GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaring: Merel op taalcursus op Malta

EF Ervaring: Merel op taalcursus op Malta

"Ik wilde me voorbereiden op de TOEFL/IETLS toets die ik nodig had voor mijn master."

Ik ben 6 weken naar Malta geweest en heb hier de intensieve cursus gevolgd. Ik was hier van half april tot en met eind mei. De lessen zijn erg leuk. Niet zoals op de middelbare school maar juist veel actiever. Bovendien zijn de leraren erg aardig. Je leert meteen super goed Engels door met al je huisgenoten en nieuwe vrienden in het Engels te communiceren. Na de cursus wilde ik een master gaan volgen op de universiteit waar ik een Engels certificaat voor de TOEFL, IETLS of Cambridge examen voor nodig had. Daarom had ik ervoor gekozen om SPIN classes te kiezen die mij voorbereiden op het examen. Deze SPIN classes zijn keuzevakken, die je zelf kunt kiezen en variëren van bijvoorbeeld grammatica tot examenvoorbereiding.

Accommodatie

Ik zat in een appartement met een gedeelde keuken en badkamer en andere studenten. Ik sliep op de kamer met een Nederlands en een Frans meisje. Eerst is het even wennen om met twee andere in een kamer te slapen, maar je leert elkaar super snel kennen waardoor het meteen vertrouwd aan voelt. Verder waren er nog drie andere kamers met studenten van EF in mijn huis. Vanaf mijn huis was het een kwartiertje lopen naar de school toe. Deze bevond zich dichtbij het strand en het centrum van St Julians. Zo konden we in onze pauzes lunchen op het strand of een koffietje doen in een cafeetje. 

De school

De school is gezellig en de lessen zijn erg leuk. Niet zoals op de middelbare school maar juist veel actiever. Bovendien zijn de leraren erg aardig. Je leert meteen super goed Engels door met al je huisgenoten en nieuwe vrienden in het Engels te communiceren. Na de cursus wilde ik een master gaan volgen op de universiteit waar ik een Engels certificaat voor de TOEFL, IETLS of Cambridge examen voor nodig had. Daarom had ik ervoor gekozen om SPIN classes te kiezen die mij voorbereiden op het examen. Hier heb ik ontzettend veel Engels examens in gemaakt, waar ik veel van heb kunnen leren.

Activiteiten

Ik heb deelgenomen de wine & cheese night, waar ik heb mogen genieten van de Maltese keuken en verschillende culturen heb leren kennen. Ik ben meegegaan met een bustour door Valetta, de hoofdstad van Malta en heb hier verschillende mensen gesproken en plekken bezocht. Ook ben ik gaan scuba diven met EF, super vet om dit te mogen ervaren. Daarnaast ben ik meegegaan op nog wat boottripjes en een jeep safari naar de eilandjes Gozo en Comino.

Mijn leukste ervaring

De activiteiten van EF geven je de mogelijkheid om nieuwe avonturen aan te gaan, mensen te ontmoeten en natuurlijk Engels te leren. Hierdoor maak je binnen no time nieuwe vrienden, waarmee je het eiland kan gaan ontdekken. Het allerleukste vond ik om samen met mijn nieuwe vrienden de mooiste plekjes op Malta te ontdekken. We hebben erg veel mooie stranden, leuke baaitjes en stadjes kunnen bezoeken. Vooral de rustige plekjes vond ik leuk. Zo heeft de Jeep Safari van EF ons naar de meest prachtige plekjes op Gozo gebracht. Ook Blue Lagoon op het eilandje Comino is zeker een aanrader om een keer heen te gaan!

Advies

In de weekenden is er genoeg tijd om nog meer leuke activiteiten te doen en het eiland te ontdekken. Ik heb samen met mijn nieuwe vrienden vele stadjes en uitzichtpunten bezocht. Doordat je bevriend raakt met mensen uit verschillende landen moet je ook in je vrije tijd Engels praten en hier leer je ontzettend veel van. Daarnaast is het erg interessant om alle verhalen te horen van mensen uit verschillende culturen. Het bezoeken van het eilandjes Gozo en Comino is absoluut een must voor als je in Malta bent. Het water is hier prachtig. Vergeet ook vooral je bikini niet, want er zijn genoeg leuke strandjes te vinden op het eiland!

Weer weg met EF

Het lijkt mij super interessant om een keer het campus leven te mogen ervaren op een zonnige bestemming in Amerika.

Leer Engels op MaltaOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer