Studeren in Amerika

Studeren in Amerika
4.7
885
(885 beoordelingen)
4.7

Kom ook studeren in Amerika. Of je nu kiest voor een high school, college of universiteit – studeren in de VS is de juiste investering in jouw professionele en academische toekomst. Ontmoet internationale studenten, verbeter je Engelse taalvaardigheden en ervaar de Amerikaanse cultuur van dichtbij. Bekijk alle mogelijkheden en ontdek of jouw American Dream werkelijkheid wordt met EF.

Studeren in Amerika

Gratis brochure

Zoek een programma

EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14-18 jaar
Semester of studiejaar
Lokale High School
Ga op uitwisseling naar het buitenland als high school student op een lokale school en leer een andere cultuur kennen.
Bestemming: Amerika
EF ACADEMY

EF ACADEMY

14-19 jaar
1-4 jaar
Particuliere middelbare school
Behaal een internationaal erkend diploma en krijg toegang tot een top universiteit.
Bestemming: Amerika
Stad: New YorkLos Angeles
Hult International Business School

Hult International Business School

18+ jaar
Bachelor, master, MBA
Krijg een business degree bij Hult, een onafhankelijke prijswinnende business school met een campus op locaties over de hele wereld.
Bestemming: Amerika
Stad: New YorkBostonSan Francisco
EF Taalreizen

EF Taalreizen

18-25 jaar
2-24 weken
Leer een taal sneller spreken op een EF-school. Kies uit 10 talen, 50 droombestemmingen en start elke maandag.
Bestemming: Amerika
Stad: New YorkLos AngelesMiamiHonoluluSanta BarbaraBostonSan DiegoSeattle
EF Taalreizen

EF Taalreizen

25+ jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
Bestemming: Amerika
Stad: New YorkLos AngelesMiamiHonoluluSanta BarbaraBostonSan DiegoSeattle
EF Taalreizen

EF Taalreizen

10-18 jaar
2-24 weken
Leer een taal in het buitenland op een individuele, flexibele cursus of in een all-inclusive groep onder leiding van een EF-leider.
Bestemming: Amerika
Stad: New YorkLos AngelesMiamiHonoluluSanta BarbaraBostonSan DiegoSeattle
EF Taaljaar in het buitenland

EF Taaljaar in het buitenland

16+ jaar
6, 9 of 11 maanden
Combineer een taalcursus met academische vakken. Het perfecte tussenjaar en voorbereiding op jouw studie en carrière.
Bestemming: Amerika
Stad: New YorkLos AngelesMiamiHonoluluSanta BarbaraBostonSan DiegoSeattle
EF Taalreizen

EF Taalreizen

50+ jaar
2-24 weken
Neem wat tijd voor jezelf met onze taalcursussen in het buitenland, speciaal ontworpen voor volwassenen van 50+. Geniet van gevarieerde lessen en activiteiten die speciaal op jouw interesses zijn afgestemd.
Bestemming: Amerika
Stad: New YorkSanta Barbara

Een jaar studeren in Amerika is een onvergetelijk avontuur

De VS is één van de meest populaire bestemmingen om te studeren in het buitenland. Vind je in Nederland niet de opleiding die je zoekt, heb je behoefte aan een tussenjaar, of ben je gewoon razend benieuwd naar de echte ‘college experience’ in de VS? Als je besluit om een jaar in Amerika te studeren, heb je de mogelijkheid om huiswaarts te keren met een high school diploma, certificaat, universitaire studiepunten of een gegarandeerde studieplaats aan een Amerikaanse universiteit of college. Alles is mogelijk!

Sommige studies in de VS worden ook gecombineerd met vrijwilligerswerk, stage of examenvoorbereidingcursussen. Als je niet genoeg tijd hebt voor een uitgebreide studie in Amerika, dan bieden we ook individuele programma's van kortere duur, voor verschillende leeftijdsgroepen. Er zit dus ongetwijfeld een geschikte taalcursus Engels buitenland voor jou bij.

Beleef de Amerikaanse cultuur en levensstijl van dichtbij

De Verenigde Staten hebben veel te bieden en iedere staat heeft haar eigen unieke kenmerken. Door met EF naar de VS te gaan leer je medestudenten kennen vanuit de hele wereld. Samen met hen zul je de Amerikaanse cultuur ontdekken tijdens de lessen, activiteiten en excursies.

Welke stad of staat je in de VS je ook kiest: je hebt genoeg vrije tijd om de cultuur en levensstijl van de Amerikanen te ontdekken. Studeren in Amerika met EF biedt je een unieke kans om het meest invloedrijke land ter wereld te leren kennen.

Bezoek de nationale parken, van Yosemite in California tot de Grand Canyon in Arizona, of kies voor New York, Chicago, Los Angeles, San Francisco of Las Vegas als je meer een stadsmens bent. Alles is hier mogelijk! Of je nu een party animal bent of houdt van moderne kunst, je hebt eindeloos veel opties! Elke stad of staat heeft zijn eigen karakter, sfeer en bezienswaardigheden. Wil je een eerste indruk krijgen van alle EF bestemmingen in Amerika? Bekijk dan eens deze video:

De Amerikaanse cultuur heeft al decennialang een enorme invloed op onze westerse manier van leven. We kijken naar The Big Bang Theory op de televisie, bezoeken de bioscoop voor een blockbuster uit Hollywood, luisteren de muziek van Beyoncé en Taylor Swift, bestellen een hamburger bij een Amerikaanse fastfoodketen en gebruiken dagelijks de apps van Netflix, Google en Facebook. Een opleiding volgen in de VS laat jou deze Amerikaanse cultuur en levensstijl van dichtbij ervaren.

Volg een bachelor of master in Amerika bij Hult International Business School

Hult International Business School is gevestigd in Boston en San Francisco en biedt diverse cursussen aan om te studeren in Amerika. Onze business school leidt ambitieuze internationale studenten op. Kies voor een bachelor in bedrijfskunde of uit verschillende masterprogramma's, zoals een MBA.

Als je niet precies weet wat je wilt studeren dan kun je ook voorbereidende cursussen volgen, zoals EF Pathwayprogramma's, die jou een gegarandeerde studieplaats op een partneruniversiteit opleveren.

Waarom studeren in Amerika met EF de juiste studiekeuze is

Studeren in Amerika terwijl je de Amerikaanse cultuur en samenleving ontdekt met nieuwe vrienden uit alle hoeken van de wereld? Dan zit je goed bij EF! Met meer dan 50 jaar ervaring zijn we marktleider op het gebied van studies in het buitenland, waaronder in Amerika.

We bieden Engelse studieprogramma's aan voor diverse niveaus, van verschillende lengtes, die elke maandag beginnen en aan jouw doelen en interesses zijn aangepast. Een overzicht van onze garanties en accreditaties:

 • Gepersonaliseerd studieprogramma: Studeer in Amerika en stel jouw ideale cursus samen, waar, wanneer en hoe je maar wilt.
 • Gegarandeerde vooruitgang: Elke zes weken dat jij een studie in Amerika volgt, ga jij gegarandeerd een niveau omhoog in Engelse lees-, spreek-, en luistervaardigheid.
 • Internationaal netwerk: Honderden klasgenoten van over de hele wereld volgen een studie in Amerika, samen met jou!
 • Internationaal erkend: EF is een van de weinige taalscholen die universitair geaccrediteerde cursussen aanbiedt in Amerika.
 • Een complete ervaring: Kiezen voor een studie in de VS is meer dan alleen de Engelse taal leren. EF biedt jou een complete ervaring, inclusief activiteiten, excursies en persoonlijke begeleiding.

Waar wacht je nog op? Ga Engels studeren in Amerika met EF!

Duizenden studenten en scholieren dromen ervan om een opleiding in Amerika te volgen. Echter, de strenge visumvoorwaarden en toelatingseisen maken dit niet voor iedereen mogelijk. Bij EF helpen we jou graag met de visumaanvraag en al het papierwerk voor jouw verblijf in de VS.

Ook begeleiden we jou om te voldoen aan de toelatingseisen van onze Amerikaanse universiteiten. Wil jij de stap wagen om in Amerika te studeren? Maar heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze studieadviseurs op 085 048 0900, download de gratis brochure of bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen over studeren in Amerika. We helpen je graag aan de juiste informatie om de beste studiekeuze te maken!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de populairste universiteiten om te studeren in Amerika?

Er zijn talloze universiteiten van statuur in Amerika, denk aan Harvard, Yale, Stanford of MIT. Steden als Boston, New York en San Francisco zijn dan ook immens populair bij studenten die naar een college of universteit in de VS willen gaan.

Hoeveel kan studeren in Amerika kosten?

Een studie in Amerika wordt altijd betaald door de particulier. Afhankelijk van de universiteit, locatie en opleiding liggen de jaarlijkse kosten voor internationale studenten tussen $12.000 en $30.000 (US).

Wat zijn de studiemogelijkheden in Amerika?

 • Bereid je voor op een studie aan gerenommeerde universiteiten zoals Harvard, Yale of MIT en volg de voorbereidingscursussen van EF.
 • Volg een internationale stage of doe vrijwilligerswerk in Amerika.
 • Verkrijg bekende taalcertificaten: TOEFL-, TOEIC-, IELTS- of Cambridge-examen.
 • Studeer Engels in Amerika door een taalcursus te volgen, afgestemd op jouw branche, sector of specialisatie.
 • Versterk je CV en volg optionele vakken in jouw interessegebied, zoals internationale betrekkingen, mode & design, hotel & toerisme, media & kunst of zakelijk Engels.
 • Behaal een bachelor-, master- of MBA-diploma aan Hult International Business School in Boston of San Francisco.

Welk niveau Engels heb ik nodig om te studeren in de VS?

Om in de VS een studie te kunnen doen heb je, naast referenties, goede Engelse taalvaardigheden nodig, minimaal C1-niveau. Amerikaanse universiteiten vragen meestal om een gestandaardiseerde test te behalen, zoals IELTS of TOEFL. EF biedt verschillende mogelijkheden ter voorbereiding op jouw studie in Amerika, door voorbereidende cursussen of een IELTS- en TOEFL-taaltest te voltooien op onze erkende EF-taalscholen.

Heb ik een visum nodig om te studeren in Amerika?

Met een geldig paspoort, een retourticket en een elektronische toegangsvergunning (ESTA) kun je maximaal 90 dagen zonder visum in Amerika verblijven. Wil je er voor langere tijd verblijven, dan heb je een J-Visa (voor uitwisselingsprogramma’s) of een F-Visa (voor een universitair studieprogramma) nodig. Onze studieadviseurs helpen je graag bij de aanvraag van een geldig Amerikaans visum.

Hoe krijg ik een studiebeurs om te studeren in Amerika?

De kosten om te studeren in Amerika kunnen hoog oplopen. Er zijn echter mogelijkheden om jouw studie in de VS (deels) te financieren. Diverse Amerikaanse universiteiten bieden namelijk studiebeurzen aan voor studenten die uitmuntende studieresultaten behalen (merit-based scholarship), of excelleren in sporten als voetbal of basketbal (sport scholarship). Op deze manier wordt het een stukje makkelijker om het collegegeld te kunnen betalen.

Wat zijn de voorwaarden om te studeren in Amerika?

De voorwaarden om te studeren in de VS variëren, afhankelijk van de universiteit die jij kiest. In algemene zin omvatten de voorwaarden een middelbareschooldiploma, goede (gecertificeerde) Engelse taalvaardigheden, een geldig visum en een ziektekostenverzekering voor de gehele studieperiode in Amerika.

Is studeren in Amerika de juiste keuze voor mijn toekomstige carrière?

Ambieer jij een internationale carrière in de financiële wereld, politiek of culturele sector? Uit onderzoek blijkt dat mensen die in een ander land hebben gestudeerd meer kans maken op een baan of functie bij een internationaal bedrijf of organisatie. Het is dus een ervaring die zeker goed staat op je CV!

Werkgevers selecteren het liefst kandidaten die zelfstandig en onafhankelijk zijn, die een uitdaging aan durven gaan en weten wat ze willen. Als jij besluit om te studeren in Amerika, dan maak je jezelf tot de perfecte kandidaat. Want jij weet hoe het is om in het buitenland te leven, wonen en werken. Het is de sleutel tot jouw internationaal succes!

Waar kun je Engels studeren in Amerika?

Amerika behoort tot ’s werelds grootste landen. Wist je dat Nederland ruim 250 keer in de Verenigde Staten past? Het is dus bijna onmogelijk om alle staten in een jaar of half jaar te bezoeken. De tijd dat jij studeert in Amerika geeft echter wel de mogelijkheid om een stad grondig te leren kennen. Of je nu voor Miami of New York kiest – bij EF hebben we een optie die het beste bij jou past.

Alle EF-taalscholen in Amerika zijn ultramodern en liggen centraal, zodat jij de stad snel en makkelijk kunt leren kennen en ontdekken. Kies uit 12 verschillende taalscholen in Amerika. De meest populaire bestemmingen zijn: New York, Boston, Los Angeles en Miami.

Waarom EF?

Vertrouwen

We hebben meer dan 50 jaar ervaring en onze reputatie is wereldwijd bekend.

Verbinden

Leer met studenten uit meer dan 100 landen.

Personaliseren

Verken de wereld met onze programma's op meer dan 50 internationale bestemmingen.

Bereiken

Leer sneller en grondiger met de EF-methode.

Volledig EF

Onze eigen scholen en kantoren overal ter wereld zorgen voor uitzonderlijke klantenservice.

Wereldwijd geaccrediteerd

Onze onderwijsdeskundigheid en leeraanpak worden wereldwijd erkend.