Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Fun facts over de Europese dag van de talen

Fun facts over de Europese dag van de talen

Door een taal te leren, word je al meer een ‘ wereldburger’. Naar een nieuw land reizen, bij een gastgezin inwonen en een nieuwe cultuur leren kennen – het is een ervaring die je nooit vergeet. Iedere dag reizen studenten van over de hele wereld naar Engeland, Ierland, Spanje, Frankrijk, Amerika of Azië – om er maar enkelen te noemen. Ze vertrekken om een taal te leren, maar keren terug als echte wereldburgers met een grotere kennis en internationale vrienden. Net als de echte Europeanen, die vaak meer dan 1 taal spreken.

Meer dan 200 talen!

Er zijn meer dan 200 inheemse talen in Europa. Dat klinkt misschien veel, maar dit is slechts 3% van de 6000 tot 7000 talen in de hele wereld!

Een taal leren is prioriteit

Bijna alle Europeanen vinden een andere taal leren belangrijk (98%) en zijn van mening dat dit toekomstkansen creëert. Een studie wijst uit dat 56% van de Europeanen een vreemde taal spreken, 28% spreekt er zelfs twee.

Duits is een wereldtaal…

…in Europa. 18% van de Europeanen heeft Duits als moedertaal, gevolgd door Engels en Italiaans (beide 13%), en Frans (12%).

Londen is het internationaalst

Europese steden zijn de perfecte plaats om meerdere talen te horen in één dag. Londen, bijvoorbeeld, is een mengelmoes van wel 300 talen.

De meeste talen zitten in Rusland

Rusland wint met verve de wedstrijd over het aantal talen binnen één land: afhankelijk van de toegepaste criteria, worden er 130 tot 200 talen gesproken binnen de grenzen.

Maar Engels blijft de leider

Engels is de meest geliefde taal binnen Europa. Deze wordt als de nuttigste vreemde taal gezien, gevolgd door het Frans en het Duits. Hebben wij even geluk dat we ze alle drie leren in de middelbare school!

Een van de leukste dingen aan Europa is dat we zo veel vreemde talen binnen handbereik hebben. Een andere cultuur is slechts enkele uren weg, het is erg makkelijk je in een andere taal te gaan onderdompelen en je nieuwste zinnen te oefenen op locals. Je springt in de auto of het vliegtuig en staat dezelfde dag nog midden in je internationale ervaring!

Dus laten we op dinsdag 26 september een glas drinken op de Europese dag van de talen, want onze diversiteit is onze kracht 🙂 Nazdrave! Živjeli! Na zdraví! Skål! Proost! Cheers! Tervist! Kippis! Santé ! Prosit! Stin iyá su! Kedves egészségére! Sláinte! Salute! Uz veselību! Į sveikatą! Evviva! Na zdrowie! Viva! Noroc! Na zdravie! Živijo! ¡Salud! Skål!

Wil jij ook door Europa reizen?Begin hier

Deel dit artikel

Laatste blogs van Talen