GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om fan te zijn van Washington D.C

10 redenen om fan te zijn van Washington D.C

Als iemand Washington D.C. noemt in een gesprek, wordt vaak meteen aan de politiek in die stad gedacht. En hoewel de hele stad inderdaad doordrenkt is met politieke geschiedenis, zijn er nog veel meer redenen om fan te zijn van de hoofdstad van de VS.

Vroeg je je weleens af waarom je naar D.C. zou moeten gaan? Zoek niet verder! Hieronder lees je tien van de allerbeste redenen om fan te zijn van Washington D.C.

1. De taal

Er is toch geen betere manier om je gloednieuwe Engelse vaardigheden in de praktijk te brengen dan in een ouderwets sterk politiek debat? Het mag geen verrassing zijn dat heel Washington om politiek draait, dus de meeste mensen hebben wel een mening over alle actuele kwesties. Zo ontwikkel je niet alleen een typisch Amerikaans accent, maar ook flink wat serieuze politiek-kennis.

2. De geschiedenis is overal

Washington heeft in totaal al 45 verschillende presidenten gehuisvest die, samen met talloze historische gebeurtenissen, de stad hebben gevormd tot wat die vandaag is. Van de “I have a dream”-speech van Martin Luther King Jr. in 1963 tot de inauguratie van Barack Obama als eerste zwarte president van de VS: deze stad was regelmatig het toneel van een doorbraak in de geschiedenis. En zelfs op de Metro Farecards kun je een stukje geschiedenis tegenkomen: de komst van de Chinese panda’s Hsing-Hsing en Ling-Ling naar de stad in 1972 is de reden dat er tegenwoordig panda’s op de metrokaartjes afgebeeld staan.

3. Het beste van wat elk seizoen te bieden heeft

Als je houdt van steden met vier super verschillende seizoenen, dan is Washington D.C. echt iets voor jou. D.C. ligt geografisch gezien midden in de VS en heeft het beste van wat alle vier de seizoenen te bieden hebben. ‘s Winters zijn er minimumtemperaturen van -1ºC (30ºF), terwijl je ‘s zomers mag hopen op een heerlijke 31ºC (87ºF). Dat betekent dat je ‘s winters kunt genieten van de sneeuw in Meridian Hill Park en ‘s zomers een drankje kunt drinken aan de rooftop bar van Perry’s Restaurant.

4. Cultuur, cultuur, cultuur

Van het Air and Space Museum tot de National Gallery of Art: het Smithsonian Institution herbergt de beroemdste culturele hotspots van de stad. Of je nu op zoek bent naar de verborgen parels of juist alle klassieke plekken wilt ontdekken: terwijl je de vele highlights midden in de stad bezoekt, snuif je een flinke dosis Amerikaanse cultuur op.

5. Monumenten in overvloed

Als je graag een monument of tien wilt bewonderen, dan is D.C. de ultieme bestemming. Het Witte Huis is natuurlijk hét legendarische symbool van de Verenigde Staten. Het gigantische gebouw stamt uit 1792, telt 132 kamers, 35 badkamers en 6 verdiepingen – en levert altijd een indrukwekkende foto op. Voor wie meer monumenten wil zien, zijn het Washington Monument, Thomas Jefferson Memorial en het U.S. Capitol (om er maar een paar te noemen) zeker een bezoek waard.

6. De National Mall

Aan de National Mall vind je veel van de musea van het Smithsonian Institution, plus een flink aantal beroemde monumenten. Dit graspark is 59 hectare groot en meestal gevuld met mensen die willen genieten van alle ruimte en het groen.

7. Dance the night (or day) away

Washington D.C. kun je zien als een soort dans-knooppunt: overal in de stad en omgeving vind je hier dansoptredens en –lessen, van salsa en swingen tot buikdansen. Of je nu een ervaren danser bent of juist iets nieuws wilt proberen: in D.C. ben je aan het juiste adres!

8. Het bloesemseizoen

Als de lente losbarst in Washington D.C., houden veel mensen hun adem in tot de kersenbloesembomen in bloei komen te staan. Nadat Japan de stad in 1912 in totaal 3012 kersenbloesembomen had gestuurd als teken van vriendschap, heeft D.C. optimale bloesemseizoenen gekend. Als de bomen in bloei raken, gaan veel mensen naar de Tidal Basin en wandelen ze langs het water in East Potomac Park om de roze pracht te aanschouwen. Maar ook verderop in de stad kun je kleinere groepjes bloesembomen tegenkomen, dus houd je camera bij de hand.

9. De stad van slimmeriken

Washington D.C. hoeft alleen maar de stad Ann Arbor in Michigan voor zich dulden: verder telt geen stad in Amerika zo’n groot percentage hoogopgeleiden. Veel universiteiten bieden gratis lezingen aan en er zijn altijd wel interessante mensen in de buurt om te leren kennen en om boeiende gesprekken mee te voeren.

10. Het is er ongelooflijk schoon

Een levendige én schone stad: die combinatie is superzeldzaam, maar de hoofdstad van de VS slaagt erin om beide eigenschappen in ere
te houden. Elke morgen, als mensen naar hun werk gaan, ‘groeit’ de bevolking van de stad tijdelijk met maar liefst 79%. Meestal is het openbaar vervoer in grote steden niet zo fris, maar zelfs met zoveel dagelijkse in- en uitstappers blijft het metrosysteem van Washington D.C. enorm schoon. Niet slecht, D.C.!

Ga naar Amerika om Engels te lerenLees verder
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer