Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland
4.9
1639
(1.639 beoordelingen)
4.9

Studeren in het buitenland is zowel op professioneel als academisch vlak van onschatbare waarde. Wanneer je een studie in het buitenland volgt, ontmoet je internationale studenten en leer je een nieuwe taal en cultuur kennen. Kies voor een taalreis, high school jaar, universitaire voorbereiding of een volledige opleiding. Investeer in je toekomst en ontdek wat EF voor jou kan betekenen.

Studeren in het buitenland

Gratis brochure

Zoek een programma

EF Taalreizen

EF Taalreizen

10-18 jaar
2-24 weken
Leer een taal in het buitenland op een individuele, flexibele cursus of in een all-inclusive groep onder leiding van een EF-leider.
Bestemming: AmerikaEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

18-25 jaar
2-24 weken
Leer een taal sneller spreken op een EF-school. Kies uit 10 talen, 50 droombestemmingen en start elke maandag.
Bestemming: AmerikaEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

25+ jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
Bestemming: AmerikaEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

50+ jaar
2-24 weken
Neem wat tijd voor jezelf met onze taalcursussen in het buitenland, speciaal ontworpen voor volwassenen van 50+. Geniet van gevarieerde lessen en activiteiten die speciaal op jouw interesses zijn afgestemd.
Bestemming: AmerikaEngelandMaltaSpanjeFrankrijkKoreaDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingapore
EF Taaljaar in het buitenland

EF Taaljaar in het buitenland

16+ jaar
6, 9 of 11 maanden
Combineer een taalcursus met academische vakken. Het perfecte tussenjaar en voorbereiding op jouw studie en carrière.
Bestemming: AmerikaEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14-18 jaar
Semester of studiejaar
Lokale High School
Ga op uitwisseling naar het buitenland als high school student op een lokale school en leer een andere cultuur kennen.
Bestemming: AmerikaEngelandIerland
EF ACADEMY

EF ACADEMY

14-19 jaar
1-4 jaar
Particuliere middelbare school
Behaal een internationaal erkend diploma en krijg toegang tot een top universiteit.
Bestemming: AmerikaEngeland
Hult International Business School

Hult International Business School

18+ jaar
Bachelor, master, MBA
Krijg een business degree bij Hult, een onafhankelijke prijswinnende business school met een campus op locaties over de hele wereld.
Bestemming: AmerikaEngelandU.A.E.

Studeren in het buitenland is de start van jouw toekomst

Of je nu wilt verder studeren, een volledige opleiding wilt starten of van plan bent een nieuwe taal te leren op onze taalschool: een studie in het buitenland is de start van jouw toekomst, dé start van jouw levenslange reis als wereldburger.

Maak de juiste studiekeuze en bekijk wat jij kunt doen als je besluit om met EF de wereld te ontdekken:

 • Verbeter je taalvaardigheden tijdens je studie in het buitenland
 • Bereid je voor op universitaire studies in het buitenland
 • Internationale stage-, werk- of vrijwilligerservaring
 • Verkrijg bekende taalcertificaten: TOEFL, TOEIC, IELTS of Cambridge-examen
 • Word klaargestoomd voor een master's degree of MBA
 • Volg sector- en branchegerichte cursussen in het Engels
 • Personaliseer en kies optionele cursusonderwerpen in jouw interessegebied

Studeren in het buitenland voor alle leeftijden en opleidingsniveaus

EF biedt voor elk niveau, leeftijd en budget verschillende mogelijkheden om een studie in het buitenland te volgen. Stel met onze studieadviseurs een gepersonaliseerd studieprogramma samen dat compleet op jouw leerdoelen, wensen en ambities is afgestemd. Of je nu klaar bent met de middelbare school, net je mbo-opleiding hebt afgerond of nog moet beginnen aan een universitaire opleiding - bij EF ben je aan het juiste adres. Onderstaand vind je onze studieprogramma's per opleidingsniveau:

Voor scholieren

 • studeren in het buitenland na vmbo
 • studeren in het buitenland na havo
 • studeren in het buitenland na vwo
 • studeren in het buitenland mbo

Voor studenten

Naar het buitenland zonder diploma, terwijl je nog op de middelbare school zit? Dat is zeker mogelijk. EF biedt ook een high school jaar in Amerika en Engeland aan voor scholieren die nog leerplichtig zijn, maar niet kunnen wachten om alvast in het buitenland te studeren.

Waarom studeren in het buitenland met EF de juiste studiekeuze is

Waarom studeren in het buitenland met EF, vraag je je af? Onze buitenlandse studies worden in 10 talen aangeboden, op meer dan 50 locaties ter wereld. Je kunt letterlijk en figuurlijk alle kanten op, van een taalcursus in Korea, een uitwisselingsprogramma in Spanje tot studeren in Amerika.

Al onze taalscholen en partneruniversiteiten beschikken over de modernste faciliteiten en de docenten ter plaatse zijn stuk voor stuk hoogopgeleiden die je zullen helpen je leerdoelen waar te maken. Met ruim 50 jaar ervaring in internationaal onderwijs weten we wat nodig is om jou zo succesvol en efficiënt mogelijk een studie te laten volgen. Een kort overzicht van waarom jij in het buitenland moet studeren met EF:

 • 50+ jaar ervaring: EF is actief sinds 1965 en is wereldwijd marktleider in het aanbieden van studies in het buitenland.
 • Meer dan 50 bestemmingen: Bij EF kun je kiezen uit meer dan 50 bestemmingen. Iedere school staat op een absolute A-locatie.
 • Innovatieve leermethode: EF maakt gebruik van een innovatieve leermethode, die samen met Cambridge University ontwikkeld is zodat jij de taal zo snel en effectief mogelijk onder de knie krijgt.
 • Wereldwijd erkend: EF is wereldwijd erkend door gerenommeerde onderwijsinstituten zoals The British Council, ACCET en Cambridge University.
 • Persoonlijke begeleiding en advies: Bij EF kun je rekenen op persoonlijke begeleiding, zowel voor, tijdens, als na jouw studie in het buitenland. Zo kun je bijvoorbeeld tot 6 maanden na jouw buitenlandse studie gratis gebruikmaken van online taaltrainingen.
 • Eigen scholen en docenten: In tegenstelling tot veel andere organisaties heeft EF al haar scholen in eigen beheer en krijg je les van onze eigen EF-docenten. Zo ben je zeker van de kwaliteit van jouw studie.

EF biedt een 'complete' studie-ervaring: naast jouw studie neem je ook deel aan een activiteitenprogramma dat zich focust op sport en culturele uitwisseling. Deze gezamenlijke activiteiten en excursies in het gastland zijn net zo belangrijk als de tijd die jij spendeert in de collegezaal en bibliotheek. Juist omdat je daardoor naast de lokale taal ook de plaatselijke cultuur leert kennen (en je medestudenten). Studeren in het buitenland met EF is de ervaring van je leven! Twijfel niet langer en ga met ons mee op reis.

Waar wacht je nog op? Word een EF-student in het buitenland!

Wacht niet langer en reserveer nu jouw plaats om te studeren in het buitenland. Wil je meer informatie? Of ben je op zoek naar inspiratie? Hieronder vind je een lijst van handige blogs en artikelen over een opleiding of studie in het buitenland.

Wil jij meer weten over de studiekosten? Of heb je behoefte aan extra informatie, hulp, advies of begeleiding over type studieprogramma, bestemming of accommodatie? Wij helpen je graag met al je vragen. Neem vrijblijvend contact op met onze studiebegeleiders via 085 048 0900 of download de gratis brochure en ontvang alle informatie over studeren in het buitenland met EF.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik het beste studeren in het buitenland?

Voordat je plannen kan maken om in het buitenland te gaan studeren, moet je eerst een belangrijke beslissing nemen: waar ga je naartoe? De mogelijkheden zijn eindeloos! De beste plek om te studeren in het buitenland hangt af van jouw eigen voorkeuren. Je bent vrij om het land, de stad en de taal van jouw voorkeur te kiezen! Om aan al je wensen en behoeften te voldoen, bieden we bij EF een breed aanbod aan bestemmingen en studies over de hele wereld. Ook zijn er verschillende taalprogramma's die passen bij jouw leeftijd, niveau, gewenste leerduur en doelstellingen. Hier vind je alle informatie over de bestemmingen die we aanbieden:

 • Amerika
 • Australië
 • Canada
 • Costa Rica
 • Duitsland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ierland
 • Italië
 • Japan
 • Malta
 • Nieuw-Zeeland
 • Singapore
 • Spanje
 • Zuid-Afrika
 • Zuid-Korea
 • Wat zijn de vereisten om te studeren in het buitenland (checklist)?

  De vereisten om in het buitenland te studeren zijn een visum (afhankelijk van bestemming), zorgverzekering en reisverzekering. Gebruik de onderstaande checklist om precies te weten wat er van jou vereist wordt, en wat je van ons kunt verwachten.

  1. Studieduur - Wil jij een aantal weken studeren in het buitenland? Twee maanden stage lopen? Of een heel jaar een opleiding volgen en werken tegelijk? Het is belangrijk om te weten wat je wilt. Afhankelijk van je dromen en ambities, kun je 2 weken, 1 maand, 6 maanden of 1 jaar studeren in het buitenland.
  2. Bestemming - Studeren in Europa brengt andere vereisten en verplichtingen met zich mee dan studeren in Azië, zoals qua vaccinaties. Houd daar rekening mee. We hebben taalscholen in alle hoeken van de wereld.
  3. Accommodatie - Het type accommodatie bepaal jij zelf. Je kunt bij EF onder andere verblijven in een gastgezin. Als je liever wat meer onafhankelijkheid hebt, kun je in een studentenresidentie verblijven met medestudenten van over de hele wereld.
  4. Visum & verzekeringen - Als Nederlandse student en staatsburger heb jij geen visum nodig als je besluit om naar een EU-land te gaan. Echter, besluit je bijvoorbeeld om te studeren in Amerika of Engeland, dan heb je in de meeste gevallen wél een visum nodig. Onze studieadviseurs begeleiden en adviseren jou gedurende de visumaanvraag en beantwoorden al je eventuele vragen, zodat jij weet wat jouw rechten zijn. Ook heb je een reis- en zorgverzekering nodig.
  5. Vluchten - De vlucht naar jouw gekozen bestemming is bij de prijs inbegrepen. Onze EF-studieadviseurs zijn verantwoordelijk voor het boeken van de heen- en terugvlucht. Voor sommige bestemmingen moet je vóór de visumaanvraag in het bezit zijn van een retourticket naar Nederland.

  Heb ik recht op studiefinanciering in het buitenland?

  Als jij wilt studeren in het buitenland en je inschrijft bij een buitenlands opleidingsinstituut, bijvoorbeeld aan een buitenlandse universiteit, dan heb je recht op studiefinanciering. Het is dus belangrijk om dit van tevoren goed uit te zoeken, zodat je niets misloopt!

  Besluit je echter om een taalstudie te volgen aan een van onze taalscholen, dan kom je niet in aanmerking voor studiefinanciering, omdat EF een private, en geen publieke onderwijsinstelling is.

  Desalniettemin biedt EF ook financiële kansen en mogelijkheden voor studenten. Jaarlijks lanceren wij de EF Taalreizen Studiebeurs voor studenten die ingeschreven staan bij een Nederlandse hogeschool of universiteit. Deze beurs heeft een waarde van €10.000 en omvat een taalstudie Engels van 4 weken gevolgd door een stageprogramma in het buitenland. Meld je aan voor de studiebeurs, maak kans om te studeren in het buitenland en verkrijg internationale werkervaring op één van onze 29 Engelstalige EF-bestemmingen wereldwijd.

  Hoe krijg ik een studiebeurs om in het buitenland te studeren?

  Studeren in het buitenland is mogelijk via een uitwisselingsprogramma, via een beurs zoals Erasmus+, of door je op eigen initiatief in te schrijven voor een studie in het buitenland, aan een universiteit, hogeschool of ander opleidingsinstituut.

  Door middel van een opleidings- of uitwisselingsprogramma heb je de mogelijkheid om snel, makkelijk en goedkoop in het buitenland te studeren. De belangrijkste voorwaarde is dat je momenteel staat ingeschreven aan een Nederlandse universiteit of hogeschool. Tevens zijn er talloze studiebeurzen beschikbaar om jouw studie (deels) te financieren.

  Helaas komen niet alle studenten in aanmerking voor een uitwisselingsprogramma of beurs van Erasmus plus of andere (overheids)organisaties. Daarom heb je ook de mogelijkheid om je op eigen initiatief in te schrijven aan een universiteit in het buitenland. Bij EF bereiden we je dan voor op jouw avontuur in het buitenland. Behaal een bachelor, kies voor een high school semester of uitwisselingsjaar of ga studeren in het buitenland na de middelbare school.

  Heb ik voorkennis nodig om te studeren in het buitenland?

  Als je eenmaal weet welk studieprogramma je wilt volgen, hoelang en waar je van plan bent te studeren in het buitenland - dan is het tijd om te beginnen met de taalvoorbereiding. In principe heb je geen voorkennis nodig van de desbetreffende taal.

  Maar het is altijd goed om je alvast te oriënteren in Nederland: luister naar Spaanse muziek, download een English language learning app of kijk naar een Franse serie op Netflix. Hoe meer jij als ijverige student al bekend bent met de taal die je wilt studeren in het buitenland, hoe beter en effectiever jouw studie wordt.

  Hoeveel kan studeren in het buitenland kosten?

  EF biedt heel veel verschillende studieopties en -lengtes aan, dus daarom variëren de prijzen van een studie in het buitenland afhankelijk van jouw wensen als student. Om een complete en gepersonaliseerde prijs te ontvangen kun je een vrijblijvende offerte aanvragen.

  Natuurlijk moet je bij je keuze ook rekening houden met de kwaliteit van je lessen alsook de extra activiteiten. Bij EF garanderen we de beste kwaliteit, zowel binnen de collegezaal als erbuiten.

  Hoe krijg ik toegang tot een hogeschool of universiteit in het buitenland?

  Droom je ervan om naar een hogeschool of universiteit in het buitenland te gaan? Wil je bijvoorbeeld het studentenleven in Amerika ervaren? Of wil liever studeren aan een universiteit in de metropolen Londen of Parijs? Met EF kun je zes of negen maanden of een volledig studiejaar studeren en jezelf goed voorbereiden op een bachelor of master aan één van onze partneruniversiteiten, waaronder Hult International Business School.

  We bieden universitaire voorbereidingsprogramma's aan die jou klaarstomen voor een studie aan een hogeschool of universiteit in bijvoorbeeld New York, Boston, Oxford, Cambridge of Sydney.

  Wat zijn de voordelen van een buitenlandse opleiding?

  In de geglobaliseerde samenleving van vandaag zijn meertaligheid en interculturele vaardigheden de sleutel tot succes. Nieuwe plekken ontdekken, jezelf onderdompelen in een vreemde cultuur en nieuwe vrienden maken van over de hele wereld zijn bewezen factoren voor langetermijnsucces. Ook werkgevers vinden het belangrijk dat hun mensen buitenlandervaring hebben, en een breed perspectief op de wereld hebben.

  Of je nu wilt studeren in het buitenland na de middelbare school, tijdens de zomervakantie of tijdens een loopbaanonderbreking in Nederland: tijdens elke fase van je leven brengt het je nieuwe kennis, ervaringen en herinneringen die je leven voor altijd zullen verrijken, zowel persoonlijk, professioneel als academisch.

  Waarom EF?

  Vertrouwen

  We hebben meer dan 50 jaar ervaring en onze reputatie is wereldwijd bekend.

  Verbinden

  Leer met studenten uit meer dan 100 landen.

  Personaliseren

  Verken de wereld met onze programma's op meer dan 50 internationale bestemmingen.

  Bereiken

  Leer sneller en grondiger met de EF-methode.

  Volledig EF

  Onze eigen scholen en kantoren overal ter wereld zorgen voor uitzonderlijke klantenservice.

  Wereldwijd geaccrediteerd

  Onze onderwijsdeskundigheid en leeraanpak worden wereldwijd erkend.