GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 11 beste steden voor je diploma reis

De 11 beste steden voor je diploma reis

Gefeliciteerd, je bent klaar met al dat studeren en al die examens! Je diploma levert je niet alleen meer slaap en minder nachten doorhalen op, maar het maakt ook de weg vrij naar de wijde wereld waarover je dagdroomde boven je boeken (nou ja, in elk geval totdat je slim gebruikmaakt van dat diploma om een baan of vervolgstudie te vinden). Maar aangezien er zo veel fascinerende steden en interessante plekken op de wereld zijn, is het best lastig om het juiste reisdoel te kiezen. Daarom hebben we de ideale bestemmingen voor vrijwel iedereen op een rijtje gezet om jezelf te trakteren op een diploma-reis. Handig toch?

1. San Diego: om de American dream te proeven

Zodra je je realiseert dat het leven in San Diego bestaat uit cocktails bij zonsondergang, koude biertjes op het strand, relaxed op een paddleboard van A naar B suppen en heel veel verse vistaco’s, dan kun je geen moment meer wachten om die enkele reis te boeken. Deze superchille levensstijl doet denken aan de American Dream en is de perfecte plek voor een onvergetelijk avontuur na het behalen van je diploma.

2. Sydney: voor echte strandliefhebbers

“Kick back and take it easy, dude.” Wen er maar vast aan om dat uit de mond van zongebruinde surfers in Sydney te horen. Het is natuurlijk een van de beroemdste en levendigste steden van Australië, maar jongeren gaan vooral down-under voor de prachtige stranden, het heerlijke weer het hele jaar door en de surfplekken van wereldformaat. Neem je zonnebril, slippers (of thongs, zoals de Aussies ze noemen) en heel veel zonnebrandcrème mee voor dagenlang zonnen op het strand, aanschuiven bij een visbarbecue en simpelweg niets anders doen dan relaxen in Sydney. Sleep, relax, repeat: dat is een motto waar je je na het behalen van je diploma wel in kunt vinden, toch?

3. New York: waar je al dat diplomageld kunt uitgeven

Twee worden: Trakteer. Jezelf! Na het behalen van je diploma verdien je het om even een gat in je hand te hebben en er is werkelijk geen stad ter wereld waar je je geld zo makkelijk uitgeeft als in de Big Apple. Er zijn zo veel winkels waar je doorheen wilt struinen, zo veel Broadway-shows die je wilt zien en zo veel schattige brunchplekken en dakterrassen die je wilt vastleggen voor je Instagram-feed. Plus: nu je op weg bent naar het volwassen leven en een fulltime baan, heb je natuurlijk een nieuwe garderobe nodig, toch?

4. Hawaï: om weer in contact te komen met de natuur

Met z’n acht grote eilanden en talloze prachtige kleinere eilandjes om uit te kiezen, zal je het in Hawaï al druk krijgen met kiezen waar je naartoe wilt, laat staan wat je daar precies gaat doen. Maar geen zorgen: je zult binnen een mum van tijd relaxen en weer in contact komen met de natuur. Rust uit op een parelwit strand, koel even af onder een waterval of maak je op voor avonturen als kajakken, surfen, duiken en hiken op versteende lava richting vulkaankraters. Veel beter dan dit wordt de natuur niet.

5. Londen: voor de drukte en mogelijkheden

Afstuderen is een woord dat zowel “tijd om even bij te komen” als “ik moet maar eens op zoek naar een baan” betekent. Wat is er dan beter dan naar Londen gaan om die twee te combineren? De stad is vol met mensen die wel zin hebben in een feestje en alle andere leuke dingen die het leven te bieden heeft, maar tegelijkertijd zitten de gebouwen er stampvol met bedrijven van allerlei formaten en branches. Mix het feestvieren met wat serieus netwerken in de Big Smoke en misschien kun je je beide doelen wel tegelijkertijd van je to-dolijst strepen. #winning

6. Barcelona: om al die Spaanse lessen in de praktijk te brengen

Weet hoe je nog hoe je bij wiskunde wekenlang allerlei algebra moest leren terwijl je diep vanbinnen wist dat je die nooit zou gebruiken? Dat begrijpen we. Maar laat na al die jaren van hard werken niet alle kennis zomaar wegzakken. Ga juist naar het zonnige Barcelona om al je geleerde Spaans in de praktijk te brengen. Bestel tapas in de gebruikelijke woordenschat, feliciteer jezelf met het feit dat je zo slim bent en trakteer jezelf op een lange strandwandeling.

7. Parijs: voor de liefde (van je leven of door de maag)

Om een love affair in Parijs mee te maken, hoef je heus niet op zoek te gaan naar een charmante Fransoos om je in zijn armen te storten. De Stad van de Liefde heeft meer te bieden dan alleen romantisch met je liefje hand in hand langs de oevers van de Seine wandelen. Denk eens aan de overheerlijke Franse keuken (hallo kleurrijke macarons en chique kazen!) en de elegante, beroemde architectuur die geweldig staat zal staan op Instagram (#EFMoment). In Parijs is voor iedereen wel iets om verliefd op te worden.

8. San Francisco: voor ondernemers in de dop

Virgin-oprichter Richard Branson heeft zijn eigen eiland en allerlei soorten privévliegtuigen om daar naartoe te gaan. Klinkt dat leven als iets voor jou? Dan is dit het juiste moment om met je innerlijke Richard Branson op een miljoenenidee te komen dat de wereld zal veranderen en jezelf tot CEO van je eigen bedrijf te bombarderen. Een goede eerste stap is een bezoek aan San Francisco. In de vermaarde thuisbasis voor alles wat met start-ups en ondernemen te maken heeft, omring je jezelf met andere innovatieve mensen met goede ideeën. Zelfs als je niet meteen je eigen BV opricht, is men in San Francisco altijd op zoek naar hardwerkende young professionals met goede ideeën zoals jij.

9. Vancouver: voor het avontuur

Het voelde misschien alsof al dat studeren nooit zou eindigen, maar het moment is eindelijk aangebroken om jezelf los te scheuren van je boeken en de bibliotheek uit te lopen, de buitenwereld in. Kun je je nog herinneren wat zonlicht is? Verruil het stoffige binnen voor het geweldige buitenleven in Vancouver, dé plek voor elk denkbare avontuur. Echte avonturiers moeten de stad al op hun bucketlist hebben staan. Hike de besneeuwde bergtoppen op voordat je naar beneden skiet, mountainbike door de bossen, ga kajakken of zelfs even naar het strand. En dat is nog maar het eerste weekend.

10. Tokio: voor bizar creatieve inspiratie

Bereid je voor op een wervelwind van neonlichten, de allernieuwste technologie en prachtige eeuwenoude cultuur in Tokio: de stad waar creativiteit geen grenzen kent. Op elke straathoek ontdek je hier iets nieuws of geks (in positieve zin!). Van het hoogste losstaande object ter wereld en Shinto-heiligdommen omringd door kersenbloesembomen tot worsteltoernooien, robotcafés, levendige winkelwijken vol kleurrijke Harajuku-meisjes en straten vol moderne tv-schermen in de etalages. En dan hebben we het nog niet eens over de geweldige Japanse keuken – kun je de sushi even doorgeven, alsjeblieft?

11. Washington D.C.: voor de verkiezingskoorts

Nu het verkiezingsseizoen in de VS is losgebarsten en iedereen zijn politieke degens slijpt voor de komende vier jaar, is er geen beter moment om de historische bezienswaardigheden van de Amerikaanse hoofdstad te ontdekken. Treed in de Mall in de voetstappen van voormalige presidenten of stel je voor dat je de medewerker bent met wie Frank Underwood even smoest als hij de tijd heeft (maar doe gerust alsof je geen House of Cards-bingewatcher bent hoor). Om wat voor reden je ook naar Washington D.C. wilt, je wilt ongetwijfeld het Witte Huis zien. Ongeacht wie er eind 2016 de nieuwe bewoner wordt.

Welke stad staat bovenaan jouw lijstje?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden