GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Engels leren met muziek: 10 artiesten om naar te luisteren

Engels leren met muziek: 10 artiesten om naar te luisteren

1. Ed Sheeran

Als je niet toegeeft dat je met Ed Sheeran meezingt, al is het maar een beetje, dan lieg je. Zijn liedjes zijn herkenbaar en de albums zijn makkelijk dagenlang te herhalen. De taal is niet ingewikkeld, maar kan wel snel gaan, dus proberen mee te zingen is een prima manier om je luister- en spreekvaardigheid op de proef te stellen.

2. Of Monsters and Men

De relaxte vibes van Of Monsters and Men vormen de perfecte soundtrack voor de zomer, en een geweldig hulpmiddel bij het leren van talen. Langzaam gezongen en makkelijk te volgen, zo pik je de teksten net zo snel op als de melodie. De indiegroep is IJslands, dus als zij perfect Engels beheersen, kun jij dat ook!

3. The Cure

Duik dieper in de muziekgeschiedenis van een band die vinylplaten en cassettebandjes maakte voordat ze weer cool werden. Hun feel-good klassieker, “Friday I’m in Love,” is een supermakkelijke manier om de dagen van de week door te komen en is, net als de rest van hun hits, super catchy.

4. Bruno Mars

Bruno’s muziek is super leerzaam: niet alleen maakt ‘The Lazy Song’ mooi gebruik van de toekomende tijd, veel van zijn teksten zijn gevuld met Engelse slang. In het Engels betekent in je “birthday suit” naakt zijn, “my castle” verwijst naar je huis, en als je van plan bent om te relaxen, gebruik je “kick back.” Voeg Bruno toe aan je ochtend afspeellijst voor de best mogelijke start van je dag.

5. Taylor Swift

Altijd pratend over haar exen, zingt de ‘queen’ van ‘catchy’ popsongs vaak in de eerste persoon. Met teksten die bijna altijd rechtstreeks tot de luisteraar spreken, ben je binnen de kortste keren gewend aan een normale conversatie in het Engels.

6. John Legend

Het maakt niet uit welke noot deze man zingt, hij zingt even helder als soulvol, en zijn articulatie is altijd perfect. Kanttekening – na het regelmatig testen van je longen (door het meezingen!), is er een kans dat je een licht Amerikaans accent oppikt.

7. The Beatles

Iedereen kan zich vinden in de klassieke, aanstekelijke liedjes van The Beatles. Hun teksten zijn gemakkelijk te volgen en je krijgt een echt Engels accent door gewoon mee te zingen. Onze beste tip? Leer de woorden ‘All you need is love’ door Love Actually te kijken (AKA – de beste Britse rom-com aller tijden).

8. Adele

Adele, de krachtigste stem die de laatste jaren uit Engeland is gekomen, zingt als een engel maar spreekt in interviews met een kenmerkend Londens accent, dus Adele is niet alleen goed voor mooie muziek, maar ook voor wat dialect.

9. Sam Smith

Nog zo’n Brit met een stem waarvan je mond openvalt, Sam Smith is vergelijkbaar met Adele met zijn emotionele ballads die de muzieklijsten domineren, maar gebruikt eenvoudigere taal die makkelijker te volgen én te onthouden is voor mensen waarvan Engels niet de eerste taal is en die proberen om de taal onder de knie te krijgen.

10. Maroon 5

Maroon 5 frontman Adam Levine is veel meer dan een knappe kop. Hij is een getalenteerd zanger en songwriter (lees: de albums van Maroon 5 staan altijd vol met hits), hij zingt ook duidelijk en overdrijft zijn woorden niet, zodat je de natuurlijke uitspraak kunt oppikken terwijl je luistert.

Hoe goed is jouw Engels? Doe de gratis online test.Test je Engels
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer