Hult Prize

Wat zou jij doen met 1 miljoen USD om de wereld te veranderen?

Dat is de vraag die de Hult Prize winnaars ieder jaar beantwoorden. Opgericht in 2009 en gesponsord door Hult International Business School. Hult Prize was een idee van MBA student Ahmas Ashkar. Hij vroeg zich af - wat zou er gebeuren als we jonge mensen uitdagen om 's werelds moeilijkste sociale problemen op te lossen?

"Het oplossen van 's werelds zwaarste uitdagingen is niet alleen het juiste om te doen, het is oo goede business." Ahmad Ashkar, CEO van Hult Prize

Het idee werd werkelijkheid, en vandaag, is Hult Prize Foundation een van 's werelds grootste ondernemingen die 'for-good, for-profit' ideeën lanceert. Over de hele wereld, worden universiteits studenten uitgedaagd om een meetbare, duurzame en sociale onderming te creëren. Studenten - vertegenwoordigd uit meer dan 100 landen - werken samen, bedenken plannen en pitchen hun idee om 1 miljoen USD te kunnen winnen en hun project werkelijkheid te maken.

In de bijna 10 jaar dat het bestaat, heeft Hult Prize meer dan 50 miljoen USD aan kapitaal in de sector gestopt. Meer dan 1 miljoen jonge mensen zetten dit voort op colleges in universiteits campussen.

Voor meer informatie bezoek: http://www.hultprize.org/