GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Moet ik op reis gaan met mijn BFF?

Moet ik op reis gaan met mijn BFF?

Ik kan het niet genoeg benadrukken: reizen is geweldig. Maar een trip wordt nóg fantastischer als je dat met de perfecte reisgenoot doet. Iemand met hetzelfde ritme als jij, die graag dezelfde dingen doet, met je meedenkt en je ondersteunt. Nóg beter is het als zo’n reispartner toevallig je beste vriend of vriendin is. Hieronder negen redenen waarom jouw beste vriend(in) misschien wel jouw ideale reisgenoot is.

1. Het maakt het planningsproces leuker

Niet iedereen vindt het plannen van een reis echt leuk, want laten we eerlijk zijn: het kan heel wat gedoe opleveren. Maar als je je vriend(in) kunt appen om te vertellen over de geweldige tapasbar in Barcelona waarover je hebt gehoord, of over de Harry Potter-opnamelocatie die je dolgraag wilt zien in Oxford, dan wordt de voorbereiding wél heel leuk.

2. Inpakken wordt gemakkelijker

Persoonlijk denk ik dat inpakken vervelender is dan plannen. Maar het helpt echt als je iemand hebt met wie je je inpakideeën kunt bespreken. En wanneer je vriend(in) minder bagage meeneemt dan jij, kun je van hem/haar leren hoe je alleen het belangrijkste inpakt en zo onderweg een stuk mobieler wordt. En door met je reisgenoot over inpakken te praten, raak je hopelijk gemotiveerd om daadwerkelijk je koffer van zolder te halen in plaats van dat steeds voor je uit te schuiven.

3. Meer inside jokes

Jullie hebben waarschijnlijk al tig inside jokes, maar dat worden er nog veel meer als je samen verdwaalt tijdens een fietstocht op Malta, een idiote taxirit in Portugal hebt overleefd of een hele avond uitgaat met een Japans stel dat steeds over de bossen van Aokigahara praat. Dat is het grote voordeel van reizen met je beste vriend(in): je deelt momenten in het buitenland die niemand anders ooit echt zal begrijpen.

4. Zand erover

Het is vrij normaal dat je je na een tijdje gaat ergeren aan alles wat een reispartner doet, zeker wanneer je voor langere tijd samen op pad bent. Maar als je deze irritaties goed en eerlijk kunt uitspreken omdat jullie vrienden zijn, kom je er meestal samen wel uit en versterkt dat jullie band alleen maar. Bovendien kent jouw beste vriend(in) jou waarschijnlijk beter dan wie dan ook en snappen jullie ook hoe je het weer goedmaakt na een meningsverschil. Er kunnen dus ruzietjes ontstaan, maar die zijn ook zó weer opgelost, wat een groot voordeel is als je samen onderweg bent.

5. Do it for the gram

Do it for the gram… Instagram! En daar is een BFF superhandig voor. Niemand weet immers zo goed wat jouw “beste kant” is als je beste vriend(in). En hoewel je je behoorlijk kunt gaan ergeren als hij of zij voor de dertigste keer samen een selfie wil maken, weet je wel dat je BFF er altijd naar streeft om jou er perfect te laten uitzien. Toch kun je die ijdelheid net zo goed opzij schuiven, want foto’s zijn altijd een geweldige herinnering aan die leuke momenten van jullie reis.

6. Reisbijnamen

Als je nieuwe mensen ontmoet op reis, kan het lastig zijn om alle namen te onthouden. Het bedenken van grappige bijnamen kan dan jullie geheime wapen zijn. En omgekeerd zullen jullie ongetwijfeld door anderen “die Nederlandse jongens” of “die dames met de party finger” worden genoemd. Ik hoef die laatste vast niet uit te leggen. Het is natuurlijk altijd leuk om samen na te denken over jullie eigen reisbijnamen.

7. Stap uit je comfortzone

Vrienden hebben er een uitstekend talent voor om jou in beschamende situaties te brengen en je aan te moedigen om eens iets anders te doen. Dit is extra nuttig als je op reis bent. Zonder je vriend(in) was je vast nooit gaan duiken met haaien in Zuid-Afrika of had je vast niet meegedaan aan die all-you-can-eat-tacowedstrijd in San Diego. Omdat de mogelijkheden eindeloos zijn, is het altijd goed om je bestie bij je te hebben die jouw grenzen verlegt, tot je maximumportie taco’s aan toe.

8. Word samen één

Door veel tijd met iemand anders aan te brengen, ga je op dezelfde manier denken, praten en je op dezelfde manier gedragen. En hoewel je waarschijnlijk dol bent op je vriend(in) vanwege zijn of haar gekke gewoontes en bijzondere levensvisie, is het juist goed om onderweg nog meer naar elkaar toe te groeien en je “als één persoon” te gedragen. Het beste hiervan is dat je de ervaring van ‘alleen reizen’ meemaakt omdat je echt alles kunt doen wat je leuk vindt, zonder dat je écht alleen hoeft te reizen.

9. Beste vrienden + reizen = nog betere vrienden

Dacht je dat je alles al wist over jouw beste vriend(in)? Wacht dan maar tot jullie samen gaan reizen! Door met je BFF op pad te gaan, ga je hem of haar nog beter begrijpen en nog meer vertrouwen: zaken waar jullie nog jaren iets aan hebben. ‘Friends who travel together, stay together’, zeg ik niet voor niets. Plus: wat is nou een geweldige reis naar een nieuwe bestemming zonder je beste vriend(in) om die ervaring mee te delen?

Reis met je BFF naar meer dan 50 bestemmingenLees verder
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden