Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Engels leren met muziek: 10 artiesten om naar te luisteren

Engels

Het leren van een taal doe je niet alleen in een klaslokaal – door het toevoegen van een paar eenvoudige dingen aan je dagelijkse routine kan echt de turbo jouw leerproces zetten. TV-programma's of films kijken in het Engels is een geweldige manier om sneller vooruitgang te boeken, maar dat geldt ook voor het luisteren naar muziek. We hebben een paar artiesten uitgekozen om aan je Spotify afspeellijsten toe te voegen die je zullen helpen om aan je Engels te werken zonder dat je het doorhebt.

1. Ed Sheeran

Als je niet toegeeft om mee te zingen met Ed Sheeran, ook al is het maar een klein beetje, dan lieg je. Zijn liedjes zijn herkenbaar en de albums zijn gemakkelijk dagenlang te herhalen. Hoewel de taal niet gecompliceerd is, kan het snel gaan, dus proberen bij te blijven als je de longen uit je lijf zingt is een geweldige manier om je luister- en spreekvaardigheid op de proef te stellen.

2. Of Monsters and Men

De relaxte vibes van Of Monsters and Men bieden de perfecte soundtrack voor de zomer, en een geweldige hulp bij het leren van de taal. Langzaam gezongen en makkelijk te volgen, je pakt de tekst net zo snel op als de melodie. De indiegroep is eigenlijk IJslands, dus als zij perfect Engels onder de knie hebben, kan jij dat ook!

3. The Cure

Duik dieper in de muziekgeschiedenis voor een band die daadwerkelijk vinylplaten en cassettebandjes maakte voordat ze weer cool werden. Hun feel-good-klassieker, ‘Friday I’m in Love’, is een super makkelijke manier om de dagen van de week door te komen en is, net als de rest van hun hits, super aanstekelijk.

4. Bruno Mars

De muziek van Bruno is super leerzaam: niet alleen gebruikt ‘The Lazy Song’ de toekomstige tijd mooi, veel van zijn teksten zijn gevuld met Engels jargon. In het Engels betekent in je ‘birthday suit’ naakt zijn, ‘my castle’ verwijst naar je huis, en als je van plan bent om te relaxen, gebruik je ‘kick back’. Voeg Bruno toe aan je ochtendafspeellijst voor de best mogelijke start van je dag.

5. Taylor Swift

Altijd maar praten over haar exen, de koningin van de aanstekelijke popsongs zingt vaak in de eerste persoon. Met teksten die bijna altijd rechtstreeks tot de luisteraar spreken, ben je in een mum van tijd gewend aan een normaal gesprek in het Engels.

6. John Legend

Het maakt niet uit welke noot deze man zingt, hij zingt net zo duidelijk als dat hij dat soulvol doet, en zijn articulatie is altijd perfect. Kanttekening – na het regelmatig testen van je longen (meezingen) is er een kans dat je een licht Amerikaans accent oppikt.

7. The Beatles

Iedereen kan zich relateren aan de klassieke, aanstekelijke liedjes van The Beatles. Hun teksten zijn makkelijk te volgen en je krijgt een echt Engels accent door gewoon mee te zingen. Onze top tip? Leer de woorden ‘All you need is love’ door te kijken naar Love Actually (AKA – de grootste Britse romcom aller tijden).

8. Adele

De krachtigste stem die de laatste jaren uit Engeland is gekomen, Adele zingt als een engel maar spreekt in interviews met een kenmerkend Londens accent, dus Adele is niet alleen geweldig voor mooie muziek, maar ook voor wat dialect.

9. Sam Smith

Another Brit with a jaw-dropping voice, Sam Smith is similar to Adele with his emotional ballads dominating the music charts, but uses simpler language that’s easier to follow and memorize for non-native English speakers first trying to get to grips with the language.

Nog zo’n Brit met een stem waarvan je mond openvalt, Sam Smith is vergelijkbaar met Adele met zijn emotionele ballads die de muzielijsten domineren, maar gebruikt eenvoudigere taal die makkelijker te volgen én te onthouden is voor mensen waarvan Engels niet de eerste taal is en proberen om de taal onder de knie te krijgen.

10. Maroon 5

Adam Levine, frontman van Maroon 5, is veel meer dan een knappe kop. Hij is een getalenteerde zanger en songwriter (lees: de albums van Maroon 5 zitten altijd vol met hits), hij zingt ook duidelijk en spreekt zijn woorden niet overdreven uit, zodat je de natuurlijke uitspraak kunt oppakken terwijl je luistert.

Hoe goed is jouw Engels? Doe de gratis online test.Test je Engels

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer