GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF gastgezin: Russell en Shemane

EF gastgezin: Russell en Shemane

Vanmorgen werd ik om 3:30 uur wakker omdat ik een bericht ontving op mijn mobiele telefoon. Toen ik op mijn telefoon keek realiseerde ik me dat we net een bericht van Paul hadden ontvangen. Al snel hoorde ik weer een geluid en zag ik dat Jonas had gereageerd op het bericht van Paul op onze WhatsApp EF-familie chat. We voerden een gesprek zoals we die al zo vaak hadden gevoerd sinds de eerste dag dag ze bij ons in huis kwamen. Onze EF ervaring was – en is nog steeds – onbetaalbaar.

Paul komt uit Ivoorkust, Afrika en Jonas komt uit Duitsland. In de zomer van 2019 waren mijn vrouw, Shemane en ik gastgezin van deze twee 14-jarige EF-studenten toen ze naar San Diego, Californië, kwamen. Kort na hun aankomst verwelkomden we ze in ons huis, en ze werden meteen een onderdeel van onze familie.
Tijdens deze drie weken hadden we ‘s ochtends en ‘s avonds contact met Paul en Jonas. We lieten hen zien hoe het leven in San Diego was en ze leerden ons over hun culturen. We deelden enkele coole ervaringen, lieten hen kennismaken met nieuw voedsel, deelden onze lokale cultuur en lieten hen wat liefde zien vanuit een Amerikaans perspectief.

Elke ochtend haalden we ze op en gingen ze naar de schoolbus en in de middag haalden we ze op. Dan was het onze tijd om tijd met ze door te brengen.

We openden ons huis en ons hart, gaven twee buitenlandse EF-studenten een kans en kregen daardoor twee zonen.

Als je overweegt om EF een kans te geven, dan zouden we dit programma van harte aanbevelen. Het is een geweldige manier om contact te maken met jonge mensen uit andere landen en culturen van over de hele wereld.

Word ook onderdeel van de EF familie. Ga op taalreis naar het buitenland.Bestel onze gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer