GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Waar kun je goedkoop studeren in het buitenland?

Waar kun je goedkoop studeren in het buitenland?

Steeds meer Nederlandse studenten gaan voor een korte of langere periode met EF studeren in het buitenland. Je denkt vast: ‘leuk, maar wat kost dat’? Aan de hand van de prijs (omgerekend naar euro) van een cappuccino, een fitness maandabonnement, een bioscoopkaartje en een enkel ritje met het OV, die de EF medewerkers op alle bestemmingen zelf hebben verzameld, kan je de 46 EF bestemmingen in 38 steden makkelijk(er) vergelijken. Zo weet jij wat je als Nederlandse EF student in Rome uitgeeft aan een cappuccino, in New York aan een fitness abonnement, in Tokio aan een filmavondje en in Londen voor een enkel ritje met het OV. We vertellen je alvast dit: goekoop studeren in het buitenland kun je op de EF campus in Seattle!

[

](https://mediakey1.ef.com/blog/wp-content/uploads/sites/19/2017/07/List-NL.jpg)

*Data: verzameld door EF medewerkers wereldwijd

Tokio: stad van de rijzende credit card

#gallery-26 { margin: auto; } #gallery-26 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-26 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-26 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Als EF student heb je een enorm voordeel wanneer je gaat studeren in Seattle, San Diego en New York. Op deze (anders prijzige) bestemmingen heeft EF campussen gebouwd die van alle gemakken zijn voorzien. Denk maar aan een zwembad, dans- en sportruimtes, een echte Amerikaanse bar, een Starbucks en slaapgelegenheid. Ook organiseren de EF-medewerkers geregeld gratis filmavonden en andere activiteiten voor onze studenten. In principe hoef je dus nooit de campus te verlaten. Handig, want de dollar staat nog steeds minder gunstig ten opzichte van de euro.

Wil je studeren op een elite-bestemming, dan kies je het best voor Tokio, Japan. De EF school met uitzicht op Mount Fuji en in het hart van de hippe wijk Shibuya, is de duurste bestemming voor Nederlandse EF studenten. Voor de bestemming van de rijzende zon (en credit card) kun je het best kiezen voor een gastgezin. Bij EF heb je als student de keuze om te verblijven in een gastverblijf of een residentie. Bij het gastverblijf verblijf je gratis met half pension en kun je zo al enkele euro’s besparen op ontbijt en avondmaal.

Zweten in Singapore of bibberen in Boston?

#gallery-27 { margin: auto; } #gallery-27 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-27 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-27 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Singapore is de warmste EF bestemming, Boston de koudste. Wil je echter goedkoop studeren onder de palmbomen, dan kun je het best kiezen voor Costa Rica. Net zoals de Zuid-Afrikaanse rand is de Costa Ricaanse colón een kleine lokale munteenheid die gunstig staat ten opzichte van de euro. Is het weer geen belangrijke factor voor jouw buitenland avontuur dan kun je heel goedkoop leven als student in Eastbourne.

Kortom:

  • Hoe hoger het bevolkingsaantal van een stad, hoe duurder de stad.

  • Het openbaar vervoer in kleinere steden is vaak duurder dan in grotere steden.

  • Activiteiten zoals een maandelijks fitness abonnement of een avond naar de film gaan zijn duurder in grotere steden.

  • Landen waar ze in dollar betalen zijn duurder dan landen met een lokale munt zoals Zuid-Afrikaanse rand of Costa Ricaanse colón.

  • Een cappuccino is het duurst in Santa Barbara en Honolulu en het goedkoopst in Rome

  • Een ritje met het OV is het duurst in Bournemouth, Engeland en het goedkoopst in Beijing, China.

  • Een fitness maandabonnement is het duurst in Singapore en het goedkoopst in Eastbourne (of gratis op de EF campus in San Diego, New York of Seattle).

  • Een avondje film is het duurst in Tokio en het goedkoopst in Kaapstad.

Waar wil jij studeren in het buitenland?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer