Uitwisseling

Uitwisseling
4.9
1562
(1.562 beoordelingen)
4.9

Een uitwisseling naar het buitenland is de snelste manier om je kennis van een vreemde taal en cultuur te vergroten. EF biedt diverse uitwisselingsprogramma's aan, van een semester in het buitenland tot een jaar op een middelbare school in Amerika. Word uitwisselingsstudent, woon in een ander land en maak vrienden van over de hele wereld. Meer weten? Hieronder vind je alle informatie die je zoekt.

EF Taalreizen

EF Taalreizen

10 - 18 jaar
2-24 weken
Leer een taal in het buitenland op een individuele, flexibele cursus of in een all-inclusive groep onder leiding van een EF-leider.
Bestemming: AmerikaEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

18 - 25 jaar
2-24 weken
Leer een taal sneller spreken op een EF-school. Kies uit 10 talen, 50 droombestemmingen en start elke maandag.
Bestemming: AmerikaEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taalreizen

EF Taalreizen

25 + jaar
1-24 weken
Geef je internationale carrière een boost met gepersonaliseerde taalcursussen in een van 's werelds grootste steden. Ontworpen voor volwassenen en professionals.
Bestemming: AmerikaEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF Taaljaar in het buitenland

EF Taaljaar in het buitenland

16 + jaar
6, 9 of 11 maanden
Combineer een taalcursus met academische vakken. Het perfecte tussenjaar en voorbereiding op jouw studie en carrière.
Bestemming: AmerikaEngelandMaltaSpanjeCanadaFrankrijkIerlandKoreaAustraliëJapanDuitslandItaliëCosta RicaZuid-AfrikaSingaporeNieuw-Zeeland
EF High School Exchange Year

EF High School Exchange Year

14 - 18 jaar
Semester of studiejaar
Lokale High School
Ga op uitwisseling naar het buitenland als high school student op een lokale school en leer een andere cultuur kennen.
Bestemming: AmerikaEngelandIerland
EF ACADEMY

EF ACADEMY

14 - 19 jaar
1-5 jaar
Particuliere middelbare school
Behaal een internationaal erkend diploma en krijg toegang tot een top universiteit.
Bestemming: AmerikaEngeland
Cultural Care Au Pair

Cultural Care Au Pair

18 - 26 jaar
1-2 jaar
Zorg voor de kinderen van een Amerikaans gezin, ontvang een wekelijkse bijdrage en studeer op een Amerikaanse College.
Bestemming: Amerika

Uitwisseling

Gratis brochure

Waarom op uitwisseling in het buitenland?

Heb jij al een schooldiploma op zak? Of ben je recentelijk begonnen aan jouw studie aan de universiteit of hogeschool? Dan is het tijd om na te denken over jouw toekomst. Word een uitwisselingsstudent in het buitenland, ontdek nieuwe talen en culturen en leer jezelf nog beter kennen.

Tijdens een uitwisseling woon je in een ander land en leer je een vreemde taal terwijl je de cultuur ontdekt. Een uitwisseling kan minimaal een paar weken tot maximaal een jaar duren en omvat altijd een aantal lessen en veel vrije tijd.

Jouw taalvaardigheden gaan snel vooruit dankzij de cursus en al je oefening in het dagelijks leven. Het kan soms best eng zijn om in je eentje naar het buitenland te gaan, maar op een uitwisselingsproject van EF voorkom je de stress die bij zulke onzekerheid hoort. Onze decennialange kennis en ervaring verzekeren jou namelijk van een succesvolle uitwisselingsstudent.

Trek als uitwisselingsstudent de wijde wereld in

Het doel van een taaluitwisseling is niet alleen het vloeiend leren spreken van een taal. Je verkrijgt er ook de culturele context mee die je nodig hebt om goed te kunnen communiceren. Hoe langer je in het gastland blijft, hoe beter je de cultuur zult begrijpen. Het wonen in een ander land kan een uitdaging zijn, maar juist uitdagingen zorgen ervoor dat je de wijde wereld beter leert kennen.

Ongeacht je leeftijd en reiservaring biedt het leven als een local je nieuwe inzichten. Elk leven in elke regio, elke stad en elk huishouden heeft immers zijn eigen smaak. Zelfs jaren later zul je mensen waarschijnlijk nog vertellen hoe jouw uitwisseling buitenland jouw leven heeft veranderd.

Een uitwisselingsprogramma geeft dieper inzicht

Het voornaamste doel van een uitwisselingsstudent is een nieuwe taal leren. Tegelijkertijd leer je ook een andere cultuur kennen, van binnen en buiten, door interculturele uitwisselingen. Een uitwisseling voortgezet onderwijs in het buitenland is een belevenis op zich.

Waar je in het begin wellicht moeite hebt om te aarden, voel je je hoe langer je in het gastland verblijft, steeds meer op je gemak als uitwisselingsstudent. Ongeacht welke leeftijd en reiservaring jij al hebt - een uitwisselingsproject geeft je een dieper inzicht in een nieuwe taal en cultuur, maar vooral ... in jezelf.

Veelgestelde vragen

Hoe word je een uitwisselingsstudent?

De makkelijkste manier om een uitwisselingsstudent te worden is door gebruik te maken van een uitwisselingsorganisatie. Dit kan de overheid zijn (denk aan Erasmus), maar ook een organisatie als EF. Een uitwisselingsaanbieder adviseert je over de bestemming, de duur en het type uitwisseling. Zodra je een uitwisselingsprogramma hebt gekozen en geboekt, wordt jouw tijd in het buitenland van begin tot eind uitgestippeld, van gastgezin tot extracurriculaire activiteiten.

Hoe oud moet je zijn om tot een uitwisselingsprogramma toegelaten te worden?

De leeftijdsgrens is 14 jaar voor onze internationale middelbare scholen. We bieden ook buitenlandse uitwisselingsprogramma's aan voor studenten en jongvolwassenen. Uitwisselingsstudenten zijn meestal tussen 16-24 jaar oud.

Waar kan ik een uitwisselingsprogramma volgen?

Als jij klaar bent voor een buitenlands avontuur, voor jouw uitwisselingsjaar, dan kun je kiezen uit een reeks van bestemmingen. Omdat zo veel landen tot de verbeelding spreken, is het moeilijk om überhaupt een bestemming te kiezen. Belangrijk is dat je kiest voor een bestemming die aansluit bij jouw wensen en behoeften. De meest populaire bestemmingen voor uitwisselingsprogramma’s zijn: Amerika, Engeland, Australië, Japan, Zuid-Korea.

Hoelang duurt een uitwisseling in het buitenland?

Als middelbare scholier kun je bijvoorbeeld kiezen om een jaar lang op een Amerikaanse high school te verblijven. Als je liever werkervaring opdoet, dan is een au pair worden in Amerika echt iets voor jou. Ook bieden we kortere uitwisselingsprogramma’s aan, van drie tot zes maanden, zoals taalreizen, taalkampen en taalcursussen op meer dan 50 bestemmingen wereldwijd.

Maak van de gelegenheid gebruik en besteed jouw zomervakantie in het buitenland om een taal te leren en een nieuwe cultuur te ontdekken. Je maakt nieuwe vrienden en neemt een onvergetelijke ervaring mee naar huis. Zo begin je energiek en vol goede moed aan het komende schooljaar of semester. Waar wacht je nog op? Ga op studentenuitwisseling!

Kan ik ook op uitwisseling na de middelbare school?

Net geslaagd van het middelbaar en wil jij weleens ervaren hoe het is om in het buitenland een uitwisselingsproject te volgen? Dagelijks contact met internationale uitwisselingsstudenten, tijdens de lessen en pauzes, vergroot jouw kennis van de taal en cultuur zodat je elke dag iets nieuws leert. Wie weet maak jij ‘vrienden voor het leven’ en keer je na jouw uitwisseling middelbaar in het buitenland nog meermaals terug naar de plek waar je zo’n onvergetelijke tijd hebt beleeft.

Hoe draagt een uitwisseling bij aan een internationale carrière?

Wat te doen na de middelbare school? Starten met een opleiding aan de universiteit of hogeschool? Of op zoek naar een baan? Als jij nog niet zeker weet wat je precies wilt, dan is een uitwisselingsjaar een uitgelezen moment om jezelf beter te leren kennen. Kom tijdens een studentenuitwisseling erachter wat jouw kansen zijn op de huidige arbeidsmarkt.

Heb jij bijvoorbeeld nog goede kwalificaties nodig op jouw CV om aangenomen te worden bij een werkgever? Of, heb jij extra scholing nodig om die droombaan te vinden, bijvoorbeeld zakelijk Engels leren? Word dan uitwisselingsstudent, want een uitwisseling naar het buitenland biedt uitkomst.

Een uitwisselingsprogramma waarmee je professionele vaardigheden ontwikkelt, is een uitstekende manier om werkgevers te overtuigen van jouw kennen en kunnen. Een uitwisseling middelbaar toont aan dat je zelfstandig en onafhankelijk bent en dat je uitdagingen niet schuwt. In internationale bedrijven komen zulke competenties goed van pas.

Hoeveel vrije tijd heb ik tijdens een uitwisselingsjaar?

Als je op uitwisseling naar het buitenland gaat, dan zit je niet alleen maar in de schoolbanken. Je hebt tijdens jouw uitwisselingsjaar meer dan genoeg tijd voor vrijetijdsbesteding. Denk aan activiteiten als volleybal, surfen, zwemmen, voetbal, basketbal en honkbal.

Als uitwisselingsstudent verbeter je jouw taalvaardigheden en leer je ontzettend veel nieuwe mensen kennen, mensen van over de hele wereld. Met hen ontdek je de buurt, de stad en het land van bestemming. Van hippe restaurants tot culturele en historische plekken. Samen ontdekken is belangrijk op elk studenten uitwisselingsprogramma van EF.