EF Global Classroom Foundation – Nepal

Mei 2017

Op 25 april is het twee jaar geleden dat een ernstige aardbeving het centrum van Nepal trof. Dit zorgde voor veel verwoesting en schade in het gebied. Voor de aardbeving stond Nepal op nummer 145 van de 187 landen op de United Nations Human Development Index. Nepal had de status van 'minst ontwikkeld land'. Met de belasting van deze status al voor de natuurramp, is het logisch dat Nepal heel langzaam vooruitgang boekt.

Naast de grote schade en een groot verlies, zijn veel van de scholen in Nepal getroffen door de natuurramp en de nasleep daarvan. Kort na de aardbeving, besloot Education First om mee te werken aan een groot initiatief van Global Classroom. EF hielp bij het bouwen van een nieuwe basisschool in een van de gebieden die het zwarst getroffen was. Na maanden van zoeken naar een goede locatie, besloot het team om een school op een berghelling bij een afgelegen dorp te herbouwen. - Shree Jalapa Devi Higher Secondary School in Sindhupalchock.

"Wanneer de campus klaar is zal er genoeg ruimte zijn voor 1.200 studenten en docenten. Er is een hoofdgebouw met 12 standaard klaslokalen, en een gebouw wat naast klaslokalen ook kantines, leesruimtes, wetenschappelijk laboratorium en kantoren heeft."

28 september 2016 staat gemarkeerd als de dag van de officiële doorbreking en het hoogtepunt van maanden van hard werk, niet alleen door het EF Nepal team, maar ook door hun partners. Met hun hulp zal het project voor twee nieuwe gebouwen zorgen. Dit maakt Jalapa Devi HSS de grootste school in de regio. De campus zal genoeg plek hebben voor 1.200 studenten en docenten: een hoofdgebouw met 12 standaard klaslokalen en een gebouw wat naast klaslokalen ook kantines, leesruimtes, wetenschappelijk laboratorium en kantoren heeft.

Terwijl de bouw van het nieuwe gebouw van start is gegaan, moeten de lessen ook gewoon doorgaan. Meer dan 20 docenten en 665 ingeschreven studenten gaan naar het Jalapa Devi in tijdelijke klaslokalen. Van lokale docenten die al vele jaren bij het Jalap Devi werken tot docenten die vrijwillig helpen voor diegene die hulp nodig hebben. Iedereen op het Jalapa Devi is samen gekomen om de kinderen bij te staan en om te zorgen voor beter onderwijs.

Lees verder: https://www.ef.com/blog/globalclassroom/