Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland
4.9
1639
(1.639 beoordelingen)
4.9

Studeren in het buitenland is zowel op professioneel als academisch vlak van onschatbare waarde. Wanneer je een studie in het buitenland volgt, ontmoet je internationale studenten en leer je een nieuwe taal en cultuur kennen. Kies voor een taalreis, high school jaar, universitaire voorbereiding of een volledige opleiding. Investeer in je toekomst en ontdek wat EF voor jou kan betekenen.

EF Taalreizen

EF Taalreizen

10 - 18 jaar
2-24 weken
Leer een taal in het buitenland op een individuele, flexibele cursus of in een all-inclusive groep onder leiding van een EF-leider.
Bestemming: AmerikaEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

18 - 25 jaar
2-24 weken
Leer een taal sneller spreken op een EF-school. Kies uit 10 talen, 50 droombestemmingen en start elke maandag.
Bestemming: AmerikaEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

25 + jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
Bestemming: AmerikaEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taaljaar in het buitenland

EF Taaljaar in het buitenland

16 + jaar
6, 9 of 11 maanden
Combineer een taalcursus met academische vakken. Het perfecte tussenjaar en voorbereiding op jouw studie en carrière.
Bestemming: AmerikaEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14 - 18 jaar
Semester of studiejaar
Lokale High School
Ga op uitwisseling naar het buitenland als high school student op een lokale school en leer een andere cultuur kennen.
Bestemming: AmerikaEngelandIerland
EF ACADEMY

EF ACADEMY

14 - 19 jaar
1-5 jaar
Particuliere middelbare school
Behaal een internationaal erkend diploma en krijg toegang tot een top universiteit.
Bestemming: AmerikaEngeland
Hult International Business School

Hult International Business School

18+ jaar
Bachelor, master, MBA
Krijg een business degree bij Hult, een onafhankelijke prijswinnende business school met een campus op locaties over de hele wereld.
Bestemming: AmerikaEngelandU.A.E.China

Studeren in het buitenland

Gratis brochure

Studeren in het buitenland is de start van jouw toekomst

Of je nu wilt verder studeren in het buitenland, een volledige opleiding wilt starten of een nieuwe taal wilt leren op onze taalschool: een studie in het buitenland is de start van jouw toekomst, dé start van jouw levenslange reis als wereldburger.

Maak de juiste studiekeuze en bekijk wat jij kunt doen als je besluit om met EF de wereld te ontdekken:

 • Verbeter je taalvaardigheden tijdens je studie in het buitenland
 • Bereid je voor op universitaire studies in het buitenland
 • Internationale stage-, werk- of vrijwilligerservaring tijdens je studie in het buitenland
 • Verkrijg bekende taalcertificaten: TOEFL, TOEIC, IELTS of Cambridge-examen
 • Ga studeren in het buitenland ter voorbereiding op master's degree of MBA
 • Volg sector- en branchegerichte cursussen in het Engels tijdens je studie in het buitenland
 • Personaliseer en kies optionele cursusonderwerpen in jouw interessegebied

In het buitenland studeren voor alle leeftijden en opleidingniveau's

EF biedt voor elk niveau, leeftijd en budget verschillende mogelijkheden aan om te studeren in het buitenland. Stel met onze studieadviseurs een gepersonaliseerd studieprogramma samen dat compleet op jouw leerdoelen, wensen en ambities afgestemd is. Of je nu klaar met de middelbare school bent, net je mbo-opleiding hebt afgerond of nog moet beginnen aan een universitaire studie - bij EF ben je aan het juiste adres. Onderstaand vind je onze studieprogramma's per opleidingsniveau:

Studeren in buitenland voor scholieren

 • studeren in het buitenland na vmbo
 • studeren in het buitenland na havo
 • studeren in het buitenland na vwo
 • studeren in het buitenland mbo

Studeren in buitenland voor studenten

Naar het buitenland zonder diploma, terwijl je nog op de middelbare school zit? Dat is ook mogelijk. EF biedt ook een high school jaar in Amerika en Engeland aan voor scholieren die nog leerplichtig zijn, maar niet kunnen wachten om alvast in het buitenland te studeren.

Waarom studeren in het buitenland met EF de juiste studiekeuze is

Waarom studeren in het buitenland met EF, vraag je je af? Onze buitenlandse studies worden in 10 talen aangeboden, op meer dan 50 locaties ter wereld. Je kunt letterlijk en figuurlijk alle kanten op, van een taalcursus in Korea, een uitwisselingsprogramma in Spanje tot studeren in Amerika.

Alle taalscholen en partneruniversiteiten beschikken over de modernste faciliteiten en de docenten ter plaatse zijn stuk voor stuk hoogopgeleiden die je zullen helpen je leerdoelen waar te maken. Met ruim 50 jaar ervaring in internationaal onderwijs weten we wat nodig is om jou zo succesvol en efficiënt mogelijk een studie te laten volgen. Een kort overzicht van waarom jij in het buitenland moet studeren met EF:

 • 50+ jaar ervaring: EF is actief sinds 1965 en is wereldwijd marktleider in het aanbieden van studies in het buitenland.
 • Meer dan 50 bestemmingen: Bij EF kun je kiezen uit meer dan 50 bestemmingen. Iedere school staat op een absolute A-locatie.
 • Innovatieve Efekta™ leermethode: EF maakt gebruik van een innovatieve leermethode, Efekta™, die samen met Cambridge University ontwikkeld is zodat jij de taal zo snel en effectief mogelijk onder de knie krijgt.
 • Wereldwijd erkend: EF is wereldwijd erkend door gerenommeerde onderwijsinstituten zoals The British Council, ACCET en Cambridge University.
 • Persoonlijke begeleiding en advies: Bij EF kun je rekenen op persoonlijke begeleiding, zowel voor, tijdens, als na jouw studie in het buitenland. Zo kun je bijvoorbeeld tot 6 maanden na jouw buitenlandse studie gratis gebruikmaken van online taaltrainingen.
 • Eigen scholen en docenten: In tegenstelling tot veel andere organisaties heeft EF al haar scholen in eigen beheer en krijg je les van onze eigen EF-docenten. Zo ben je zeker van de kwaliteit van jouw studie.

EF biedt een 'complete' studie-ervaring: naast jouw studie participeer je ook in een activiteitenprogramma dat zich focust op culturele uitwisseling en sportbeoefening. Deze gezamelijke activiteiten en excursies in het gastland zijn net zo belangrijk als de tijd die jij spendeert in de collegezaal en bibliotheek. Juist omdat je daardoor naast de lokale taal ook de plaatselijke cultuur leert kennen (en je medestudenten). Studeren in het buitenland met EF maakt van jouw studie in het buitenland een absolute levenservaring. Twijfel niet en ga met ons mee naar het buitenland!

Waar wacht je nog op? Word een EF-student in het buitenland!

Wacht niet langer en reserveer nu jouw plaats om te studeren in het buitenland. Wil je meer informatie? Of ben je op zoek naar inspiratie? Hieronder vind je een lijst van handige blogs en artikelen over een opleiding of studie in het buitenland.

Wil jij meer weten over de studiekosten? Of heb jij behoefte aan hulp, advies of begeleiding over type studieprogramma, bestemming of accommodatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze studiebegeleiders via 085 048 0900 of download de gratis brochure en ontvang alle informatie over studeren in het buitenland met EF.

Veelgestelde vragen

Is het veilig om te studeren in het buitenland?

De gezondheid en veiligheid van onze studenten en medewerkers is, en blijft altijd, onze topprioriteit. Daarom garanderen we tijdens jouw studie in het buitenland een veilige leeromgeving voor elke student. Of het nu gaat om de lessen in klaslokalen met mondkapjes en voldoende afstand tussen de leerlingen, uitgebreide online sessies of een omboeking naar een nieuwe droombestemming, wij zijn er om jou te helpen.

Al onze campussen voldoen aan de lokale gezondheidsvoorschriften en WHO-richtlijnen, waaronder gezondheidsmonitoring, verscherpte hygiënemaatregelen en social distancing. Meer informatie vind je op de pagina De veilige leergarantie van EF.

Wat zijn de vereisten om te studeren in het buitenland (checklist)?

Vereisten om in het buitenland te studeren zijn een visum (afhankelijk van bestemming), zorgverzekering en reisverzekering. Gebruik de onderstaande checklist om precies te weten wat er van jou vereist wordt, en wat je van ons kunt verwachten.

 1. Studieduur - Wil jij een aantal weken studeren in het buitenland? Twee maanden stage lopen? Of een geheel jaar in het buitenland studeren en werken tegelijk? Het is belangrijk om te weten wat je wilt. Afhankelijk van je dromen en ambities, kun je een 2 weken, 1 maand, 6 maanden of 1 jaar studeren in het buitenland.
 2. Bestemming - Studeren in Europa brengt andere vereisten en verplichtingen met zich mee dan studeren in Azië, bijvoorbeeld qua vaccinaties. Houd daar rekening mee. We hebben taalscholen in alle hoeken van de wereld.
 3. Accommodatie - Het type accommodatie dat bepaal jij. Bij EF kun je kiezen tussen een verblijf in gastgezin, residentie voor studenten of residentie.
 4. Visum & verzekeringen - Als Nederlandse student en staatsburger heb jij geen visum nodig als jij besluit om te studeren in een EU-land. Echter, besluit jij bijvoorbeeld om te studeren in Amerika, dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Onze studieadviseurs begeleiden en adviseren jou gedurende de visumaanvraag, zodat jij weet wat jouw rechten zijn. Een reis- zorgverzekering is ook noodzakelijk voor een studie in het buitenland.
 5. Vluchten - De vlucht naar jouw gekozen bestemming is bij de prijs inbegrepen. Onze EF-studieadviseurs zijn verantwoordelijk voor het boeken van de heen- en terugvlucht. Voor sommige bestemmingen moet je voor de visumaanvraag in het bezit zijn van een retourticket naar Nederland.

Heb ik recht op studiefinanciering in het buitenland?

Als jij wilt studeren in het buitenland en inschrijft bij een buitenlands opleidingsinstituut, bijvoorbeeld als je wilt studeren aan een buitenlandse universiteit, dan heb je recht op studiefinanciering.

Besluit je echter om een taalstudie te volgen aan een van onze taalscholen, dan kom je niet in aanmerking voor studiefinanciering, omdat EF een private, en geen publieke onderwijsinstelling is.

Desalniettemin biedt EF ook financiële kansen en mogelijkheden voor studenten. Jaarlijks lanceren wij de EF Taalreizen Studiebeurs voor studenten die ingeschreven staan bij een Nederlandse hogeschool of universiteit. De studiebeurs heeft een waarde van €10.000 en omvat een taalstudie Engels van 4 weken gevolgd door een stageprogramma in het buitenland. Meld je aan voor de studiebeurs, maak kans om te studeren in het buitenland en verkrijg internationale werkervaring op één van onze 29 'Engelstalige' EF-bestemmingen wereldwijd.

Hoe krijg ik een studiebeurs om in het buitenland te studeren?

Studeren in het buitenland is mogelijk via een uitwisselingsprogramma, via een beurs zoals Erasmus+, of door je op eigen initiatief in te schrijven voor een studie in het buitenland, aan een universiteit, hogeschool of ander opleidingsinstituut.

Door middel van een opleidings- of uitwisselingsprogramma heb je de mogelijkheid om snel, makkelijk en goedkoop in het buitenland te studeren. De belangrijkste voorwaarde is dat je momenteel staat ingeschreven aan een Nederlandse universiteit of hogeschool. Tevens zijn er talloze studiebeurzen beschikbaar om jouw studie buitenland (deels) te financieren.

Helaas komen niet alle studenten in aanmerking voor een uitwisselingsprogramma of beurs van Erasmus plus of andere (overheids)organisaties. Daarom heb jij ook de mogelijkheid om je op eigen initiatief in te schrijven aan een universiteit in het buitenland. Bij EF bereiden we je dan voor op jouw avontuur in het buitenland. Behaal een bachelor in het buitenland, kies voor een high school jaar of ga studeren in het buitenland na middelbare school.

Heb ik voorkennis nodig om te studeren in het buitenland?

Als je eenmaal weet welk studieprogramma je wilt volgen, hoelang en waar je wilt studeren in het buitenland - dan is het tijd om te beginnen met de taalvoorbereiding. In principe heb je geen voorkennis nodig van de desbetreffende taal.

Maar het is altijd goed om je alvast te oriënteren in Nederland: luister naar Spaanse muziek, download een English language learning app of kijk naar een Franse serie op Netflix. Hoe meer jij als ijverige student al bekend bent met de taal die je wilt studeren in het buitenland, hoe beter en effectiever jouw studie in het buitenland wordt.

Hoeveel kan studeren in het buitenland kosten?

EF biedt heel veel verschillende studieopties en -lengtes aan, dus daarom varieert de prijs van een studie in het buitenland afhankelijk van de wensen van jou als student. Om een compleet en gepersonaliseerde prijs te ontvangen kun je een vrijblijvende offerte aanvragen.

Natuurlijk moet je bij je keuze ook de kwaliteit van je lessen in rekening nemen alsook de extra activiteiten. Bij EF garanderen we de beste kwaliteit, zowel binnen de collegezaal als erbuiten.

Hoe krijg ik toegang tot een hogeschool of universiteit in het buitenland?

Droom je ervan om in het buitenland te studeren op een hogeschool of universiteit? Wil je bijvoorbeeld het studentenleven in Amerika ervaren? Of wil liever studeren aan een universiteit in de metropolen Londen en Parijs? Met EF kun je zes, negen maanden of een volledig studiejaar studeren en jezelf voorbereiden op een bachelor of master aan één van onze partneruniversiteiten, waaronder Hult International Business School.

We bieden universitaire voorbereidingsprogramma's aan die jou klaarstomen voor een studie aan een hogeschool of universiteit in New York, Boston, Oxford, Cambridge of Sydney.

Wat zijn de voordelen van in het buitenland studeren?

In de geglobaliseerde wereld van tegenwoordig zijn meertaligheid en interculturele vaardigheden de sleutel tot succes. Nieuwe plekken ontdekken, jezelf onderdompelen in een vreemde cultuur en nieuwe vrienden maken van over de hele wereld zijn bewezen factoren voor langetermijnsucces. Ook werkgevers vinden het belangrijk dat hun mensen buitenlandervaring hebben, een breed perspectief op de wereld hebben.

Of je nu wilt studeren in het buitenland na de middelbare school, tijdens de zomervakantie of tijdens een loopbaanonderbreking in Nederland: tijdens elke fase van je leven brengt in het buitenland studeren nieuwe kennis, ervaringen en herinneringen die je leven voor altijd zullen verrijken, zowel persoonlijk, professioneel als academisch.