GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Noortje (16) ging in de zomervakantie op taalreis naar Málaga

Noortje (16) ging in de zomervakantie op taalreis naar Málaga

Aan het begin van 2020 was mijn moeder er al uit: we gaan niet op zomervakantie. Daar baalde ik flink van, want dit moest en zou de beste zomer ooit worden. Ik zou mijn Havodiploma halen en daarna 5 maanden genieten van de zomervakantie en nieuwe avonturen beleven. Helaas stak de pandemie daar voor een groot deel een stokje voor.

De hele zomer thuis zitten, zag ik ook niet zitten. Dus na wat googelen wist ik al snel wat mijn plan zou worden die zomer: een taalreis naar Malaga.

De reis

In augustus was het dan eindelijk zo ver. Mijn moeder bracht mij naar het vliegveld. Eenmaal aangekomen op Schiphol was ik supernerveus en ik vroeg me af wat ik in hemelsnaam aan het doen was. In je eentje vliegen naar een onbekend land met vliegangst dat kan toch alleen maar fout gaan. Nog geen vijf uur later stond ik op de parkeerplaats van Malaga airport. Little did I know dat mijn leukste zomervakantie op het punt stond om te beginnen.

Eerste dag

De eerste dag was het 42 graden, dat was wel wat anders dan dat ik gewend was. Ik kreeg een rondleiding over de campus en daarna de sleutel van mijn kamer. Na het uitpakken van mijn koffer, besloten mijn kamergenootje en haar vrienden dat ze me de rest van de dag mee op sleeptouw zouden nemen.

Nadat we een ijskoffie hadden gehaald bij een tentje vlakbij het strand, kwamen we al snel tot de conclusie dat het te warm was buiten en keerden we weer terug naar de campus. Om de rest van de dag door te komen, besloten we om een Netflix marathon te houden totdat het genoeg afgekoeld was om uiteten te gaan bij een sushi restaurant. Dat was natuurlijk ook harstikke leuk.

Campus

Ik heb altijd al een keer op een campus willen slapen, dus ik was erg blij dat ik die mogelijkheid had bij EF Malaga. Mijn kamer (nummer 10) lag op de eerste verdieping van het schoolgebouw. Daar sliepen alle minderjarigen wegens de avondklok die wij hadden. Doordeweeks moesten wij om 00:00 terug zijn op de campus, in het weekend was dit 01:30.

In de drie weken dat ik daar sliep heb ik twee kamergenootjes gehad. De eerste week deelde ik de kamer met een Duits meisje en de laatste twee weken met een meisje uit Polen. Het slapen op de campus beviel mij super goed en het was natuurlijk ook super gezellig met iedereen. Daarnaast vond ik het ook erg handig dat in de pauzes even naar mijn kamer kon rennen als ik weer eens iets vergeten was.

Op de campus kreeg je elke dag ontbijt aangeboden. Dat moest je dan zelf bestellen in het Spaans, dat was voor mij best wel lastig in het begin, want ik sprak toen nog geen woord Spaans. Uiteindelijk kwam het gelukkig altijd goed. Lunch en avondeten moest ik zelf regelen, maar dat was geen probleem. De supermarkt lag op 10 minuten lopen van de campus en ik had altijd toegang tot de keuken om te koken of even snel een broodje te smeren.

De lessen

Ik deed de intensieve cursus, dus ik had ongeveer zes uur les per dag. De eerste twee lessen van de dag waren gericht op het leren van de taal door middel van spreek- en leesopdrachten. Voor deze twee lessen kreeg ik af en toe wel huiswerk opgegeven, maar dat was nooit veel en ik had het vaak al snel af. De andere les was altijd anders. De ene keer gingen we naar de lokale markt om daar een opdracht uit te voeren en de andere keer gingen we churros eten. Daarnaast waren de leraren super aardig en geduldig. Je kon ze altijd om hulp vragen en ze legden de stof net zo lang uit tot je het begreep.

Activiteiten

De leukste activiteiten die ik gedaan heb, werden georganiseerd door EF zelf. Zo ben op excursie naar Sevilla geweest, wezen suppen op zee, kreeg ik een rondleiding door de kathedraal van Malaga, heb ik een street art tour gedaan en nog veel meer. De meeste activiteiten kostten tussen de vijf en 20 euro, maar er werden ook genoeg gratis activiteiten aangeboden.

De allerleukste activiteiten vond ik de excursie naar Sevilla en het suppen. Ik was nog nooit in Sevilla geweest en ik was echt onder de indruk van de stad. Het was zo mooi en zo anders dan Malaga. Ik heb die dag zo veel mooie gebouwen en pleinen gezien, dat vergeet ik nooit meer. Ook het suppen vond ik erg gaaf. Ik had dat nog nooit eerder gedaan, dus ik had verwacht dat ik erg vaak van het bord af zou vallen. Zeker met de golven, maar dat viel gelukkig mee. Tijdens het suppen kon ik de zonsondergang zien en had ik een prachtig uitzicht over de stad. Dat was toch wel een van de mooiste dingen die ik heb gezien.

Ik ben erg blij dat ik ondanks de pandemie toch met EF naar Malaga ben geweest. Ik had het er ontzettend naar mijn zin, heb veel nieuwe mensen leren kennen en vee nieuwe dingen gezien. Het was veel leuker dan ik vooraf had kunnen bedenken. Die drie weken waren een avontuur om nooit te vergeten en ik hoop dat ik binnenkort weer een taalreis met EF kan maken.

Waar wil jij heen deze zomer?Gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer