Steeds meer studenten kiezen er in deze situatie voor om een tijdje naar het buitenland te gaan. Zo kun je er enerzijds door alle nieuwe ervaringen en contacten achterkomen wat je wil gaan doen, en werk je anderzijds aan je CV. Zo breng je je Engels tot het hoogste niveau of leer je een nieuwe taal spreken (of beide!), kan je een internationaal erkend diploma halen en staat een buitenlandervaring sowieso nooit slecht. Leun je toch iets meer naar ‘doorstuderen’? Kijk dan eens naar de EF Pre-Master in Engeland of Amerika!       
Benieuwd geworden? Vraag dan HIER een gratis brochure aan! Al een idee van wat je zou willen doen? Dan kan je via DEZE LINK een vrijblijvend kostenoverizicht aanvragen en krijg je beter inzicht in de kosten. 

Prijsopgave