GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om van Málaga te houden

10 redenen om van Málaga te houden

Málaga is een chique stad met prachtige architectuur, zonnige stranden, beeldige botanische tuinen, fantastische gerechten en een cultureel dynamische kunstwijk. Hieronder 10 redenen om van deze fantastische stad te houden.

1. Cultuur

Als één van de oudste steden in de wereld, met een geschiedenis van bijna 3000 jaar en een stadscentrum met Romeinse, Christelijke en Islamitische invloeden, straalt Málaga gewoon charme uit. Maar het heden van de stad is net zo spannend als het verleden. Er zijn het hele jaar door nieuwe festivals, concerten en tentoonstellingen om bij te wonen. In augustus kun je het ontzagwekkende Feria de Agosto beleven en daarnaast het grootste festival aan de Costa del Sol. In december tot februari kun je genieten van twee authentieke festivals Carnaval de Málaga en Fiesta Mayor de Vediales.

2. Taal

Malagueños spreken Castiliaans, ook wel bekent als standaard Spaans en het Spaans die je zal horen op de radio en tv. De stad is aantrekkelijk om de Spaanse taal te leren door haar unieke culturele mix, rustige sfeer en levendige Andalusische cultuur, maar ook het accent is een selling point. Het staat bekent om haar expressie en humor net zoals de stad zelf, volkomen charmant.

3. Architectuur

In één dag wandelen kun je Romeinse amfitheaters, kerken en religieuze monumenten en schitterende kathedralen tegenkomen. En vervolgens moderne monumenten zoals het Rosaleda stadium en de haven. Enkele van de must-see monumenten van de stad zijn het Romeinse theater, La Manquita, de Gibralfaro en het in de 11e eeuw gebouwde La Alcazaba, een belangrijk herkenningspunt met uitzicht op Málaga vanaf een adembenemende heuveltop.

4. Kunst

Málaga staat met een reden bekend als de “Stad van de musea”. Met 20 musea vol met geschiedenis, religie en moderne kunst. De meest bekende musea zijn het Picasso museum en Casa Natal, het geboortehuis van Picasso. Verder kun je ook de Soho Art District bezoeken, een buurt waar je originele streetart van de beste straatartiesten van de wereld kan vinden.

5. Flamenco

Deze flamboyante traditionele dans ontstond bijna 500 jaar geleden in de regio. Flamenco belichaamt de geest van Andalusië. Málaga is één van de plaatsten waar je getuigen kan zijn van deze oude traditie in haar puurste vorm.

6. Keuken

Liefhebbers van eten en wijn komen goed aan hun trekken in deze stad. Op elke hoek van de straat staan tapasbars te trappelen om je te verwelkomen. Lokale highlights van de stad zijn onder andere zeevruchten, traditionele gazpacho en heerlijke sardientjes. Net als de lokale wijnen die uit het vat worden geserveerd.

7. Weer en stranden

De gemiddelde temperatuur is 21 graden en er zijn ongeveer 320 dagen met zon. Dit maakt Málaga een year round bestemming. En wat doe je met zoveel zon in een jaar? Inderdaad, je gaat naar het strand natuurlijk! De stad is omringd met verschillende prachtige stranden zoals Playa Puerto Banús en Cabopino.

8. Mensen

Malagueños, zoals de locals heten zijn super vriendelijk en ontspannen. Malagueños nemen zichzelf niet te serieus en genieten van de simpele dingen in het leven (zitten op een terrasje van een tapasbar bij zonsondergang en eten met wat vrienden).

9. Botanische tuinen en natuurparken

Málaga heeft een serieus aantal indrukwekkende tuinen en parken. Twee in het bijzonder zijn echt het bezoeken waard: Jardín Botánico de la Concepción en Jardín del Retiro, de laatste staat bekend als een van de mooiste tuinen van Spanje.

10. Nachtleven

Malagueños weten hoe ze moeten feesten en de meeste nachten eindigen met het eten van churros als ontbijt. Je kan letterlijk de stad tot leven zien komen zodra de zon ondergaat. De stad kan heel rustig en ontspannen zijn of juist intens, luid of een beetje gek. De meeste clubs zijn in de oude stad of aan de kust, soms zelfs op een dak midden in de stad met schitterend uitzicht over de stad.

Spaans leren in Malaga? Vraag onze brochure aan!Gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer