GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om op een ‘slimme’ vakantie te gaan

10 redenen om op een ‘slimme’ vakantie te gaan

Als young professional in de gehaaste wereld van tegenwoordig weet je dat je werk niet ophoudt als je het kantoor hebt verlaten. De telefoon blijft rinkelen en tot ‘s avonds laat komen er e-mails binnen. Daarom is het ontzettend belangrijk om te weten hoe je jezelf kunt ‘uitschakelen’ en kunt relaxen, en vooral hoe je dat op een slimme manier kunt doen. Gelukkig is er zoiets als de “slimme vakantie”, een unieke combinatie van vakantievieren en leren.

Een “slimme vakantie” combineert een korte taalcursus (van ongeveer twee tot drie weken) met een relaxte vakantie in een stad die je altijd al wilde ontdekken of een kustplaats waar je altijd al naartoe wilde. Het biedt je de ontspanning waar je zo’n behoefte aan hebt, maar ook de kans om te investeren in je loopbaan door essentiële carrièrevaardigheden te leren en je horizon te verbreden.

Hieronder tien van de belangrijkste redenen waarom een “slimme vakantie” een slim idee is:

1. Loopbaanontwikkeling

In onze geglobaliseerde maatschappij is het tegenwoordig een vereiste om een wereldburger te zijn die met mensen van over de hele planeet kan communiceren. Door je taalvaardigheden te verbeteren, heb je eenmaal weer thuis meer kans op een promotie of een salarisverhoging.

2. Meer kans op de (internationale) arbeidsmarkt

Aan de andere kant is het leren van een taal ook superbelangrijk als je een internationale carrièremove overweegt. Het zorgt voor nieuwe baankansen in nieuwe landen en biedt je een breder spectrum aan functies waarop je kunt solliciteren.

3. Geef je brein een boost

Onze hersenen zijn als een spier, en als ze lang achtereen moeten werken zonder pauzes raken ze oververmoeid. Een tripje geeft je brein de rust die het verdient en wat licht leerwerk (met veel oefening) zorgt ervoor dat je opgefrist en vol nieuwe energie thuiskomt.

4. Vergroot je creativiteit

Door een tijdlang steeds weer dezelfde taken te herhalen, roep je je creativiteit automatisch een halt toe. Neem daarom een pauze en ontdek het leven in een nieuwe stad zodat die creatieve ideeën weer gaan stromen.

5. Verbeter je fysieke en mentale gezondheid

Neem een paar dagen vrij en neem de tijd om je batterij opnieuw op te laden, die waarschijnlijk helemaal leeg is geraakt door te veel werk en te weinig slaap. Je fysieke en mentale gezondheid zullen je dankbaar zijn.

6. Verklein het risico op een burn-out

We hebben het allemaal weleens gezien: hoe die totaal oververmoeide collega omviel naast zijn bureau of een vriend echt een flinke pauze nodig had. Om zo’n totale instorting bij jezelf te voorkomen, heb je niet veel méér nodig dan wat vrije tijd om te kunnen opladen in een spannende nieuwe stad of aan een prachtig strand.

7. Verscherp je geest

Het leren van een nieuwe taal is (wetenschappelijk bewezen) goed voor je geheugen en concentratie. Ook verkleint het de kans op de ziekte van Alzheimer.

8. Vergroot je netwerk

Of het nu in de klas of onder het genot van een glas wijn gebeurt: je ontmoet professionals vanuit de hele wereld met dezelfde interesses en keert huiswaarts met tientallen nieuwe contacten en vrienden.

9. Dompel jezelf onder in een nieuwe cultuur

Door een nieuwe levenswijze te ontdekken en je aan te passen aan je nieuwe omgeving, word je toleranter en opener, leer je beter communiceren en beter samenwerken.

10. Ontdek de wereld

Je krijgt niet alleen de kans om een nieuwe taal te leren, je netwerk te vergroten en jezelf onder te dompelen in een andere cultuur, maar je ontdekt ook een nieuwe stad of kustplaats en krijgt een extra stempel in je paspoort.

Boek je 'slimme' vakantie met EFGratis brochure!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer