GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen juweeltjes in Toronto

10 verborgen juweeltjes in Toronto

Toronto is een van de grootste steden van Canada en staat bekend om z’n creatieve community, ondernemende sfeer en prachtige natuur. Met onze tips voor de beste verborgen juweeltjes in Toronto verlaat je de gebaande toeristenpaden en ontdek je de stad zoals de locals die kennen en waar ze zo dol op zijn.

1. The Vog Vault

Achter in de Fluevog-schoenenwinkel in Queen Street W vind je een van de coolste, Instagram-waardigste plekken van Toronto. Een kleine ruimte die in een vorig leven een kluis van de TD Bank was, is verbouwd en ingericht als een vintage leeskamer, compleet met boekenplanken en een relaxte Victoriaanse bank. De hele kamer is echter 90 graden gedraaid: de bank en het tapijt hangen aan de muur, zodat bezoekers creatief aan de slag kunnen gaan en een paar geweldige ‘anti-zwaartekracht’-foto’s kunnen maken.

2. Scarborough Bluffs Beach

Beter bekend als ‘The Bluffs’. Deze reep gouden zand aan de oever van Lake Ontario is een van de mooiste en minder bekende stranden in de omgeving. Het is ongeveer acht kilometer lang, dus je kunt ongetwijfeld een privé-stukje claimen om je handdoek neer te leggen en te genieten van een dagje aan het water. En het beste van dit alles? Dit natuurschoon ligt op slechts 20 á 30 minuten van downtown Toronto.

3. Kensington Market

Dit is veel meer dan alleen een verzameling kraampjes: Kensington Market bestaat uit een hele bohemien wijk vol winkels, restaurants en cafés. Dit supercoole deel van het centrum van Toronto is vrijwel elke dag open, het hele jaar door. Bezoekers kunnen er vintage kleding, retro meubels, kunststukken, unieke sieraden, duurzame cosmetica en bloemen kopen. Neem daarna vooral even pauze om onder het genot van een kop koffie of een snack de marktdrukte te aanschouwen.

4. Monkey’s Paw

Boekhandel Monkey’s Paw is echt uniek in Toronto. Je vindt hier bijzondere boeken uit de 20e eeuw en de winkel is gespecialiseerd in oude, zeldzame en opvallende exemplaren. Op deze fascinerende, gekke plek vind je ook de Biblio-Mat, een veelbesproken automaat waaruit je voor $3 een willekeurig geselecteerd tweedehands verrassingsboek kunt kopen.

5. Balzac’s Coffee

Ga naar Balzac’s in Liberty Village of Distillery District om op een van de mooiste plekken in Toronto te genieten van een café au lait, s’il vous plaît! Er zijn dus meerdere vestigingen verspreid over de stad, maar elk Balzac-koffietentje is op geheel eigen wijze ingericht ter ere van de lokale geschiedenis en de cultuur van die locatie. Daarnaast is de keten een ode aan typisch Frans design en Franse elegantie. Verder zijn ze nogal duurzaam, met fairtrade-koffiebonen op ecologisch verantwoorde roosters.

6. Warehouse

Dit is waarschijnlijk een van Toronto’s coolste plekken om een avond uit eten te gaan. Of je nu de chique Franse toast bestelt, voor een bord vol straattaco’s gaat, of een duik neemt in de noedelsalades: elk gerecht op de menukaart kost slechts $5.95. De hemel voor studenten dus! Het ziet er zowel van binnen als van buiten supercool uit, met lampjessnoeren die tussen de bomen en aan het plafond hangen. Dankzij de lange houten tafels is dit trouwens een perfecte plek om met een groep naartoe te gaan.

7. Redway Road Staircase

Hij zit verstopt naast een drukke straat in Leaside, maar een houten trap die ooit een vluchtroute voor een rioolbedrijf onder in de vallei was, is tegenwoordig een van Toronto’s intrigerendste verborgen juweeltjes. De ingang is vanaf de weg niet goed te zien omdat die verborgen is door bomen, en deze gekke geheime trap gaat meer dan tweehonderd treden omlaag door een mooi bos. Ooit was ie blauw, nu zwaar verouderd. Het ontdekken van deze vintage trap voelt alsof je de stad verlaat en het verleden binnenstapt.

8. Arthur Conan Doyle Room

Test je detective-skills en ontdek of jij het heiligdom van Sherlock Holmes kunt vinden in de Toronto Reference Library. De Arthur Conan Doyle Room is verstopt op de bovenste verdieping, bomvol boekenkasten die van grond tot plafond gevuld zijn met zeldzame Doyle-boeken. Ook de houten vloeren en antieke meubels zijn speciaal uitgekozen om je het gevoel te geven dat je 221B Baker Street in Londen bent binnengestapt, het appartement van het beroemde detectivepersonage.

9. Weston

Voor misschien wel de mooiste, creatiefste en meest historische architectuur (en soms ook de bijzonderste!) van Toronto moet je een wandelingetje door de wijk Weston maken. Slenter over boulevards vol oude bomen om delen van de buurt te ontdekken waarin prachtige oude kerken naast mooie oude bakstenen gebouwen staan. Weston heeft ’s zomers zelfs een geweldige boerenmarkt op zaterdag: ideaal om wat verse perzik met slagroom te kopen of een maïskolf te proeven!

10. Chester Hill Lookout

Een plek die de meeste locals in Toronto het liefst voor zichzelf zouden houden, is de bijna volledig ronde Chester Hill Lookout. Je hebt vanaf hier een fantastisch uitzicht over de stad en Don Valley. Je vindt dit uitzichtpunt aan het einde van Chester Hill Road, vlak bij Broadview en Danforth. Als je het grote astrologiewiel ziet dat op de grond is geschilderd, dan weet je dat je op de juiste plek bent. Dit is een geweldige locatie om ’s avonds te bezoeken, als alle lichtjes branden in de stad, en het is natuurlijk helemaal gratis.

Ontdek zelf de juweeltjes in Toronto. Vraag vandaag nog onze brochure aan.Gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer