GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Lisa – EF Málaga

Reizen heb ik altijd leuk gevonden, maar ik wilde een keer iets anders. EF Malaga was een super locatie om een keer iets totaal anders te doen!
Lisa – EF Málaga

Hoi! Ik ben Lisa, ik ben 17 jaar en ik kom uit Friesland. Afgelopen zomer ben ik met EF twee weken naar Malaga geweest om Spaans te leren. Ik heb altijd al naar een school in het buitenland willen gaan, het liefst een high school, maar helaas kon ik dat niet en heb ik besloten om een talencursus te gaan volgen. De keuze was best wel moeilijk aangezien ik niet zo goed wist of ik liever een Spaanse of Engelse cursus wilde volgen. Ik vroeg brochures aan en ben naar een open dag geweest, toen heb ik de beslissing genomen om naar Malaga te gaan. Een reden dat ik naar Malaga wilde was omdat daar een campus was en daar wilde ik heel graag heen. Ik was het gelijk gaan regelen maar helaas was er net iemand die eerder dan ik had geboekt en daardoor zat net campus vol. Ik baalde enorm maar heb toen besloten nog wel te gaan en naar een gastgezin te gaan. Nu achteraf ben ik echt heel blij dat ik in een gastgezin heb gewoond die 2 weken en ik had niets liever gedaan!

Toen ik aan kwam bij het gastgezin werd ik gelijk super leuk en lief ontvangen. We werden door het gastgezin echt behandeld als hun eigen kinderen. Het gezin bestond uit ouders met 2 kinderen, een meisje van 15 en een jongen van 14.  Wat in het begin wel lastig was, was dat het gastgezin bijna geen Engels sprak. Gelukkig was ik daar met drie andere meisjes uit: Amerika, Frankrijk en Zweden. Zij spraken alle drie al een beetje Spaans, ik kon hun dus gebruiken om dingen te vertalen voor mij.

De eerste schooldag was best wel spannend. De maandag was vooral kennis maken met elkaar en wat toetsen maken om je niveau te bepalen. Dinsdag begon het echt, de lessen. Ik zat met nog een aantal Nederlandse meisjes in de klas en dat voelt toch wel fijn zo’n eerste schooldag, vooral als de docent eigenlijk alleen maar Spaans praat. Ik dacht de eerste dag echt: dit ga ik zo nooit kunnen leren, maar eigenlijk leer je het heel goed als ze alleen maar Spaans praten. Ik had gekozen voor de algemene cursus en ik had dus elke dag drie lessen van 100 minuten. De lessen waren niet altijd hetzelfde, wat het leuk maakte. Zo moesten wij een keer de straat op om mensen in het Spaans vragen te stellen, best vreemd is dat, maar je leert het zo wel sneller. Wat ook een voordeel is, is dat de klassen redelijk klein zijn en iedereen dus genoeg aandacht en hulp krijgt. Ik had zelf meestal alleen les in de ochtend en ik kon dus na school lekker met vrienden naar het strand.

Ik heb zelf in de eerste week niet meegedaan met activiteiten, maar de tweede week wel. Ik ben naar Rio Chillar geweest en op een Catamaran. Rio Chillar was echt geweldig, het is een rivier in Nerja, dat ligt vlakbij Malaga. We hebben daar de hele middag gelopen/geklommen en het is daar super mooi. Het boottochtje op de catamaran viel mij dan wel weer een beetje tegen omdat het maar een uurtje duurde, maar met vrienden maak je het dan wel gezellig!

We zijn ook een aantal keer gezellig uit geweest met de dochter van het gastgezin en haar vriendinnen. Aangezien we niet allemaal 18 waren kwamen we geen clubs in maar er zijn genoeg andere leuke plekjes en barretjes waar je wel heen kan.

Wat me ook echt verbaasde was hoe snel je er eigenlijk vrienden maakt. We hadden met een aantal Nederlanders al voor vertrek gepraat op WhatsApp en het was echt leuk om elkaar eindelijk in het echt te zien en samen leuke dingen te doen.  De eerste avond was gelijk super gezellig. Mijn gastmoeder heeft ons bij de school afgezet en zo konden we gezellig met een groepje wat gaan eten.

Ik ben helaas maar 2 weken geweest en dat vond ik eigenlijk echt te kort, ik had graag nog wat langer willen blijven. Ik heb zo veel leuke nieuwe mensen ontmoet en de leukste zomer ooit gehad. Ik zou het zo weer doen. Ik heb een top zomer gehad, super leuke dingen gedaan en daarbij ook nog Spaans geleerd, voor zover je iets kan leren in 2 weken.

Liefs Lisa

Leer Spaans in MalagaOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer