Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland

Ga studeren in het buitenland en leer een andere taal zonder dat je hier moeite voor hoeft te doen. Wanneer je een studie in het buitenland volgt, leer je een taal vloeiend spreken, maak je nieuwe vrienden van over de hele wereld en beleef je samen met hen een onvergetelijke tijd. Studeren in het buitenland klinkt misschien als een droom, maar EF maakt deze samen met jou werkelijkheid.

Kies een leeftijdscategorie

EF Taaljaar in het buitenland

16 + jaar
6, 9 of 11 maanden

Combineer een taalcursus met academische vakken. Het perfecte tussenjaar en voorbereiding op jouw studie en carrière.

bestemming: Engeland, Amerika, Canada, Malta, Australië, Ierland, Nieuw-Zeeland, Singapore, Zuid-Afrika, Spanje, Costa Rica, Mexico, Portugal, Frankrijk, Italië, Duitsland, China, Japan, Korea, United Arab Emirates, Rusland

EF Academy

14 - 19 jaar
Middelbaar schooldiploma in het buitenland

Behaal jouw middelbaar schooldiploma aan een EF Academy in Groot-Brittannië of Verenigde Staten.

bestemming: Engeland, Amerika

EF Taalreizen

13 - 18 jaar
2-24 weken

Zet jouw eerste stap naar zelfstandigheid met een taalcursus in het buitenland bij een erkende EF-taalschool.

bestemming: Engeland, Amerika, Canada, Malta, Australië, Ierland, Nieuw-Zeeland, Singapore, Zuid-Afrika, Spanje, Costa Rica, Mexico, Portugal, Frankrijk, Italië, Duitsland, China, Japan, Korea, United Arab Emirates, Rusland

EF Taalreizen

18 + jaar
2-24 weken

Leer een taal sneller spreken op een EF-school. Kies uit 12 talen, 52 droombestemmingen en start elke maandag.

bestemming: Engeland, Amerika, Canada, Malta, Australië, Ierland, Nieuw-Zeeland, Singapore, Zuid-Afrika, Spanje, Costa Rica, Mexico, Portugal, Frankrijk, Italië, Duitsland, China, Japan, Korea, United Arab Emirates, Rusland

EF High School Exchange Year

14 - 18 jaar
1 jarig

Ga op uitwisseling naar het buitenland als high school student op een lokale school en leer een andere cultuur kennen.

bestemming: Engeland, Amerika, Ierland

Hult Internationale Business School

Bachelor, Master, MBA en Executive Onderwijs

Krijg een business degree bij Hult, een onafhankelijke prijswinnende business school met een campus op locaties over de hele wereld.

bestemming: Engeland, Amerika, China, United Arab Emirates

Studeren in het buitenland: uitwisseling of eigen initiatief?

Studeren in het buitenland is mogelijk via een uitwisselingsprogramma, via een studiebeurs zoals Erasmus+, of door je op eigen initatief in te schrijven voor een studie in het buitenland, aan een universiteit, hogeschool of ander opleidingsinstituut.

Door middel van een uitwisselingsprogramma heb je de mogelijkheid om snel, makkelijk en goedkoop in het buitenland te studeren. De belangrijkste voorwaarde is dat je momenteel staat ingeschreven aan een Nederlandse universiteit of hogeschool. Tevens zijn er talloze studiebeurzen beschikbaar om jouw studie buitenland (deels) te financieren. Helaas komen niet alle studenten in aanmerking voor een uitwisselingsprogramma of studiebeurs buitenland van Erasmus+ of andere (overheids)organisaties.

Daarom heb jij ook de mogelijkheid om je op eigen initiatief in te schrijven aan een universiteit of hogeschool in het buitenland, bijvoorbeeld door te kiezen voor EF. Wij begeleiden je dan van begin tot eind met jouw avontuur in het buitenland. Behaal een bachelor in het buitenland, volg een hbo in het buitenland of ga studeren in het buitenland na middelbare school. Waar wacht je nog op?! Onze taalscholen, partneruniversiteiten en -hogescholen zijn gevestigd op meer dan 50 bestemmingen wereldwijd.

Waarom studeren in het buitenland?

Of je nu wilt verder studeren in het buitenland, afstuderen in het buitenland aan een universiteit, of een nieuwe taal wilt leren op onze taalschool: het grote voordeel van het volgen van een studie in het buitenland is dat je buiten de lessen je talenkennis kunt oefenen in het dagelijkse leven. Met onze expertise en een beetje inzet en toewijding heb je de taal binnen de kortste keren onder de knie.

Er zijn echter nog veel meer redenen waarom in het buitenland studeren een goede keuze is. Samen met alle internationale studenten zul je namelijk ongetwijfeld een geweldige ervaring tegemoet gaan. Ook al ben je ver weg van je vertrouwde omgeving, je zult je niet vervelen op je buitenlandse studie. Kortom, in het buitenland studeren is in alle opzichten een goede keuze!

Wat zijn de voordelen van in het buitenland studeren?

In de geglobaliseerde wereld waarin we vandaag leven, zijn talenkennis en interculturele skills de sleutel tot succes. Nieuwe plekken ontdekken, jezelf onderdompelen in een vreemde cultuur en nieuwe vrienden maken van over de hele wereld zijn bewezen factoren voor langetermijnsucces – zowel persoonlijk als professioneel. Maar hoe kun je op de meest efficiënte manier een nieuwe taal leren? Simpelweg door te studeren in het buitenland!

Studeren in het buitenland na de middelbare school, tijdens de zomervakantie of tijdens een loopbaanonderbreking: tijdens elke fase van je leven brengt in het buitenland studeren nieuwe kennis, ervaringen en herinneringen die je leven voor altijd zullen verrijken.

Studeren in het buitenland voor scholieren en studenten

EF biedt verschillende mogelijkheden aan om te studeren in het buitenland voor elk niveau, leeftijd en budget. Met EF heb je de kans om het programma te kiezen dat het beste bij je past. Hieronder vind je de meest populaire programma’s voor internationaal studeren:

Studeren in buitenland voor scholieren

  • studeren in het buitenland na vmbo
  • studeren in het buitenland na havo
  • studeren in het buitenland na vwo
  • studeren in het buitenland mbo

Studeren in buitenland voor studenten

Naar het buitenland zonder diploma, terwijl je nog op de middelbare school zit? Dat is ook mogelijk. EF biedt diverse taalkampen aan. Kies voor Language, Fun & Friends. Ga studeren in het buitenland tijdens één van de schoolvakanties!

De EF-checklist: welke keuzes moet ik maken?

Of je nu op kamers gaat, met familie en vrienden naar een vakantieparadijs vertrekt of besluit om te studeren in het buitenland: een goede voorbereiding is het halve werk. Begin ruim van tevoren met alle voorbereidingen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Om enkele weken, maanden of een jaar in het buitenland te studeren, of een semester in het buitenland te volgen, moet je namelijk enkele keuzes maken. Gebruik de EF-checklist om precies te weten wat er van jou verwacht wordt en wat je van EF kunt verwachten.

  1. Duur van cursus - Wil jij een aantal weken studeren in het buitenland? Twee maanden stagelopen? Of een geheel jaar in het buitenland verblijven? Het is belangrijk om te weten wat je wilt. Afhankelijk van je dromen en ambities, kun je een 2 weken, 1 maand, 6 maanden of 1 jaar studeren in het buitenland.
  2. Bestemming - Studeren in Europa brengt andere ervaringen met zich mee dan studeren in Azië. We hebben taalscholen in alle hoeken van de wereld. De populairste landen zijn: Amerika, Engeland, Canada, Australië, Frankrijk, Spanje en Malta.
  3. Accommodatie - Het type accommodatie dat bepaal jij. Bij EF kun je kiezen tussen een verblijf in gastgezin of residentie.
  4. Visum & verzekering - Als Nederlandse staatsburger heb jij geen visum nodig als jij besluit om te studeren in een EU-land. Echter, besluit jij bijvoorbeeld om te studeren in Amerika, dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Onze studieadviseurs begeleiden en adviseren jou gedurende de visumaanvraag. Een basis- en reisverzekering is ook noodzakelijk voor een studie in het buitenland.
  5. Vluchten - De vlucht naar jouw gekozen bestemming is bij de prijs inbegrepen. Onze EF-studieadviseurs zijn verantwoordelijk voor het boeken van de heen- en terugvlucht. Voor sommige bestemmingen moet je bijvoorbeeld voor de visumaanvraag in het bezit zijn van een ticket terug naar Nederland.

Als je eenmaal weet welke cursus je wilt volgen, hoelang en waar je wilt studeren in het buitenland - dan is het tijd om te beginnen met de taalvoorbereiding.

In principe heb je geen voorkennis nodig van de desbetreffende taal, maar het is altijd goed om je alvast te oriënteren: luister naar Spaanse muziek, download een English language learning app of kijk naar een Franse serie op Netflix. Hoe meer jij al bekend bent met de taal die je wilt studeren in het buitenland, hoe beter en effectiever jouw studie in het buitenland wordt.

Hoeveel kan studeren in het buitenland kosten?

EF biedt heel veel verschillende cursusopties en -lengtes aan, dus daarom varieert de prijs van een studie in het buitenland afhankelijk van de wensen van de student. Om een compleet en gepersonaliseerde prijs te ontvangen kun je een vrijblijvende offerte aanvragen.

Natuurlijk moet je bij je keuze ook de kwaliteit van je lessen in rekening nemen alsook de extra activiteiten. Bij EF garanderen we de beste kwaliteit, zowel binnen de school als erbuiten.

EF Taalreizen Studiebeurs voor het buitenland

Als jij wilt studeren in het buitenland, zijn er diverse mogelijkheden om financiële ondersteuning te krijgen, ook met EF. Onlangs lanceerden wij namelijk de EF Taalreizen Studiebeurs voor studenten die ingeschreven staan bij een Nederlandse hogeschool of universiteit.

De studiebeurs heeft een waarde van €10.000 en omvat een taalstudie Engels van 4 weken gevolgd door een stageprogramma in het buitenland. Meld je aan voor de studiebeurs, maak kans om te studeren in het buitenland en verkrijg internationale werkervaring op één van onze 29 'Engelstalige' EF-bestemmingen wereldwijd. Kies uit universiteitssteden van wereldklasse: Boston, New York, Londen, Oxford en Sydney.

De EF Taalreizen Studiebeurs is een once-in-a-lifetime opportunity om te ervaren hoe het is om in het buitenland te leven terwijl je investeert in jouw toekomst. Waar wacht je nog op?

Waarom studeren in het buitenland met EF?

EF biedt verschillende programma's aan om te studeren in het buitenland. Met buitenlandse studies in 12 talen op meer dan 50 locaties ter wereld kun je alle kanten op.

Alle EF-scholen beschikken over de modernste faciliteiten en de docenten ter plaatse zijn stuk voor stuk specialisten die je zullen helpen je doelen waar te maken. Met ruim 50 jaar ervaring in internationaal onderwijs weten we wat nodig is om jou zo efficiënt mogelijk een taal aan te leren.

Daarnaast besteedt EF veel aandacht aan activiteiten en excursies, zodat je naast de plaatselijke taal ook de cultuur leert kennen. Studeren in het buitenland met EF maakt van jouw studie in het buitenland een absolute levenservaring! Twijfel niet en ga met ons mee naar het buitenland!

Ik wil studeren in het buitenland, wat nu?

Wacht niet langer en reserveer nu jouw plaats voor studeren buitenland. Wil je meer informatie? Hieronder vind je een lijst van handige blogs en artikelen over studeren in buitenland.

Wil jij weten wat de kosten van in het buitenland studeren zijn? Of heb jij behoefte aan hulp, advies of begeleiding over type cursus, bestemming of accomodatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze studiebegeleiders via 085 048 0900 of download de gratis brochure en ontvang alle informatie over studeren in het buitenland met EF.