ONZE SCHOLEN ZIJN OPEN! Bel ons voor de laatste beschikbaarheid

Tussenjaar in het buitenland

Net geslaagd of afgestudeerd? Kies voor een tussenjaar buitenland (of gap year) en leer jezelf en de wereld beter kennen. Vertrek voor enkele maanden, een half jaar of een jaar naar het buitenland om een nieuwe taal en cultuur te leren kennen, vrijwilligerswerk te doen of op een high school in Amerika te studeren. Een tussenjaar of gap year programma geeft je tijd en ruimte om zonder keuzestress na te denken over jouw toekomstplannen.

Tussenjaar in het buitenland
EF Taaljaar in het buitenland

EF Taaljaar in het buitenland

16 + jaar
6, 9 of 11 maanden
Combineer een taalcursus met academische vakken. Het perfecte tussenjaar en voorbereiding op jouw studie en carrière.
bestemming: EngelandAmerikaCanadaMaltaAustraliëIerlandNieuw ZeelandSingaporeZuid-AfrikaSpanjeCosta RicaFrankrijkItaliëDuitslandChinaJapanKorea
EF Taalreizen

EF Taalreizen

18 - 25 jaar
2-24 weken
Leer een taal sneller spreken op een EF-school. Kies uit 10 talen, 50 droombestemmingen en start elke maandag.
bestemming: EngelandAmerikaCanadaMaltaAustraliëIerlandNieuw ZeelandSingaporeZuid-AfrikaSpanjeCosta RicaFrankrijkItaliëDuitslandChinaJapanKorea
EF Taalreizen

EF Taalreizen

25 + jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
bestemming: EngelandAmerikaCanadaMaltaAustraliëIerlandNieuw ZeelandSingaporeZuid-AfrikaSpanjeCosta RicaFrankrijkItaliëDuitslandChinaJapanKorea
EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14 - 18 jaar
1 jarig
Ga op uitwisseling naar het buitenland als high school student op een lokale school en leer een andere cultuur kennen.
bestemming: EngelandAmerikaIerland
Cultural Care Au Pair

Cultural Care Au Pair

18 - 26 jaar
1 jarig
Zorg voor de kinderen van een Amerikaans gezin, ontvang een wekelijkse bijdrage en studeer op een Amerikaanse College.
bestemming: Amerika

Waarom een tussenjaar in het buitenland?

Wat te doen in tussenjaar? Nou, wat denk je? Naar het buitenland natuurlijk! Een tussenjaar in het buitenland is namelijk een ongekend avontuur. Wil je tijdens jouw tussenjaar reizen, dan leer je binnen no time een nieuwe taal en cultuur kennen, ontmoet je interessante mensen en kom je in situaties terecht waarvan je niet wist dat ze bestonden.

Zo stap je uit jouw comfort zone, word je zelfstandig, ondernemend en leer je jezelf steeds beter kennen tijdens een gap year. Een tussenjaar nemen vraagt om inzet en betrokkenheid, van jouw kant maar ook zeker van onze kant, van EF als tussenjaar organisatie.

Waarom een jaar naar het buitenland?

EF biedt verschillende mogelijkheden om jouw maanden, half jaar of jaar in het buitenland in te vullen zoals jij dat wilt. Zo kiezen veel scholieren en studenten voor een taalcursus tussenjaar. EF heeft meer dan 50 eigen taalscholen in verschillende landen wereldwijd. Je kunt kiezen voor een High School Exchange Year, vrijwilligerswerk of stagelopen in het buitenland.

Ook kun je je tijdens een mini gap year bij EF voorbereiden op je internationale vervolgstudie, middels een Engels taalexamen. Ben je heel ambitieus? Dan kun je ook kiezen voor een uitgebreid gap year programma. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tussenjaar waarin je 3 verschillende talen leert op 3 verschillende locaties? Een tussenjaar taalcursus gecombineerd met een tussenjaar stage? Of wil jij liever naar de andere kant van de wereld tijdens jouw tussenjaar reizen? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Hoe ga je van gap year ideeën naar een tussenjaar plannen?

Als je hebt besloten dat je voor een gap year buitenland gaat, dan is het tijd om na te gaan wat je wilt gaan doen. Zou je graag een nieuwe taal leren? Vrijwilligerswerk doen in het buitenland? Of een tijdje werken binnen een aansprekend bedrijf? De mogelijkheden voor de invulling van jouw tussenjaar zijn talrijk. Hieronder vind je een opsomming van de mogelijkheden tussenjaar buitenland bij EF en bekijk hoe onze programma’s zich verhouden tot jouw gap year ideeën en tussenjaar plannen.

 • Taalcursus: EF biedt taalcursussen op meer dan 50 locaties ter wereld aan, in 19 verschillende landen en in 11 talen, geschikt voor studenten op ieder niveau. Je bepaalt zelf de intensiteit van je cursus. Je kunt tevens rekenen op een bomvol cultureel programma.
 • Stage- of vrijwilligerswerk in het buitenland: EF helpt je bij het vinden van een plek om tijdens jouw tussenjaar stage te lopen of vrijwilligerswerk te doen in het buitenland. Zo ontwikkel je je taalvaardigheden in een professionele omgeving en geef je jouw CV een boost door tijdens je tussenjaar te werken.
 • University Foundation Year: In dit jaar word je klaargestoomd voor je bachelor in het buitenland. Je verkrijgt de vaardigheden die je nodig zult hebben tijdens je studie. Na het succesvol afronden van het programma word je gegarandeerd toegelaten tot één van onze ruim 150 partnerinstituten wereldwijd.
 • Pre-Master en pre-MBA programma: Tijdens dit jaar word je voorbereid op een Master of MBA in het buitenland. De programma’s bieden alle vereiste taaltechnische, academische en vakspecifieke vaardigheden voor een masterstudie of MBA.
 • Examenvoorbereiding Cambridge English, TOEFL, IELTS en TOEIC: EF helpt je bij de voorbereiding op het afleggen van officiële taalexamens zoals Cambridge English, TOEFL, IELTS en TOEIC. Ook kan EF je klaarstomen voor een examen in het Spaans, Frans, Italiaans, Duits, Chinees of Japans.
 • EF Advanced Diploma Programma: Til je taalvaardigheid naar een hoger plan door intensieve Engelse taallessen te combineren met een vakgebied naar keuze. Een ideale voorbereiding op een vervolgstudie.
 • Multi-Language Year: Reis de wereld rond terwijl je twee tot drie talen vloeiend leert spreken in verschillende landen. Zo heb je de mogelijkheid om verschillende talen en culturen te leren kennen.
 • Triple en Twin centers: Ervaar het ultieme avontuur door naar twee of drie bestemmingen te reizen terwijl je één taal leert. Van een klein dorp tot een grote stad en van skiën in de bergen tot surfen op zee: het kan allemaal.
 • Au pair worden in Amerika: Wil je vrienden maken over de hele wereld, maar weet je niet waar te beginnen? Hoop je meer zelfvertrouwen te krijgen, onafhankelijker en zelfstandiger te worden? Al deze doelen en nog veel meer kun je bereiken als je au pair in Amerika wordt!

Waar kun je een tussenjaar in het buitenland nemen?

EF biedt verschillende educatieve programma’s aan in 12 verschillende talen, op meer dan 50 bestemmingen wereldwijd. Hieronder vind je een overzicht van de locaties waar je uit kunt kiezen. Kies een gap year Europa, volg een cursus Spaans in Costa Rica of neem een tussenjaar buitenland studeren in New York - aan jou de keuze!

Overige bestemmingen voor een tussenjaar in het buitenland zijn: Italië, een tussenjaar in Japan, Nieuw-Zeeland, een gap year Zuid-Afrika en Zuid-Amerika.

Net geslaagd of afgestudeerd? Neem een tussenjaar na school of studie

EF biedt een groot aantal tussenjaar programma’s aan. Welke programma’s bij jou passen is afhankelijk van je leeftijd en de studiefase waarin je zit. Ben jij 17 jaar? En op zoek naar een half jaar naar het buitenland? Of eerder 18 jaar en klaar met je vwo? Kies hieronder jouw leeftijd en opleidingsniveau en ontdek wat jouw tussenjaar mogelijkheden zijn bij EF!

Tussenjaar buitenland 16 jaar

 • Tussenjaar na vmbo
 • Tussenjaar na mbo

Tussenjaar buitenland 17 jaar

 • Tussenjaar na havo
 • Tussenjaar na vwo

Tussenjaar buitenland 18 jaar

Waarom kiezen voor tussenjaar in het buitenland met EF?

Al meer dan 50 jaar geven wij mensen van alle leeftijden en nationaliteiten de kans om nieuwe talen te leren en nieuwe culturen te ontdekken. Een van de mogelijkheden is deelname aan een tussenjaar programma.

Voor velen is een gap year een onvergetelijke ervaring die ze zich hun hele leven zullen herinneren. EF vindt het daarom belangrijk dat je alles uit je tussenjaar haalt. Met onze ervaring en toewijding - en onze handige tussenjaar tips en tricks - zorgen wij ervoor dat jouw tussenjaar perfect op jouw niveau, interesses en leerdoelen is afgestemd.

Een goede voorbereiding op je gap year is ontzettend belangrijk. Voor jezelf, maar ook voor het thuisfront, je familie en vrienden. Gelukkig krijg je bij EF persoonlijke begeleiding, zowel voor, tijdens als na jouw tussenjaar buitenland. We helpen je bij het kiezen van een geschikt gap year programma, de accommodatie en allerlei andere praktische zaken. Je koffer zul je zelf moeten inpakken, maar voor alle overige tussenjaar zaken kun je bij ons terecht!

Of je nu een half jaar naar het buitenland vertrekt of slechts een maand. Een gap year geeft je tijd en ruimte om na te denken over jouw toekomstplannen. Welke studie wil ik volgen? Welke baan of carrière zal ik kiezen?

Nog meer redenen om te kiezen voor een EF Tussenjaar

 • 50+ jaar ervaring: EF is actief sinds 1965 en is wereldwijd marktleider in het aanbieden van internationale educatieve programma's.
 • Meer dan 50 bestemmingen: Bij EF kun je kiezen uit meer dan 50 bestemmingen. Iedere school staat op een absolute toplocatie.
 • Innovatieve leersystemen: EF maakt gebruik van innovatieve leersystemen die samen met Cambridge University ontwikkeld zijn zodat je de taal zo snel en effectief mogelijk onder de knie krijgt. Onze eigen lesmethode, Efekta, wordt in elke school toegepast.
 • Wereldwijd erkend: EF is wereldwijd erkend door de belangrijkste onderwijsorganisaties zoals the British council en ACCET.
 • De beste begeleiding: Bij EF kun je rekenen op persoonlijke begeleiding, zowel voor, tijdens, als na je cursus. Zo kun je bijvoorbeeld tot 6 maanden na je cursus gratis gebruikmaken van de online taaltrainingen van EF.
 • Een complete ervaring: EF biedt je naast een taaltraining ook een activiteitenprogramma aan met onder andere cultuur, sport en trips. Zo worden er dagelijks excursies en andere leuke activiteiten georganiseerd.
 • Scholen in eigen beheer: In tegenstelling tot veel andere organisaties heeft EF al haar scholen in eigen beheer en krijg je les van onze eigen EF docenten. Zo ben je zeker van de kwaliteit van je opleiding.

Tussenjaar blogs en handleidingen

Wil jij inspiratie opdoen? Of weet je nog niet naar welke bestemming je wilt afreizen tijdens jouw tussenjaar? Lees dan deze blogs en handleidingen over een tussenjaar in het buitenland nemen:

Ik wil een tussenjaar nemen met EF, wat nu?

Wacht niet langer en reserveer nu jouw plaats voor een tussenjaar. Heb jij nog vragen? Bijvoorbeeld, hoeveel kost een tussenjaar naar het buitenland eigenlijk? Neem dan contact op met onze studieadviseurs via 085 048 0900 of download een gratis brochure en ontvang alle informatie over de kosten tussenjaar buitenland. Klaar voor het jaar van je leven? Neem een EF Tussenjaar buitenland!