GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Mijn onvergetelijke EF tijd in Londen

Na het afronden van de middelbare school had ik geen idee wat ik wilde studeren. In plaats van een snelle beslissing maken voor een studie nam ik een tussenjaar en koos ik ervoor om een taalcursus te volgen in de wereldstad Londen. Tijdens dit jaar kreeg ik veel meer zelfvertrouwen en kon ik rustig de tijd nemen om me te oriënteren voor een studie.
Mijn onvergetelijke EF tijd in Londen

Studiekeuzes zat, maar welke keuze is nou de juiste en wat als je niet de juiste keuze maakt?

Net als vele andere middelbare scholieren zag ik door de bomen het bos niet meer.

“Tom is het anders niet een idee om een talencursus in het buitenland te volgen?” zei mijn moeder. Ja, waarom ook niet een studie ga ik dit jaar toch niet meer vinden. “Ga anders gewoon eens kijken of er wat voor je tussen zit.”

Geboekt

Diezelfde dag nog zat ik bij EF op kantoor om de opties te bespreken en te kijken wat de sfeer was achter de organisatie. Samen met mijn ouders en iemand van de organisatie kwam ik tot de conclusie dat ik voor drie maanden naar Londen wilde vertrekken en dan een Cambridge CEA cursus wilde volgen. Aan het eind van deze cursus ben je een Cambrigde diploma rijker dat internationaal overal erkend wordt. Niet misselijk dus om op je cv te hebben.

Mijn tijd in Londen

Tijdens mijn verblijf in Londen verbleef ik in de residentie vlakbij Angel station, ongeveer een half uurtje reizen naar school met veel andere leeftijdsgenootjes van school.

Zelstandig leven was voor mij helemaal nieuw maar dat pak je al snel op wanneer je op jezelf aangewezen bent. Naast mijn schooltijd werden er vanuit EF leuke uitstapjes geregeld en ook onder mijn klasgenootjes zelf werden leuke plannen bekokstooft denk aan een dag naar Stonehenge, BBQ in Regent Parc of een middag lasergamen vlakbij Piccadilly Circus. Londen is een echte toeristenstad en je komt ogen tekort. Na een tijdje hier te leven ontdek je ook de verborgen parels van de stad en voel je je al snel een echte local.

Vanuit school heerlijk eten in Camden Town en dan de middag afsluiten bovenop de rooftopbar naast St Pauls Cathedral kan gezien worden als een doorsnee dag in Londen.

Mijn tijd in Londen heeft mij niet alleen beter Engels opgeleverd en een schitterend certificaat, maar ook meer zelfstandigheid, zelfvertrouwen voor de toekomst en niet te vergeten alle vriendschappen die ik heb opgebouwd.

Wil jij ook met EF naar Londen?Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer