GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 5 mooiste filmlocaties van Game of Thrones in Malta

De 5 mooiste filmlocaties van Game of Thrones in Malta

Winter is coming. Nee, dit is niet het weerbericht voor aanstaande maandag. Wel is het de langverwachte aankondiging voor het zevende seizoen van de imens populaire tv-serie Game of Thrones in Nederland. Enkele dagen voor de eerste aflevering van het langverwachte zevende seizoen van Game of Thrones op TV in Nederland (maandag 17 juli al te bekijken op Ziggo) duiken overal verschillende complottheorieën op en zijn fans al druk aan het discussiëren wie er van af de Ijzeren Troon gaat regeren (of überhaupt het einde van de serie gaat overleven).

“Wat gebeurt er met Jaime dit seizoen”? “Gaat Daenerys Westeros bereiken”? Fans overal ter wereld tellen af naar het langverwachte zevende seizoen van Game of Thrones.

Ok, winter is aangekomen in Westeros. En de zomer in Nederland hebben we wellicht vorige week al gehad. Dat wil niet zeggen dat je gelijk moet veranderen in een ‘white walker’ onder een dekentje op de bank. In afwachting van de eerste GOT7 afleveringen, nodigt EF je uit om de zomer van Game of Thrones in Malta door te brengen op een taalreis! Je leert er geen Dothraki of Valyriaanse talen maar je gaat er Engels leren in Malta terwijl je de 5 mooiste filmlocaties van Game of Thrones in Malta kan bezoeken.

1. King’s Landing in Mdina

De stad Mdina is een goed bewaard gebleven Romeinse stad die in het eerste seizoen is gebruikt als filmset voor King’s Landing. Nadien werd Dubrovnik het nieuwe King’s Landing aangezien Mdina niet aan het water gelegen is. Maar voordat Arya nog iemand had vermoord en Ned Stark nog steeds een hoofd had, was Mdina de thuishaven voor de warme bestemmingen uit Game of Thrones van King’s Landing tot de Dothraki Sea. Er werd gekozen om echte gebouwen te filmen, dus wanneer je rondloopt in de smalle straatjes van Mdina loop je werkelijk op de GOT filmset. Een van de mooiste locaties is echter de Mdina Gate waar Catelyn en Ned Stark afscheid nemen, voordat Catelyn naar King’s Landing vertrekt na de dood van King Robert. Een andere locatie is Mesquita Square wat je wellicht kent als het plein voor het bekende bordeel van Littlefinger. Hier hebben Jaime Lannister en Ned Stark gevochten. En je weet waar dit toe heeft geleid…

2. Red keep in Balzan

Dit prachtige paleis is de officiële residentie van de president van Malta en is gelegen in Balzan. De binnenplaats en stallen van St Anton Palace werden als fimset gebruikt voor de Rode Burcht of Red Keep. Dit is de locatie waar Joffrey aan Sansa haar vaders hoofd laat zien.

3. Dothraki huwelijk en het Azuren Venster

Het Azuren Venster gelegen op het eiland Gozo was een natuurlijke, door erosie, gevormde boog die in Game of Thrones werd gebruikt als locatie voor het huwelijk van Daenerys Targaryen en Khal Drogo. Was, inderdaad. De brug is in maart ingestort tijdens een hevige storm. Malta’s Azuren Venster was een van de meest gefotografeerde plaatsen op het eiland.

4. Stukje King’s Landing in Fort Manoel

Fort Manoel gelegen op het gelijknamige eiland Manoel maakt in Game Of Thrones deel uit van King’s Landing en is de plek waar Joffrey Ned Stark onthoofd in de bekende scène ‘Baelor’. Je hebt vanuit Fort Manoel eveneens een prachtig uitzicht op de ommuurde stad van Valletta.

5. Stukje Red Keep in Fort St Angelo

Een andere belangrijke locatie voor Game of Thrones’ fans in Mata is Fort St Angelo, gelegen tegenover Valletta en nog steeds in handen van ridders. In Game of Thrones ontdekt Arya de ondergrondse tunnels van Fort St Angelo of Red Keep door het domweg volgen van een kat.

Indien je nog een reden nodig had om Engels te leren op een zomerse locatie, heb je nu 5 meer redenen om als Game of Thrones fan Engels in Malta te leren. Want: winter is coming, and the wise travel south!

Meer informatie over Engels leren in MaltaOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer