GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Het avontuur van Jennie from the blog in New York

Het avontuur van Jennie from the blog in New York

Reizen met Education First (EF) is een onvergetelijk avontuur en een mooie afsluiting van mijn studietijd. Het was heel fijn om nog even, vlak voordat ik, Jennie from the Blog, afstudeer en de werkwereld in ga, een keer het leven op een echte, Amerikaanse campus mee te maken.

Wat ik na mijn hbo-studie wil doen weet ik al lang: een nieuw bedrijf starten. Ik heb nog geen idee hoe het allemaal gaat lopen en vind het super spannend. Als ik groot droom, gaat mijn bedrijf ooit internationaal. Het kon voor mij dus geen kwaad om mijn Engelse skills te verbeteren en daarom besloot ik mijn koffers te pakken en naar New York te reizen voor een taalcursus. Waar kun je beter een taal oppikken dan in een omgeving vol native speakersright?

Toen ik op de campus aankwam keek ik echt mijn ogen uit. Het is zó groot en de gebouwen zijn heel mooi. Het voelt direct alsof je in een Amerikaanse serie belandt. Er is een kantine (net als in de films!), een gym, een zwembad, een mini-supermarkt, uiteraard de studentenkamers oftewel dormrooms en zelfs een theater dat ’s avonds omgebouwd wordt tot een bioscoop.Mijn kamergenoot was een meisje uit Zuid-Korea en mijn nieuwste bestie was Duits. Ik kwam dus gelijk in aanraking met verschillende culturen – heel erg leuk. Gossip Girl bleek een goed bindingsmiddel, maar mijn Duitse vriendinnetje had de serie nog nooit in het Engels gekeken. In Duitsland worden alle stemmen blijkbaar in het Duits nagesynchroniseerd, dus ze keek gek op toen ze voor het eerst de echte stem van Chuck Bass hoorde. Dat kon ik me als groot Gossip Girl fan bijna niet voorstellen.

Op de eerste dag van de cursus kregen we na de intaketest om ons Engels niveau te meten, meteen de optie om mee te doen aan een welcome tour door The Big Apple. Hierboven zie je een foto van mij met nog meer meiden die op dezelfde dag waren gearriveerd. Daarnaast heeft het activiteitencentrum op de campus de leukste aanbiedingen voor studenten. Zo ben ik naar het Yankees-stadium geweest en heb ik een Broadway show gezien! Ik voelde me al snel een heuse New Yorkse.Ook is er doordeweeks iedere avond wat te doen op de campus waar je gratis aan deel kunt nemen. Bijvoorbeeld een bingo-avond, een nail night en we maakten echte Amerikaanse smores: gesmolten marshmellows en chocolade tussen twee koekjes.

De lessen van EF waren heel anders dan in Nederland, veel leuker en effectiever. Ik heb geen enkele les gehad waarbij ik langer dan 10 minuten naar de leraar moest luisteren. Je was vooral veel zelf bezig, aan het praten en dingen aan het uitzoeken. Hierdoor heb ik zo snel geleerd! Op de dag van aankomst wordt je niveau gemeten zodat je in een klas terecht komt met studenten die op hetzelfde level zitten als jij. Dat is fijn, want zo kun je elkaar helpen groeien. Na een aantal weken volgt een test om te kijken of je een niveau hoger kunt gaan. De lessen waren bij mij trouwens erg fijn ingedeeld. Vaak had ik in de ochtend les waardoor ik in de middag New York City in kon.

Ik krijg van mensen om me heen vaak de vraag of ik me niet alleen voelde daar in mijn eentje… juist niet! Vrijwel iedereen is daar alleen dus je maakt snel contact met anderen. Verder zijn er veel activiteiten waar je anderen kunt leren kennen (zoals de welkomsttour op de eerste dag) en mensen kijken niet raar op als je tijdens het eten in de kantine bij een groepje aanschuift.Inmiddels ben ik terug in Nederland en over een maand hoop ik af te studeren. Dan kan ik het werkveld betreden met mijn hbo-én EF-diploma op zak – en een te gekke ervaring die niemand me meer afneemt.

Omdat je de taal nodig hebt, omdat je niet weet wat je precies na je studie moet doen of omdat je je CV wilt versterken: een taalcursus is voor iedereen. Via Education First kun je 7 cursussen volgen op maar liefst 44 internationale locaties: van Canada tot Japan.

Wil je net als Jennie ook naar New York?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden