GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

8 redenen om een nieuwe taal te leren

8 redenen om een nieuwe taal te leren

Bijna iedereen kan wel een taal opnoemen die je graag zou willen leren. Japans staat bijvoorbeeld op mijn eigen bucket list. Tegelijkertijd heeft bijna iedereen ook ontelbaar veel excuses waarom ze nog niet vloeiend zijn in de gewenste taal. ‘Ik had geen pen om het inschrijfformulier voor de cursus in te vullen.’ Of ‘Ik had vandaag geen tijd om het te regelen, maar volgende week doe ik het. Echt.’

The time is now, my friends. Het leren van een nieuwe taal is geweldig.

1. Meer vertrouwen, meer fun

Het leren van een taal is goed voor je zelfvertrouwen. Je maakt makkelijker nieuwe vrienden, snapt films zonder ondertiteling en je kunt zelfs toeristen de weg wijzen in hun eigen taal. Fijne bijwerkingen van het leren van een nieuwe taal zijn complimenten, bewondering en sporadisch een applaus.

2. Brainpower

Je hersencellen krijgen een goede boost als je een nieuwe taal leert. Je geheugen gaat er op vooruit, wat nog eens van pas kan komen als je je sleutels weer eens kwijt bent of als je moet studeren voor een lastig tentamen. En de extra brainpower zal je helpen als snel een moeilijke beslissing moet nemen. Win-win situatie!

3. Neem de niet-toeristische route

Als je een nieuwe taal leert, zullen je vakanties ook meteen een stuk leuker worden. Zelfs met een basis level van een taal, kun je veel makkelijker de niet-toeristische route nemen en bijzondere avonturen beleven. Je zult het land waar je bent meer van de authentieke kant ervaren en makkelijker locals ontmoeten.

4. Oeh la la!

Accenten zijn nu eenmaal sexy. Alles klinkt beter met een accent. Je kan in principe het telefoonboek voorlezen en dan klinkt het nog leuk. Dus schep maar lekker op met je nieuwe skills en dan komt het helemaal goed in het buitenland!

5. Let’s talk

Een taalcursus in het buitenland is niet alleen leuk, je maakt ook nog eens super veel nieuwe vrienden van over de hele wereld. Dankzij social media is het hartstikke makkelijk contact te houden en je language skills bij te houden. Wie zei dat huiswerk saai was!?

6. De wereld wacht op jou

Dankzij een nieuwe taal kun je in het buitenland wonen, werken of studeren. Is het altijd al jouw droom geweest om een café te openen in Parijs of om te studeren op een Amerikaanse universiteit? Het leren van de taal is de eerste stap om die droom werkelijkheid te laten worden.

7. Een moment Londen, ik heb Parijs op de andere lijn.

Het spreken van ten minste twee talen zorgt voor een vliegende start van je carrière. Het kunnen communiceren met mensen van over de hele wereld is tegenwoordig cruciaal. Oh en je verdient meer geld. Een tweede taal is een ‘gift that keeps on giving’.

8. Open + tolerant = awesome

Een nieuwe taal helpt je om andere mensen beter te begrijpen en de wereld door de ogen van iemand anders te bekijken. Je maakt kennis met een andere manier van leven en andere gewoonten. Je realiseert je dat er niet maar een manier is om de was te doen of een feestje te geven. Sommige dingen zijn echt beter, andere zijn gewoon anders.

Leer een taal met EFOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden