GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 weken wonen in The Big Apple

Mijn naam is Fréderique en ik ben vijf weken met EF in New York geweest.
5 weken wonen in The Big Apple

Vijf weken lang mocht ik vertoeven in een stadje dichtbij The Big Apple, om daar mijn Engels bij te spijkeren. Als ik mijn reis moet omschrijven in één woord dan is het enige woord wat daarbij past: Onvergetelijk! Nu ik terug ben in ons kikkerlandje, vragen mensen vaak wat ik nou echt mis van mijn trip. Dat zijn zeker de mensen. Voorafgaand aan mijn trip naar The States was ik bang dat er geen mensen zouden zijn waar ik een echte klik mee zou hebben. Niets was minder waar. Al gelijk de eerste dag, gedurende de kennismaking, had ik een Peruaans meisje ontmoet, die, zo bleek later, één van mijn beste vriendinnen zou worden en waar ik nu nog steeds dagelijks contact mee heb. Ik wil iedereen die dit leest in ieder geval mee geven, dat je daar niet bang voor hoeft te zijn. Bijna alle EF-studenten gaan alleen naar het buitenland, dus iedereen zit in het zelfde schuitje. Wanneer je open staat voor nieuwe vriendschappen, zal je zien dat de mooiste vriendschappen daar kunnen opbloeien. Tevens maak je vrienden over de hele wereld, wat dus betekent dat je in principe een “gratis slaapplek” hebt over de hele wereld.

Nu hoor ik je misschien denken: ‘’Vijf weken, dat is niet heel erg lang.” Nee dat klopt, de meeste studenten kiezen ook voor een half jaar programma, wat ik ook zeker aanraad om te volgen. Op die manier stroom je namelijk in met de grootste lichting en kun je er echt alles uithalen wat er in zit. Ook kun je dan nog gemakkelijk naar andere steden in de Verenigde Staten reizen. Ik heb dus gekozen voor een vijf-weken programma en heb in die tijd zeer veel geleerd. Ik kwam terecht in een al bestaande klas, die studenten zaten dus al even met elkaar in de klas. Ze ontvingen mij echter van harte, wat erg plezierig is. Dan kom ik weer terug bij het openstaan voor nieuwe vriendschappen, dat staan echt alle studenten bij EF. Waar je ook vandaan komt, Engels is de taal die je connect.
Eenmaal mijn laatste week inzicht, moedigden al mijn vrienden mij aan om mijn trip te verlengen. Die kans heb je daar ook! Veel studenten vinden het bij EF zo leuk, dat ze spontaan hun trip verlengen. Ik heb ervoor gekozen omdat niet te doen, omdat ik thuis andere verplichtingen had. Maar die mogelijkheid biedt EF dus.

Even wat meer over New York. Twijfel jij of je naar New York wilt gaan, of naar een andere plaats? Ga dan vooral naar New York! De campus in TarryTown (waar EF gevestigd zit) is te gek. Ik wist niet dat op een campus leven zo leuk kon zijn. De hele dag zijn er mensen om je heen en je krijgt veel vrijheid. Ook eet je in de ochtend een eitje met je vrienden in Rita Hall en dineer je daar s ’avonds ook. De eetgelegenheid biedt tal van verschillende gerechten en zo is er voor iedere student wat wils. Tevens is deze kantine bekroond tot de nummer 1 eetgelegenheid van EF. Gaaf!
Doordat EF New York dicht bij Manhattan is gevestigd, kun je dus als ontspanning goed de toerist uithangen. Een dagje fietsen huren in Central Park of bijvoorbeeld naar The Bronx Zoo, het is allemaal op steenworp afstand! Houd je van een dansje wagen? Dan ben je bij EF New York ook echt aan het goede adres. Regelmatig worden er ‘’clubavonden’’ georganiseerd door mensen op de campus. Op die manier kun je ook sfeer proeven van de Amerikaanse clubs! Wie wil dat nou niet?

Ook Engels leren in New York?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer