Reis met een gerust hart

Al onze exchange studenten zijn verplicht om een reisverzekering te hebben. Met jouw beste belang is ons achterhoofd sluiten wij automatisch een reisverzekering af die speciaal gemaakt is voor jou als EF student. De volledige algemene voorwaarden zijn te vinden op www.erikainsurance.com.

Reisverzekering

Als je ziek wordt in het buitenland, er iets wordt gestolen of je schade toebrengt aan iemands eigendommen, hoef je alleen maar te bellen. EF-medewerkers zijn bekend met deze dekking. We weten wie we moeten bellen, welke formulieren er nodig zijn en hoe we jou het beste kunnen helpen. Een verzekering is belangrijk en daarom nemen we het automatisch op voor al onze studenten. Zo is iedereen voorzien van een stuk geruststelling. Deze groepsverzekering maakt deel uit van de totale kosten om op uitwisseling te gaan. Om van deze dekking af te zien, moet je een andere verzekering laten goedkeuren en daar is een procedure voor. De dekking (€ 1175,-) wordt in mindering gebracht van de totale kosten.

Erika sport

De meeste activiteiten en sporten die door jouw High School worden georganiseerd, vallen onder de dekking, maar bepaalde "risicovolle" activiteiten waaraan je buiten school kunt deelnemen, zijn dat niet. Hier komt de Erika Sport om de hoek kijken. Misschien heeft jouw gastgezin een quad die je mag besturen. Misschien nemen ze je wel mee skiën. Van raften tot jetskiën, tot bungeejumpen en meer, Erika Sport (€ 195,-) zorgt ervoor dat je altijd en overal gedekt bent voor elke activiteit.

5 redenen waarom deze verzekering is inbegrepen

Veilig en comfortabel

Bij het EF High School Exchange Year is veiligheid onze grootste prioriteit. Veiligheid voor jou, je ouders en je gastgezin. We werken al meer dan 25 jaar samen met Erika Insurance Ltd. en haar partners, wat betekent dat ze ons programma kennen en dat wij weten met wie we contact moeten opnemen en wat we moeten doen als er iets gebeurt.

Weinig administratie

Alle studenten die op een uitwisselingsjaar gaan, moeten voldoende verzekerd zijn. De verzekeringsdekking die wij voor je hebben verzorgd, voldoet aan deze eisen. Als je er afstand van wilt nemen, moet een andere verzekering worden bekeken en goedgekeurd, en daar is een specifiek proces voor.

Onbeperkte dekking voor medische kosten

Hoewel er bepaalde uitsluitingen en beperkingen in de polis zijn, biedt deze een ongeëvenaarde dekking. Dit houdt in de noodzakelijke en acute kosten voor doktersbezoeken, ziekenhuisopname, voorgeschreven medicatie en evacuatie naar huis.

Dekking voor een programma onderbreking

Als je terug naar huis moet vanwege een zeer ernstig medisch probleem of een kritieke noodsituatie in jouw gezin in Nederland, ben je mogelijk verzekerd voor een terugvlucht naar huis. Als je programma volledig wordt onderbroken, wordt het ongebruikte deel van de EF-programmakosten terugbetaald.

Uitgebreid pakket

Alles in één pakket. Naast de medische dekking ben je ook verzekerd in geval van diefstal, reisvertragingen, programmaonderbreking, aansprakelijkheid van derden en juridische kosten.

Neem contact met ons op

Maandag - vrijdag

08:30 - 20:00

De Boelelaan 7

1083 HJ Amsterdam

085 048 0900

[email protected]