GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Op zoek naar avontuur: Zo verken je een nieuwe stad in 9 eenvoudige stappen

Op zoek naar avontuur: Zo verken je een nieuwe stad in 9 eenvoudige stappen

“Not all those who wander are lost.”

– J.R.R. Tolkien

Hoewel het zowel spannend als intimiderend is, krijg je nooit een tweede kans om een nieuwe stad voor de eerste keer te verkennen. Neem alles in je op. Verdwaal of verken met een ouderwetse kaart. Vind de gebaande paden en verlaat ze weer. Word een beetje verliefd.

Onze tips over hoe je een geweldige ervaring creëert tijdens het rondzwerven hebben alles voor je in petto, of je nu een middag of een maand in de stad bent.

1. De bezienswaardigheden afstrepen

Als je een stad voor het eerst bezoekt, moet je zeker alle populaire bezienswaardigheden bekijken en ervoor poseren - monumenten en dergelijke zijn tenslotte niet voor niets beroemd en je moet ze van je lijstje afstrepen.

2. Pak de bus

Bussen zijn een geweldige manier om een stad te leren kennen: De toeristische bussen geven je een goed overzicht van het stadscentrum, terwijl de gewone bussen je helpen de verschillende wijken te leren kennen. Op- en afstappen is gemakkelijk en je spaart spierkracht voor later.

3. Maak plannen (of niet)

Sommige mensen volgen een strikt reisschema, anderen gaan met de stroom mee. Zoals altijd draait het waarschijnlijk allemaal om een gezonde balans. Je kunt bijvoorbeeld plannen om aan het eind van de dag dat beroemde gebouw in dat leuke wijkje te zien. Hoe je daar komt en hoe je weer terug gaat, kan helemaal go-with-the-flow-y zijn.

4. Kijk om je heen

Luister, ruik en kijk omhoog, over en om je heen. Ga zitten, neem pauzes, drink veel koffie in veel verschillende cafés en verdwaal misschien zelfs expres een beetje. Draag comfortabele schoenen, kleed je in laagjes en neem wat geld mee (voor die koffie). Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft en eet zoveel mogelijk lokaal voedsel als brandstof.

5. Verkennen met een kaart

Niet iedereen wil doelloos ronddwalen en als je weet waar je bent en waar je heen wilt, bespaart dat tijd en geestelijke gezondheid. Kaarten maken niet alleen je leven makkelijker, ze zijn ook een geweldige gespreksstarter (een van jullie is vast beter in het lezen van kaarten!) en een leuke herinnering om mee naar huis te nemen.

6. Loop of fiets

Je voeten of een huurfiets zijn de perfecte en goedkope hulpmiddelen om je te brengen waar je heen wilt. Ze maken het ook gemakkelijk om overal te stoppen om te poseren voor een selfie of om even te pauzeren en mensen te kijken.

7. Praat met locals

Het vragen aan de plaatselijke bevolking is de beste manier om verborgen pareltjes te vinden en nieuwe gebieden te verkennen. Als je het niet leuk vindt om willekeurige mensen op straat te vragen, ga dan naar een café of bar en praat met het bedienend personeel. Zij zijn gewend om een praatje te maken en helpen je (meestal) graag. En wie wil er nou niet pronken met zijn of haar kennis van de buurt?

8. Ontdek met een missie

Misschien wil je de beste hamburger in de stad vinden of afwisselend drie keer linksaf en één keer rechtsaf. Het hebben van een missie of een geografisch doel maakt het verkennen spannender en geeft je iets te doen terwijl er genoeg ruimte overblijft om te ontdekken en te verkennen.

9. And always remember…

Hoe je je nieuwe stad ook verkent: weet welke buurten je moet vermijden. Blijf veilig en zorg dat je op de hoogte bent voordat je gaat - een reisgids of info van vrienden zijn een goede plek om te beginnen. Respecteer de regels en lokale gebruiken en gedraag je altijd alsof je moeder toekijkt.

Ontdek een nieuwe stad met ons!Lees meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer