GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Lisanne in Santa Barbara

Hoi, ik ben Lisanne en ging op mijn 18e naar Santa Barbara met EF! Niet alleen verbeterde mijn Engels in deze twee weken, het was ook echt de leukste tijd van mn leven!
Lisanne in Santa Barbara

Mijn naam is Lisanne Vegt en ik ben achttien jaar oud. Afgelopen zomervakantie heb ik voor twee weken een taalcursus in Santa Barbara, Californië gevolgd om mijn Engels te verbeteren. Ik koos deze plek omdat het lekker dicht bij het strand ligt, je er goed kunt winkelen en het stadje niet ‘typisch’ Amerikaans is. Wat ook fijn aan deze locatie is dat alles lekker dicht bij elkaar in de buurt zit. Uit school kan je zo naar het strand en de winkels lopen. En er zitten echt de lekkerste restaurantjes in de buurt van de school, die geen eens zo duur zijn. (TIP: The South Coast Deli, zit tegen over de school.)

Omdat ik maar twee weekjes ging heb ik voor de intensieve cursus van EF gekozen. Dit hield in dat ik elke dag drie lessen moest volgen. De lessen zijn trouwens echt NIET te vergelijken met lessen hier in Nederland. Iedereen is gemotiveerd, je werkt erg veel samen in de klas met mede leerlingen en de leraren zijn super aardig en willen je altijd zo goed mogelijk helpen. Ik heb er een hoop van geleerd, ik spreek nu veel zelfverzekerder Engels.

Ik overnachtte in de Tropicana Residentie. Dit was met de bus ongeveer een half uurtje naar school. En op loopafstand van verschillende restaurantjes, een strandje en huizen van lokale studenten die veel feestjes geven. Wat ik het leukste vond aan deze Residentie is dat er alleen EF studenten zaten. Hier leerde je iedereen dus al goed kennen. Het was eigenlijk gewoon een groot hotel waar je een appartement deelde met ongeveer acht personen. Een appartement heeft drie slaapkamers, twee badkamers en een woonkamer. Bij de residentie zat ook een fitness hall, een zwembad, een eetzaal, een game room en een lobby waar je kon zitten.

Ik heb de twee weken in Santa Barbara met EF echt enorm genoten. Ik heb enorm veel nieuwe mensen leren kennen van over de hele wereld. En mijn engels is een stuk beter geworden. Ik kan het wel een van de twee leukste weken uit mijn leven noemen! Ik denk er bijna elke dag nog aan terug hoe leuk het daar was en mis het dan ook ontzettend.

Leer Engels in Santa BarbaraOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer