GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Fransje in Nice, Frankrijk

Hoi ik ben Fransje en ging 5 weken naar Nice. Deze weken hebben mij meer kennis gegeven dan 5 jaar Frans op de middelbare school!
Fransje in Nice, Frankrijk

Oktober 2014, dit was het moment dat het zeker was dat ik in de zomer van 2015 tijdelijk ging “verhuizen” naar het zonnige zuiden van Frankrijk. Ik wilde graag een keer zelfstandig op vakantie, maar een drink vakantie met vrienden trok mij niet, dus ik koos ervoor om een taalcursus Frans te gaan doen in Nice.

12 Juli 2015 zette ik mijn eerste stappen in Nice, Frankrijk. Er kwam een man naar me toe lopen in een roze EF-shirt met een EF-lollypop en toen wist ik dat mijn avontuur ging beginnen.

Mijn kamergenootje was er blijkbaar al, ze heette Lea, was 17 jaar en kwam uit Zwitserland. Zij liet me de stad zien voor zover ze hem had ontdekt. We hebben veel gepraat over thuis, vrienden, school en onze dromen. Het mooie was dat ik het gevoel had dat ik met mensen was die mijn drang naar het buitenland begrepen. Iedereen had dromen in het buitenland, iedereen wilde ontdekken. Hier was je niet raar, je deelde je passie met anderen.

Lea bleef maar 2 weken en het moment dat ze weg ging vond ik erg lastig. Ik was close met haar geworden en ze werd echt een hele goede vriendin van me. We bleven contact onderhouden. Ik vertelde haar elke dag nog hoe het was in Nice en zij vertelde mij hoe de rest van haar zomer in Zwitserland was.

Na Lea kreeg ik een nieuw kamergenootje, Jessica uit Peru. Ook met haar kon ik heel goed opschieten. We gingen uit, shopten, deden excursies en ze hielp me met school (ze was echt veel beter in Frans). Met Jessica heb ik mijn laatste weken doorgebracht en precies in deze weken merkte ik dat mijn Frans echt vooruit ging. Ik begon dingen te herkennen, linken te leggen en ik kon mezelf verstaanbaar maken, iets wat ik op het vliegveld paar weken daarvoor nog niet kon.

Na 5 weken zon, zee, strand en EF-school en EF-vrienden, zat mijn tijd erop. Ik moest weer naar huis omdat HAVO 5 begon. Afscheid van de plek en de mensen was erg lastig. Het voelde als mijn nieuwe thuis en nieuwe levensstijl.

Door EF heb ik geleerd dat er niet 1 plek is waar ik me thuis kan voelen op deze wereld, maar er zijn duizenden plekken waar ik me thuis kan voelen en die plekken wil ik graag ontdekken. Ik wil mezelf ontdekken en aanpassen en ik wil leren van nieuwe dingen / mensen. Mijn reis naar Nice was niet alleen een reis om mijn Frans te verbeteren, maar het was ook een reis om mezelf te verbeteren en om te weten wat mijn dromen zijn. En ik zou het zo opnieuw willen doen.

Leer Frans in NiceOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer