GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om fan te zijn van New York City

10 redenen om fan te zijn van New York City

Het is hét schoolvoorbeeld van een bruisende metropool. New York City imponeert mensen met z’n dynamische en levendige karakter en diversiteit. Maar ook een eindeloze hoeveelheid restaurants, winkels en mogelijkheden om van kunst en cultuur te genieten.

Er zijn eindeloos veel redenen om fan te zijn van New York. Dus vanwege de efficiëntie en het overzicht hebben we ons beperkt tot de tien allerbeste redenen.

  1. Talen in New York City

Gezien de achthonderd talen die er worden gesproken in New York City is de stad bekroond tot de meest taal-diverse stad ter wereld. New York is de juiste plek als je graag Engels wilt leren met dat klassieke New Yorkse accent (inclusief dat vleugje coolness). Intussen geniet je van de diversiteit aan accenten en wereldbeelden die die andere 799 talen met zich meebrengen.

  1. Winkels van wereldklasse

Het lijkt misschien wat cliché om in dit lijstje het shoppen in een van modehoofdsteden van de wereld te noemen. Maar in New York is de retail therapy echt uniek. Wil je een Blair Waldorf-achtige ervaring? Slenter over 5th Avenue en loop naar binnen in de designerwinkels en warenhuizen in die straat.

Wil je iets uniekers en bijzonders, inclusief een paar klassiekers? Ga naar SoHo of het Meatpacking District, vlak bij het beroemde High Line-park. Voor een wat budgetvriendelijker middagje shoppen en écht bijzondere merken kun je in Brooklyn terecht.

  1. Central Park

New York is de concrete jungle bij uitstek. Wolkenkrabbers torenen hoog boven de stad uit en belemmeren je vaak het uitzicht. Door de grote hoeveelheid grijs beton kun je een enorme behoefte aan groene, open ruimte krijgen. Gelukkig ligt Central Park echt midden in de stad, waardoor de drukke New Yorkers altijd een mooi stukje natuur hebben om naartoe te vluchten. Het 341 hectare grote park is meer dan twee keer zo groot als Monaco. Ook is het ‘t meest gefilmde openbare park ter wereld: Central Park was door de jaren heen al decor van meer dan 350 films.

  1. Diversiteit

Het zal je niet verbazen dat de meest taal-diverse stad ter wereld ook als op cultureel vlak erg divers is. Onder aan het Vrijheidsbeeld staat de tekst “Give me your tired, your poor, your huddled masses yearning to be free … I lift my lamp beside the golden door”. Die woorden betekenen ontzettend veel voor de twaalf miljoen immigranten die tussen 1892 en 1954 via Ellis Island de stad binnenkwamen. New York verwelkomt iedereen, waardoor er een bijzonder diverse gemeenschap ontstaat.

  1. Unieke stijl

Hoewel er geen uniforme stijl of trend is in de stad, is er één ding dat alle New Yorkers hetzelfde doen. Ze zijn allemaal ongelooflijk zichzelf en kleden zich op een manier die dat perfect onderstreept. In deze stad gaan excentriciteit, coole streetstyle en elegante kleding hand in hand. Wie al langer in de stad woont, weet dat als geen ander. Dus zelfs als je besluit naar buiten te gaan in je pyjama zal niemand daarvan opkijken.

  1. Ongelooflijke kunst en coole cultuur

New York is al lange tijd de Amerikaanse hoofdstad voor kunstenaars. Er wonen er maar liefst 55.000. Overal vind je tentoonstellingen, van kleine collecties van lokale kunstenaars tot het nternationaal beroemde Museum Of Modern Art en de prachtige, minder bekende Neue Galerie op 5th Avenue.

Daarnaast vind je in New York misschien wel de beste theatervoorstellingen en musicals ter wereld. Verder vind je hier de beste livemuziek en stand-upcomedy van de planeet. Je kunt wekenlang in de stad vertoeven en elke avond een andere Broadway-show of comedyvoorstelling zien, zonder in herhaling te hoeven vallen.

  1. Lopen, lopen, lopen

Wie het efficiënte maar soms een tikje ingewikkelde metrosysteem van New York wil mijden, kan de stad (en zeker Manhattan) gemakkelijk per voet ontdekken. Van A naar B wandelen is een geweldige manier om de stad te ontdekken terwijl je het karakter van de wijk aan den lijve ervaart. Zorg dan wel voor het juiste schoeisel (je voeten zullen je dankbaar zijn). Je zult versteld staan hoeveel stappen je op een gemiddelde dag in NYC zet en hoeveel je dan eigenlijk tegenkomt.

  1. Filmlocaties

Net zoals het park dat er middenin ligt, is NYC de meest gefilmde stad ter wereld. Al tientallen jaren vormen de wolkenkrabbers en drukke straten het decor van allerlei films. Van scènes van romantische dates in de stromende regen tot knallende ruzies. Ook zijn hier de populairste series van het afgelopen decennium opgenomen. Van Friends en Sex and the City tot Gossip Girl. Wandel zelf door de stad om beroemde filmlocaties te spotten, of boek een rondleiding zodat je al je favorieten achter elkaar kunt zien.

  1. Beroemde bezienswaardigheden

New York heeft een van de beroemdste skylines ter wereld en herbergt talloze bezienswaardigheden en gebouwen die je echt niet kunt missen. Zelfs tijdens een kort wandelingetje door de stad kom je waarschijnlijk al langs een paar legendarische locaties. Denk aan het Empire State Building, de Brooklyn Bridge, Rockefeller Center, Wall Street, Times Square, het World Trade Center, de High Line… en de lijst is natuurlijk nog veel langer dan dat.

  1. Geheime hotspots

--------------------

In nietszeggende straatjes en in dubieus ogende fastfoodtentjes opent zich een hele wereld aan “geheime” restaurants en cafeetjes. Dingen waar New Yorkers dol op zijn. Een van die plekken is La Esquina, een brasserie in een Mexicaanse tacowinkel. Ga in deze diner naar de achterdeur, neem de trap omlaag, door de keuken en je bevindt je ineens in een totaal ander, sfeervol verlicht restaurant. Het wordt dus aangeraden om wat research te doen voordat je naar NYC gaat, aangezien er zoveel meer te ontdekken is dan alleen dat waar je oog op straat op valt.

Klaar om zelf New York te ontdekken? Vraag de gratis brochure aan!Gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer