GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 beste studentenplekken in Londen: Van eten tot muziek

10 beste studentenplekken in Londen: Van eten tot muziek

Van de beste goedkope eettentjes tot de coolste kunst- of muzieklocaties, wij hebben Londen afgestruind op zoek naar de plekken die elke student aan zijn of haar bucketlist zou moeten toevoegen. Of je nu van de zon wilt genieten op een dakterras, een rustige bibliotheek wilt vinden om in te werken of studententickets voor de bioscoop wilt vinden, wij hebben het voor je geregeld!

1. Borough Market

Je kunt geen tijd doorbrengen in Londen zonder een paar markten te bezoeken en als je een beetje trek hebt, is Borough Market dé markt voor jou. Met kaaskraampjes, hamburgerwagens, warme taarten en vers fruit hoog opgestapeld op houten karren, ruik je het voordat je het ziet. En omdat er veel aanbod is, is er altijd wel een goede deal te vinden. De volledige markt is geopend van woensdag tot en met zaterdag, een beperktere selectie kraampjes op maandag en dinsdag.

2. Southbank Centre Roof Garden

Ja, het regent vaak in Engeland, maar Londen heeft ook genoeg zonnige zomerdagen. Als de zon schijnt, lonken de rooftop bars. Het dak van het South Bank Centre kijkt uit over de Theems, de London Eye en zelfs de Houses of Parliament, dus je kunt je cultuur en vitamine D in één keer opdoen. In alle chaos van de grote stad is deze tuin (ontworpen door het Eden Project en compleet met echte bomen en wilde bloemengrassen) een oase van rust en een geweldige plek om op 'reset' te drukken voordat je je weer in je studie stort.

3. Bar Kick

Bar Kick, verspreid over twee verdiepingen in Shoreditch, is geen doorsnee café. Waar in elke andere bar een dansvloer zou zijn, hebben hier rijen tafelvoetbaltafels de kelder omgetoverd tot de ultieme plek om een avond met vrienden door te brengen. Geniet van het klassieke hamburgermenu en laat je vaardigheden zien terwijl je wat stoom afblaast, of ga erheen om van de sfeer te genieten als er een grote voetbalwedstrijd op tv is. Tijdens happy hour zijn biertjes slechts £2,50 en cocktails £4,50.

4. Ozone Coffee House

Ozone is begonnen met drie vrienden die een passie voor koffie deelden in Nieuw-Zeeland. Het dochter-koffiehuis in Shoreditch heeft dezelfde kernwaarden: gemeenschap, duurzaamheid en kwaliteitsproducten, dus het café, de koffiebranderij, de bar en het lichte restaurant bevinden zich allemaal onder hetzelfde dak. Dit ruime café, gevestigd in een groot voormalig pakhuis, is gevuld met natuurlijk licht, trendy houten tafels en minimalistisch meubilair. Lees: het is de perfecte werkplek als je studeren met cafeïne wilt combineren.

5. British Film Institute Southbank

Filmfanaten moeten een bezoek brengen aan het British Film Institute in Southbank. Op de vier schermen van het BFI wordt het allerbeste uit de filmwereld vertoond: een mix van klassieke, hedendaagse en veelgeprezen films uit alle tijdperken, voorvertoningen van nieuwe releases en commentaaravonden van regisseurs. Het wordt nog beter - als je jonger bent dan 25, kosten kaartjes aan de deur slechts £3. Een avondje naar de film dat nog minder kost dan een kop koffie? Dan ben je binnen de kortste keren een vaste klant!

6. The Vaults

Om echt binnen te dringen in de verbazingwekkende onafhankelijke kunstscene van Londen, is het tijd om ondergronds te gaan. The Vaults is gevestigd in een doolhof van tunnels onder Waterloo Station en is een ondergrondse, meeslepende kunstruimte vol ongelooflijke installaties en tentoonstellingen van de coolste creatievelingen van Londen. Doe mee aan tekenlessen, stop voor een drankje, doe je best bij de pubquiz op maandagavond of koop kaartjes voor een live muziekavond; als je inspiratie nodig hebt, kun je jezelf verliezen in de verborgen galerie en hier precies vinden wat je zoekt.

7. The Fire Station

Elk restaurant dat 'nobele hamburgers en avontuurlijke pizza's' op het menu heeft staan, is een restaurant waar studenten welkom zijn. The Fire Station in Waterloo heeft de oude brandweerkazerne (grappig genoeg) omgetoverd tot een legendarische comfortfoodtent. Hamburgers worden hoog opgestapeld in broodjes, zuurdesembodems worden gebakken in de authentieke pizza oven, en de creatieve barmannen hebben hun eigen op maat gemaakte cocktail menu bedacht - wat is er niet leuk aan?

8. Bishopsgate Library

Als je in het hart van een van de drukste steden ter wereld woont en studeert, moet je soms even een rustig plekje opzoeken. Bishopsgate Library ligt verscholen in de buurt van het drukke Liverpool Street, maar als je er eenmaal binnen bent, zou je niet zeggen dat Londen net achter de deuren ligt. Wifi is gratis, de bibliotheek is voor iedereen toegankelijk en - spoiler alert - hij is echt heel mooi. Hoge, prachtige houten boekenplanken reiken van de vloer tot het plafond en het licht schijnt naar binnen door de koepelvormige ramen in het dak - je kunt hier je Harry Potter-fantasieën uitleven terwijl je werkt.

9. The Miller Pub

Met voordelig eten, goedkope drankjes en pingpongtafels op het dak is The Miller in Southwark een geweldige plek om een avond met vrienden door te brengen. De bar heeft ambachtelijke ales, IPA's en een reeks echte ciders van het vat, elk voor minder dan £5 voor een pint. Muzikanten: wees blij! Er is een repetitieruimte beneden (ook beschikbaar voor theatergroepen en comedyrepetities) en de pub heeft regelmatig livemuziekavonden met lokale artiesten.

10. Corsica Studios

Deze hippe hangplek is alleen voor de kenners. Deze non-profitorganisatie is gevestigd in twee spoorwegbogen achter Elephant and Castle en is verdeeld in een bar en livemuziekruimte en een studio waar net zo vaak creatieve films worden vertoond als dat er films worden gefilmd. Pop-up muziekoptredens, kunstinstallaties en DJ-clubnachten die tot 6 uur 's ochtends duren staan allemaal op het programma van deze supertrendy schuilplaats.

Studeer Engels met ons in LondenOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer