GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 redenen waarom Rotterdam leuker is dan Amsterdam

5 redenen waarom Rotterdam leuker is dan Amsterdam

Wat zijn we toch verliefd op deze prachtige stad in het zuiden van het land! We geven je daarom 5 redenen waarom Rotterdam leuker is dan Amsterdam, of op z’n minst even leuk.

1. De prachtige Skyline

De skyline van Rotterdam is vooral goed te zien vanaf de Euromast. Je kunt hier niet alleen het uitzicht over Rotterdam bewonderen, maar ook een lekker hapje eten. Als je een beetje je best doet schijn je zelfs vanaf het hoogste punt de koeltorens van Antwerpen kunnen zien.

2. Kabelbaan ‘The Dreamline’ over de Maas

Helaas kunnen we nog geen gebruik maken van deze toffe kabelbaan, maar vanaf 25 augustus 2018 kunnen we zo vaak over de Maas vliegen als we willen.

3. Minder last van toeristen

Rotterdam is overduidelijk nog niet ontdekt door de hoeveelheid toeristen dan wat we in Amsterdam gewoon zijn. Dit maakt de fietsritjes door de stad ook wat aangenamer.

4. De haven

In Rotterdam vind je de grootste haven van Europa, ook staat deze in de top 10 van de grootste havens ter wereld.

5. Kubuswoningen

Deze woningen hebben wel een heel aparte vorm. Hoewel de grachtenpanden van Amsterdam ontzettend mooi zijn, ga je zo’n bijzonder huis in Amsterdam niet vinden. Er is zelfs een speciale ‘kijkkubus’ hier kun je de woningen ook van binnen eens bekijken.

Bezoek ons!Contact
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer