GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Luca uit Nederland bij EF San Francisco

Luca is met EF drie maanden naar San Francisco geweest.
EF Ervaringen: Luca uit Nederland bij EF San Francisco

Drie maanden in San Francisco studeren was de beste keus die ik ooit heb gemaakt! Bij een bijeenkomst in Nederland werd al meerdere malen benadrukt dat EF een grote familie is. Ik kan je verzekeren, inmiddels nu als een EF Ambassador, dat dit honderd procent klopt. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt.

Via verschillende lesmethodes heb ik meer feeling met de taal gekregen en de lessen op school vlogen voorbij. Er wordt aandacht besteed aan luisteren, lezen, schrijven, grammatica en vocabulaire.
Mocht je, net als ik drie maanden geleden, onzeker zijn over je Engels? Bang dat mensen je uitlachen omdat je denkt dat je het niet kunt? Bij EF ben je op het goede adres! Je wordt hier zo goed opgevangen en iedereen heeft tenslotte hetzelfde doel: Engels leren.

Naast het volgen van de cursus heb je genoeg tijd om San Francisco te ontdekken. De Golden Gate Bridge zie je vanuit het klaslokaal, Fisherman’s Wharf is om de hoek, de Cable Car stopt voor de school en Lombard Street is 5 minuten lopen. Idealer kan bijna niet! Maar waarom eigenlijk San Francisco? San Francisco is zo divers. Van een hippie wijk, een homo wijk, China Town en Japan Town kan je ook heerlijk chillen in prachtige parken met je vrienden. Je zult je in San Francisco niet zo snel vervelen. Wat betreft de huisvesting, je kun er voor kiezen om in een host family te verblijven of in de EF Residentie. De EF residentie is gevestigd downtown San Francisco. Vijf minuten lopen vanaf Union Square waar je talloze winkels hebt. Goed voor je kledingkast, maar minder prettig voor je creditcard. San Francisco is tenslotte een dure stad.

EF organiseerde ook activiteiten. Zo ben ik met EF naar Las Vegas, Napa Valley en Los Angeles gegaan. Op een vrijdagochtend ga je met de bus richting Las Vegas om daar een weekend flink te feesten. Met EF ga je naar verschillende clubs, kan je deelnemen aan een poolparty en zie je alle highlights van Las Vegas. In Los Angeles slaap je op één minuut loopafstand van de Hollywood Boulevard, de Walk of Fame. Ook in LA bezoek je de highlights én maak je nog een tussenstop in Santa Monica, een prachtige stad aan de kust. Daarnaast zijn er ook diverse activiteiten met EF die zich afspelen in San Francisco. Zo heb ik een basketbal wedstrijd van de Warriors gezien, Alcatraz bezocht en heel wat wijntjes gedronken tijdens de Wine Wednesday.
Daarnaast is het ook gemakkelijk om zelf een auto te huren met vrienden. Rijden naar Lake Tahoe, Berkeley, Yosemite, Monterey en Carmel, Stanford of Silicon Valley zijn prima afstanden met prachtige omgevingen. Een fiets huren en over de Golden Gate Bridge fietsen is iets wat je ook echt gedaan moet hebben.

Ik heb vrienden voor het leven gemaakt die wonen over de hele wereld. Ik heb mijn Engels echt verbeterd en ik heb een onwijs leuke tijd gehad. Met EF ga je een avontuur tegemoet wat niemand je meer kan afpakken. Ik raad het iedereen aan om dit vooral alleen te doen. Verleg je grenzen en eenmaal terug in Nederland spreek jij Engels als de beste!

Waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel meer te beleven valt?

Leer Engels in San FranciscoOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer