Studeren in het buitenland

Ga studeren in het buitenland en leer een andere taal en cultuur kennen zonder dat je hier moeite voor hoeft te doen. Wanneer je een studie in het buitenland volgt, leer je een taal vloeiend spreken, ontmoet je internationale studenten en doe je samen met hen ervaringen op van onschatbare waarde, zowel persoonlijk als professioneel. Studeren in het buitenland klinkt wellicht nog als een droom, maar EF maakt deze samen met jou werkelijkheid.

Studeren in het buitenland
EF Academy

EF Academy

14 - 19 jaar
Middelbaar schooldiploma in het buitenland
Behaal jouw middelbaar schooldiploma aan een EF Academy in Groot-Brittannië of Verenigde Staten.
bestemming: EngelandAmerika
EF Taaljaar in het buitenland

EF Taaljaar in het buitenland

16 + jaar
6, 9 of 11 maanden
Combineer een taalcursus met academische vakken. Het perfecte tussenjaar en voorbereiding op jouw studie en carrière.
bestemming: EngelandAmerikaCanadaMaltaAustraliëIerlandNieuw-ZeelandSingaporeZuid-AfrikaSpanjeCosta RicaFrankrijkItaliëDuitslandChinaJapanKorea
EF Taalreizen

EF Taalreizen

13 - 18 jaar
2-24 weken
Zet jouw eerste stap naar zelfstandigheid met een taalcursus in het buitenland bij een erkende EF-taalschool.
bestemming: EngelandAmerikaCanadaMaltaAustraliëIerlandNieuw-ZeelandSingaporeZuid-AfrikaSpanjeCosta RicaFrankrijkItaliëDuitslandChinaJapanKorea
EF Taalreizen

EF Taalreizen

18 + jaar
2-24 weken
Leer een taal sneller spreken op een EF-school. Kies uit 10 talen, 50 droombestemmingen en start elke maandag.
bestemming: EngelandAmerikaCanadaMaltaAustraliëIerlandNieuw-ZeelandSingaporeZuid-AfrikaSpanjeCosta RicaFrankrijkItaliëDuitslandChinaJapanKorea
EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14 - 18 jaar
1 jarig
Ga op uitwisseling naar het buitenland als high school student op een lokale school en leer een andere cultuur kennen.
bestemming: EngelandAmerikaIerland
Hult Internationale Business School

Hult Internationale Business School

Bachelor, Master, MBA en Executive Onderwijs
Krijg een business degree bij Hult, een onafhankelijke prijswinnende business school met een campus op locaties over de hele wereld.
bestemming: EngelandAmerikaChinaUnited Arab Emirates

Waarom studeren in het buitenland?

Of je nu wilt verder studeren in het buitenland, afstuderen in het buitenland aan een universiteit, of een nieuwe taal wilt leren op onze taalschool: het grote voordeel van het volgen van een studie in het buitenland is dat je buiten de lessen je talenkennis kunt oefenen in het dagelijkse leven. Met onze expertise en een beetje inzet en toewijding heb je de taal binnen de kortste keren onder de knie.

Er zijn echter nog veel meer redenen waarom in het buitenland studeren als Nederlandse student een goede keuze is. Samen met andere internationale studenten zul je namelijk ongetwijfeld een geweldige ervaring tegemoet gaan. Ook al ben je ver weg van je vertrouwde omgeving, je zult je niet vervelen op je buitenlandse studie. Kortom, in het buitenland studeren is in alle opzichten de juiste keuze voor de toekomst!

Wat zijn de voordelen van in het buitenland studeren?

In de geglobaliseerde wereld waarin we vandaag leven, zijn talenkennis en interculturele vaardigheden de sleutel tot succes. Nieuwe plekken ontdekken, jezelf onderdompelen in een vreemde cultuur en nieuwe vrienden maken van over de hele wereld zijn bewezen factoren voor langetermijnsucces – zowel persoonlijk als professioneel. Maar hoe kun je op de meest efficiënte manier een nieuwe taal leren? Simpelweg door te studeren in het buitenland!

Studeren in het buitenland na de middelbare school, tijdens de zomervakantie of tijdens een loopbaanonderbreking in Nederland: tijdens elke fase van je leven brengt in het buitenland studeren nieuwe kennis, ervaringen en herinneringen die je leven voor altijd zullen verrijken. Hieronder vind je de voordelen van een buitenlandse opleiding op een rijtje:

 • Verbeter je taalvaardigheden tijdens je studie in het buitenland
 • Bereid je voor op universitaire studies in het buitenland
 • Internationale stage-, werk- of vrijwilligerservaring tijdens je studie in het buitenland
 • Verkrijg bekende taalcertificaten: TOEFL, TOEIC, IELTS of Cambridge-examen
 • Ga studeren in het buitenland ter voorbereiding op master's degree of MBA
 • Volg sector- en branchegerichte cursussen in het Engels tijdens je studie in het buitenland
 • Personaliseer en kies optionele cursusonderwerpen in jouw interessegebied

Studeren in het buitenland: uitwisseling of eigen initiatief?

Studeren in het buitenland is mogelijk via een uitwisselingsprogramma, via een beurs zoals Erasmus+, of door je op eigen initiatief in te schrijven voor een studie in het buitenland, aan een universiteit, hogeschool of ander opleidingsinstituut.

Door middel van een opleidings- of uitwisselingsprogramma heb je de mogelijkheid om snel, makkelijk en goedkoop in het buitenland te studeren. De belangrijkste voorwaarde is dat je momenteel staat ingeschreven aan een Nederlandse universiteit of hogeschool. Tevens zijn er talloze studiebeurzen beschikbaar om jouw studie buitenland (deels) te financieren. Helaas komen niet alle studenten in aanmerking voor een uitwisselingsprogramma of beurs van Erasmus plus of andere (overheids)organisaties.

Daarom heb jij ook de mogelijkheid om je op eigen initiatief in te schrijven aan een universiteit of hogeschool in het buitenland. Bij EF begeleiden je dan van begin tot eind met jouw avontuur in het buitenland. Behaal een bachelor in het buitenland, volg een hbo opleiding in het buitenland of ga studeren in het buitenland na middelbare school. Waar wacht je nog op?! Onze taalscholen, partneruniversiteiten en -hogescholen zijn gevestigd op meer dan 50 bestemmingen wereldwijd.

Studeren in het buitenland voor scholieren en studenten

EF biedt verschillende mogelijkheden aan om te studeren in het buitenland voor elk niveau, leeftijd en budget. Met EF heb je de kans om het programma te kiezen dat het beste bij je past. Hieronder vind je de meest populaire programma’s voor internationaal studeren:

Studeren in buitenland voor scholieren

 • studeren in het buitenland na vmbo
 • studeren in het buitenland na havo
 • studeren in het buitenland na vwo
 • studeren in het buitenland mbo

Studeren in buitenland voor studenten

Naar het buitenland zonder diploma, terwijl je nog op de middelbare school zit? Dat is ook mogelijk. EF biedt diverse taalkampen aan. Kies voor Language, Fun & Friends. Ga studeren in het buitenland tijdens één van de schoolvakanties!

De EF-checklist: welke keuzes moet ik maken om te studeren in het buitenland?

Of je nu op kamers gaat, met familie en vrienden naar een vakantieparadijs vertrekt of besluit om te studeren in het buitenland: een goede voorbereiding is het halve werk. Begin ruim van tevoren met alle voorbereidingen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Om enkele weken, maanden of een jaar in het buitenland te studeren, of een semester in het buitenland te volgen, moet je namelijk enkele keuzes maken. Gebruik de EF-checklist om precies te weten wat er van jou verwacht wordt en wat je van ons kunt verwachten.

 1. Duur van cursus - Wil jij een aantal weken studeren in het buitenland? Twee maanden stage lopen? Of een geheel jaar in het buitenland studeren en werken tegelijk? Het is belangrijk om te weten wat je wilt. Afhankelijk van je dromen en ambities, kun je een 2 weken, 1 maand, 6 maanden of 1 jaar studeren in het buitenland.
 2. Bestemming - Studeren in Europa brengt andere ervaringen met zich mee dan studeren in Azië. We hebben taalscholen in alle hoeken van de wereld. De populairste landen zijn: Amerika, Engeland, Canada, Australië, Frankrijk, Spanje en Malta.
 3. Accommodatie - Het type accommodatie dat bepaal jij. Bij EF kun je kiezen tussen een verblijf in gastgezin, residentie voor studenten of residentie.
 4. Visum & verzekeringen - Als Nederlandse student en staatsburger heb jij geen visum nodig als jij besluit om te studeren in een EU-land. Echter, besluit jij bijvoorbeeld om te studeren in Amerika, dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Onze studieadviseurs begeleiden en adviseren jou gedurende de visumaanvraag, zodat jij weet wat jouw rechten zijn. Een reis- zorgverzekering is ook noodzakelijk voor een studie in het buitenland.
 5. Vluchten - De vlucht naar jouw gekozen bestemming is bij de prijs inbegrepen. Onze EF-studieadviseurs zijn verantwoordelijk voor het boeken van de heen- en terugvlucht. Voor sommige bestemmingen moet je voor de visumaanvraag in het bezit zijn van een retourticket naar Nederland.

Heb ik voorkennis nodig om te studeren in het buitenland?

Als je eenmaal weet welke cursus je wilt volgen, hoe lang en waar je wilt studeren in het buitenland - dan is het tijd om te beginnen met de taalvoorbereiding. In principe heb je geen voorkennis nodig van de desbetreffende taal.

Maar het is altijd goed om je alvast te oriënteren in Nederland: luister naar Spaanse muziek, download een English language learning app of kijk naar een Franse serie op Netflix. Hoe meer jij als ijverige student al bekend bent met de taal die je wilt studeren in het buitenland, hoe beter en effectiever jouw studie in het buitenland wordt.

Hoe kan ik studeren in het buitenland op universiteit of hogeschool?

Droom je ervan om in het buitenland te studeren op een universiteit of hogeschool? Wil je bijvoorbeeld het studentenleven in Amerika of Canada ervaren? Of wil liever studeren aan een universiteit in de metropolen Londen en Parijs? Met EF kun je zes, negen maanden of een volledig studiejaar in het buitenland studeren, op één van onze 50 bestemmingen wereldwijd.

Je kunt zes maanden in New York, Vancouver of Berlijn doorbrengen om je voor te bereiden op een universitaire studie terwijl je je Engelse taalvaardigheden verbetert. We bieden gepersonaliseerde cursussen en programma's aan die jou voorbereiden op een studie aan universiteit of hogeschool in het buitenland.

Hoeveel kan studeren in het buitenland kosten?

EF biedt heel veel verschillende cursusopties en -lengtes aan, dus daarom varieert de prijs van een studie in het buitenland afhankelijk van de wensen van de student. Om een compleet en gepersonaliseerde prijs te ontvangen kun je een vrijblijvende offerte aanvragen.

Natuurlijk moet je bij je keuze ook de kwaliteit van je lessen in rekening nemen alsook de extra activiteiten. Bij EF garanderen we de beste kwaliteit, zowel binnen de school als erbuiten.

Hoe financier ik mijn studie in het buitenland? Met de EF Taalreizen Studiebeurs!

Als jij wilt studeren in het buitenland, zijn er diverse mogelijkheden om financiële ondersteuning te krijgen, ook met EF. Onlangs lanceerden wij namelijk de EF Taalreizen Studiebeurs voor studenten die ingeschreven staan bij een Nederlandse hogeschool of universiteit.

De studiebeurs heeft een waarde van €10.000 en omvat een taalstudie Engels van 4 weken gevolgd door een stageprogramma in het buitenland. Meld je aan voor de studiebeurs, maak kans om te studeren in het buitenland en verkrijg internationale werkervaring op één van onze 29 'Engelstalige' EF-bestemmingen wereldwijd. Kies uit universiteitssteden van wereldklasse: Boston, New York, Londen, Oxford en Sydney.

De EF Taalreizen Studiebeurs is een once-in-a-lifetime opportunity om te ervaren hoe het is om in het buitenland te leven terwijl je investeert in jouw toekomst.

Waarom studeren in het buitenland met EF?

EF biedt verschillende opleidingen en programma's aan om te studeren in het buitenland. Met buitenlandse studies in 12 talen op meer dan 50 locaties ter wereld kun je alle kanten op.

Alle EF-taalscholen beschikken over de modernste faciliteiten en de docenten ter plaatse zijn stuk voor stuk specialisten die je zullen helpen je doelen waar te maken. Met ruim 50 jaar ervaring in internationaal onderwijs weten we wat nodig is om jou zo efficiënt mogelijk een taal aan te leren. Een kort overzicht van waarom jij in het buitenland moet studeren met EF:

 • 50+ jaar ervaring: EF is actief sinds 1965 en is wereldwijd marktleider in het aanbieden van studies in het buitenland.
 • Meer dan 50 bestemmingen: Bij EF kun je kiezen uit meer dan 50 bestemmingen. Iedere school staat op een absolute toplocatie.
 • Innovatieve leersystemen: EF maakt gebruik van innovatieve leersystemen die samen met Cambridge University ontwikkeld zijn zodat je de taal zo snel en effectief mogelijk onder de knie krijgt. Onze eigen lesmethode, Efekta, wordt in elke school toegepast.
 • Wereldwijd erkend: EF is wereldwijd erkend door de belangrijkste onderwijsorganisaties zoals the British council en ACCET.
 • De beste begeleiding: Bij EF kun je rekenen op persoonlijke begeleiding, zowel voor, tijdens, als na jouw studie in het buitenland. Zo kun je bijvoorbeeld tot 6 maanden na jouw buitenlandse studie gratis gebruikmaken van de online taaltrainingen van EF.
 • Een complete ervaring: EF biedt je naast een taaltraining ook een activiteitenprogramma aan met onder andere cultuur, sport en trips. Zo worden er dagelijks excursies en andere leuke activiteiten georganiseerd.
 • Scholen in eigen beheer: In tegenstelling tot veel andere organisaties heeft EF al haar scholen in eigen beheer en krijg je les van onze eigen EF docenten. Zo ben je zeker van de kwaliteit van jouw studie.

EF besteedt ontzettend veel aandacht aan activiteiten en excursies, zodat je naast de plaatselijke taal ook de cultuur leert kennen. Studeren in het buitenland met EF maakt van jouw studie in het buitenland een absolute levenservaring! Twijfel niet en ga met ons mee naar het buitenland!

Ik wil studeren in het buitenland, wat nu?

Wacht niet langer en reserveer nu jouw plaats voor studeren buitenland. Wil je meer informatie? Hieronder vind je een lijst van handige blogs en artikelen over een opleiding volgen of studeren in buitenland.

Wil jij weten wat de kosten van in het buitenland studeren zijn? Of heb jij behoefte aan hulp, advies of begeleiding over type cursus, bestemming of accommodatie? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze studiebegeleiders via 085 048 0900 of download de gratis brochure en ontvang alle informatie over studeren in het buitenland met EF.