GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Elise uit België bij EF Brighton

Mijn naam is Elise en ik ben afgelopen zomer 2 weken naar Brighton op taalreis geweest. Een super toffe ervaring waar ik veel internationale vrienden heb gemaakt en wel duizend ervaringen rijker ben geworden!
EF Ervaringen: Elise uit België bij EF Brighton

Ik was al langere tijd erg geïnteresseerd in studeren in het buitenland, en liet me hier dan ook graag meer over informeren. Hierdoor kreeg ik af en toe reclame van EF op mijn Facebook. Na twee jaar besloot ik om samen met EF een taalreis van 2 weken te gaan maken. De bestemming? Brighton in Engeland. Tijdens mijn fantastische EF ervaring wilde ik graag Engels leren in Brighton. EF is een grote organisatie en is in veel landen actief. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat EF veel internationale studenten aantrekt.

Mijn EF ervaring in het klaslokaal

Tijdens mijn 2 weken in Brighton heb ik ontzettend veel toffe dingen geleerd. Naar mijn mening waren de lessen het meest geslaagd. Ik ging hier altijd met een big smile naartoe. De leerkrachten zijn allemaal super gedreven en enthouiast, en dat motiveerde mij. Elke leerkracht het een eigen manier van les geven. Door verschillende topics in de klas leerde ik niet alleen over grammatica en vocabulair, maar ook over verschillende culturen. Dit vond ik erg interressant. Het leuke is dat ik door mijn internationale klasgenoten zelfs basiszinnen heb geleerd in acht verschillende talen!

De leuke EF activiteiten

Naast de lessen waren de activiteiten van EF ook erg geslaagd. Ik heb meegedaan met verschillende EF activiteiten: under 18 party, lasertag, i360, Londen bezoeken, een voetbalmatch tussen Brighton -Valencia, en een trampolinepark excursie. Van al deze activiteiten was Londen zeker en vast de leukste excursie. Ik leerde veel bij over de geschiedenis, maar zag ook een prachtige en levendige stad. Tijdens de kleinere excursies heb ik me nog veel meer geamuseerd. Lasertag was pure fun, iedereen deed z’n best om zoveel mogelijk punten voor het team binnen te halen.

Engels bijschaven

De hele reis heb ik mijn Engels bijgeschaafd. Tijdens de activiteiten ben je samen met internationale vrienden en praat je dus voortdurend in het Engels. Ik geloof sterk doordat je moet spreken in een andere taal omdat je jezelf anders niet verstaanbaar kunt maken, je een taal het snelst leert. Ik zou dus zeker zeggen dat mijn Engelse taalniveau snel is verhoogd. Nu durf ik gewoon Engels te spreken. Tuurlijk maak ik nog wel eens fouten, maar daar leer je alleen maar van!

Only good memories…

Ik heb heel veel leuke herinningen overgehouden aan mijn taalreis in Brighton. Het was een toffe ervaring, die ik nooit meer zal vergeten. Ook was EF erg behulpzaam als er iets was. Soms was het een emotionele reis, maar nu ik thuis ben mis ik het super erg. Het mooiste is dat ik gewoon helemaal alleen voor 2 weken naar Engeland ben geweest en de wereld beter heb leren kennen, en dat vind ik fantastisch. Ik kijk nu terug op een hoop toffe momenten, met nieuwe vrienden en wel duizend ervaringen rijker. Ik ga deze taalreis nooit meer vergeten!

Wil jij ook met EF op taalreis?Bestel nu een gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer