Een uitwisseling naar het buitenland is de snelste manier om je kennis van een vreemde taal te verbeteren en andere culturen te leren kennen. EF biedt diverse uitwisselingsprogramma's aan, van een zomer in Cambridge tot een jaar op een middelbare school in Amerika. Beleef hoe het is om als exchange student in een ander land te wonen en maak vrienden van over de hele wereld.

Word een uitwisselingsstudent

Heb jij al een schooldiploma op zak? Of ben je recentelijk begonnen aan jouw studie aan de universiteit of hogeschool? Dan is het tijd om na te denken over jouw toekomst. Word een uitwisselingsstudent in het buitenland, ontdek nieuwe talen en culturen en leer jezelf nog beter kennen.

Kies een uitwisselingsprogramma bij EF

Afhankelijk van jouw wensen, dromen en ambities bieden we verschillende uitwisselingsprogramma’s aan. Hoelang wil je in het buitenland verblijven als uitwisselingsstudent? En voor welke bestemming kies je dan? Als middelbare scholier kun je bijvoorbeeld kiezen om een jaar lang op een Amerikaanse high school te verblijven. Als je liever werkervaring opdoet, dan is een au pair worden in Amerika echt iets voor jou.

Ook bieden we kortere uitwisselingsprogramma’s aan zoals taalreizen, taalkampen en taalcursussen op 50 bestemmingen wereldwijd. Maak van de gelegenheid gebruik en besteed jouw zomervakantie in het buitenland om een taal te leren en een nieuwe cultuur te ontdekken. Je maakt nieuwe vrienden en neemt een onvergetelijke ervaring mee naar huis. Zo begin je energiek en vol goede moed aan het komende schooljaar of semester.

Een overzicht van onze uitwisselingsprogramma's en uitwisselingsprojecten scholieren en studenten:

Kies een leeftijdscategorie

EF High School Exchange Year

14 - 17 jaar
1 jarig

Ga op uitwisseling naar het buitenland als high school student op een lokale school en leer een andere cultuur kennen.

bestemming: Engeland, Amerika, Ierland

EF Taaljaar in het buitenland

16 + jaar
6, 9 of 11 maanden

Combineer een taalcursus met academische vakken. Het perfecte tussenjaar en voorbereiding op jouw studie en carrière.

bestemming: Engeland, Amerika, Canada, Malta, Australië, Ierland, Nieuw-Zeeland, Singapore, Zuid-Afrika, Spanje, Costa Rica, Mexico, Portugal, Frankrijk, Italië, Duitsland, China, Japan, Korea, United Arab Emirates, Rusland

EF Taalreizen

13 - 17 jaar
2-52 weken

Zet jouw eerste stap naar zelfstandigheid met een taalcursus in het buitenland bij een erkende EF-taalschool.

bestemming: Engeland, Amerika, Canada, Malta, Australië, Ierland, Nieuw-Zeeland, Singapore, Zuid-Afrika, Spanje, Costa Rica, Mexico, Portugal, Frankrijk, Italië, Duitsland, China, Japan, Korea, United Arab Emirates, Rusland

EF Taalreizen

18 + jaar
2-52 weken

Leer een taal sneller spreken op een EF-school. Kies uit 12 talen, 52 droombestemmingen en start elke maandag.

bestemming: Engeland, Amerika, Canada, Malta, Australië, Ierland, Nieuw-Zeeland, Singapore, Zuid-Afrika, Spanje, Costa Rica, Mexico, Portugal, Frankrijk, Italië, Duitsland, China, Japan, Korea, United Arab Emirates, Rusland

EF Taalreizen

13 - 15 jaar
2-6 weken
Groepsreizen

Je eerste buitenland avontuur? Kies voor een groepsreis met een Nederlands sprekende begeleider als steuntje in de rug!

bestemming: Engeland, Amerika, Canada, Malta, Australië, Ierland, Nieuw-Zeeland, Singapore, Zuid-Afrika, Spanje, Costa Rica, Mexico, Portugal, Frankrijk, Italië, Duitsland, China, Japan, Korea, United Arab Emirates, Rusland

EF Academy

13 - 17 jaar
Middelbaar schooldiploma in het buitenland

Behaal jouw middelbaar schooldiploma aan een EF Academy in Groot-Brittannië of Verenigde Staten.

bestemming: Engeland, Amerika

Cultural Care Au Pair

18 - 24 jaar
1 jarig

Zorg voor de kinderen van een Amerikaans gezin, ontvang een wekelijkse bijdrage en studeer op een Amerikaanse College.

bestemming: Amerika

Uitwisseling in het buitenland

Tijdens een uitwisseling woon je in een ander land en leer je een vreemde taal terwijl je de cultuur ontdekt. Een uitwisseling kan minimaal een paar weken tot maximaal een jaar duren en omvat altijd een aantal lessen en veel vrije tijd.

Jouw taalvaardigheden gaan snel vooruit dankzij de cursus en al je oefening in het dagelijks leven. Het kan soms best eng zijn om in je eentje naar het buitenland te gaan, maar op een uitwisselingproject van EF voorkom je de stress die bij zulke onzekerheid hoort.

Onze decennialange kennis en ervaring verzekeren jou namelijk van een succesvolle uitwisseling student. Ga mee op een EF Uitwisseling! Kies uit 11 talen, meer dan 50 bestemmingen en eigen internationale kwaliteitscholen.

Met een uitwisseling de wijde wereld in

Het doel van een taaluitwisseling is niet alleen het vloeiend leren spreken van een taal. Je verkrijgt er ook de culturele context mee die je nodig hebt om goed te kunnen communiceren. Hoe langer je in het gastland blijft, hoe beter je de cultuur zult begrijpen. Het wonen in een ander land kan een uitdaging zijn, maar juist uitdagingen zorgen ervoor dat je de wijde wereld beter leert kennen.

Ongeacht je leeftijd en reiservaring biedt het leven als een local je nieuwe inzichten. Elk leven in elke regio, elke stad en elk huishouden heeft immers zijn eigen smaak. Zelfs jaren later zul je mensen waarschijnlijk nog vertellen hoe jouw uitwisseling buitenland jouw leven heeft veranderd.

Kies een uitwisseling middelbare school

Nog een middelbare scholier en wil jij weleens ervaren hoe het is om in het buitenland een uitwisselingsproject middelbare school te volgen? Dan heb je een tal van mogelijkheden bij EF. Je verbetert niet alleen je taalvaardigheden, ook leer je om zelfstandig en onafhankelijk te worden. Na een uitwisselingsjaar ben jij klaar voor de toekomst.

Dagelijks contact met klasgenoten, tijdens de lessen en pauzes, vergroot jouw kennis van de taal en cultuur zodat je elke dag iets nieuws leert. Wie weet worden jouw klasgenoten ‘vrienden voor het leven’ en keer je na jouw uitwisselingsprogramma middelbare school in het buitenland nog meermaals terug naar de plek waar je zo’n onvergetelijke tijd hebt beleeft.

Wanneer je op een middelbare school in het buitenland zit, verblijf je bij een gastgezin: de meest gebruikelijke vorm van accommodatie. Het geeft je een kans om de taal, cultuur en dagelijkse leven te leren kennen, samen met jouw gastbroers en -zussen.

Waar kun je een uitwisselingsprogramma volgen?

Als jij klaar bent voor een buitenlands avontuur, voor jouw uitwisselingsjaar, dan kun je kiezen uit een reeks van bestemmingen. Omdat zo veel landen tot de verbeelding spreken, is het moeilijk om überhaupt een bestemming te kiezen. Belangrijk is dat je kiest voor een bestemming die aansluit bij jouw wensen en behoeften. Welke taal wil jij leren? Ben je een stadsmens of natuurmens?

Hoe dan ook, welke bestemming je ook kiest, een uitwisselingsprogramma middelbare school in het buitenland verandert je leven voor eens en voor altijd. Bekijk hieronder de meest populaire bestemmingen en uitwisselingsprogramma’s voor middelbare scholieren:

Uitwisselingsstudent worden

Wat te doen na de middelbare school? Starten met een opleiding aan de universiteit of hogeschool? Of op zoek naar een baan? Als jij nog niet zeker weet wat je precies wilt, dan is een uitwisselingsjaar een uitgelezen moment om jezelf als uitwisselingsstudent beter te leren kennen. Kom tijdens een studentenuitwisseling erachter wat jouw kansen zijn op de huidige arbeidsmarkt.

Heb jij bijvoorbeeld nog goede kwalificaties nodig op jouw CV om aangenomen te worden bij een werkgever? Of, heb jij extra scholing nodig om die droombaan te vinden, bijvoorbeeld zakelijk Engels leren? Word dan uitwisselingsstudent, want een uitwisseling naar het buitenland biedt uitkomst.

Een uitwisselingsprogramma waarmee je professionele vaardigheden ontwikkelt, is een uitstekende manier om werkgevers te overtuigen van jouw kennen en kunnen.

Een uitwisseling toont aan dat je zelfstandig en onafhankelijk bent en dat je uitdagingen niet schuwt. In internationale bedrijven komen zulke competenties goed van pas.

Ontdek nieuwe spannende plekken tijdens jouw uitwisselingsjaar

Als je op uitwisseling naar het buitenland gaat, dan zit je niet alleen maar in de schoolbanken. Je hebt tijdens jouw uitwisselingsproject ook genoeg tijd voor vrijetijdsbesteding. Denk aan activiteiten als volleybal, surfen, zwemmen, voetbal, basketbal en honkbal.

Als uitwisselingsstudent verbeter je jouw taalvaardigheden en leer je ontzettend veel nieuwe mensen kennen, mensen van over de hele wereld. Met hen ontdek je de buurt, de stad en het land van bestemming. Van hippe restaurants tot culturele en historische plekken. Samen ontdekken is belangrijk op elk studenten uitwisselingsprogramma van EF.

Een uitwisseling geeft dieper inzicht

Het voornaamste doel van een uitwisselingsstudent is een nieuwe taal leren. Tegelijkertijd leer je ook een andere cultuur kennen, van binnen en buiten, door interculturele uitwisselingen. Een uitwisseling voortgezet onderwijs in het buitenland is een belevenis op zich.

Waar je in het begin wellicht moeite hebt om te aarden, voel je je hoe langer je in het gastland verblijft, steeds meer op je gemak als uitwisselingsstudent.

Ongeacht welke leeftijd en reiservaring jij al hebt - een uitwisseling geeft je een dieper inzicht in een nieuwe taal en cultuur, maar vooral ... in jezelf.

Ik wil op uitwisseling met EF, wat nu?

Wacht niet langer en reserveer nu jouw plaats en word een uitwisselingsstudent. Wil jij meer informatie? Of wil jij weten wat de kosten van een uitwisseling naar het buitenland zijn?

Neem dan contact op met één van onze studiebegeleiders via 085 048 0900 of download de gratis brochure en ontvang alle informatie over een uitwisselingsprogramma van EF.