GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen juweeltjes in Auckland

10 verborgen juweeltjes in Auckland

Auckland ligt op het noordelijke eiland van Nieuw-Zeeland en is bezaaid met meer dan 50 vulkaankegels, twee markante havens, prachtige stranden, vruchtbare landbouwgrond en een heleboel afgelegen eilanden.

Deze adembenemende natuurlijke schoonheid, het bruisende stadscentrum en de ongelooflijke culinaire scene maakten Auckland tot één van de top 10 steden van de Lonely Planet om in 2022 te bezoeken. En als je nog meer redenen nodig hebt om Auckland te bezoeken, vindt je hier onze selectie van de beste verborgen juweeltjes die je in en rond Auckland kunt ontdekken.

1. Puhoi pub

Stap terug in de tijd in de Puhoi pub, een van de laatst overgebleven historische pubs in Nieuw-Zeeland, die dateert uit 1879. Elke centimeter muur is bedekt met memorabilia en eclectische artefacten, en de pub is bijna net zo kleurrijk als de plaatselijke bewoners die de voorste bar bezoeken. Plan je bezoek op een zondag, zodat je de ambachtelijke markt in de stad kunt bezoeken met lokale producten, handwerk en zelfgemaakte goederen, voordat je je volstopt met een stevige lunch in de pub.

2. Spookers

Als je als kind al van de spooktrein op de kermis hield, zul je Spookers geweldig vinden. Voel je hartslag verhogen als je door het spookziekenhuis wandelt en overspoeld wordt door duisternis en griezelige geluiden. Ren, loop of kruip langs de angstaanjagende wezens die in de gangen op de loer liggen om je de stuipen op het lijf te jagen. Geopend op vrijdag- en zaterdagavond, dit is er zeker een voor de adrenaline-junkies.

3. Beklim een vulkaan

De slapende vulkaan Maungawhau (Mount Eden) is het hoogste punt van de stad en biedt een ongeëvenaard uitzicht over de skyline van de stad. Maak een wandeling van 15 minuten over het voetpad om de 50 meter diepe krater te bekijken die is ontstaan toen de vulkaan meer dan 28.000 jaar geleden uitbarstte. Op de top kan je een wandeling maken om meer te weten te komen over de geschiedenis van de plek als een Māori-dorp en de terrassen, opslagplaatsen en woonplaatsen van de voormalige nederzetting te bekijken.

4. Lucky 8

De Lucky 8 speakeasy heeft in de stad een reputatie opgebouwd vanwege de geweldige sfeer, de vriendelijke bediening en het ongelooflijke niets meer dan $8-menu. Kijk uit naar de gelukkige zwarte kat boven een imposante zwarte deur en ga naar binnen. Laat je boven in de pluche roodleren stoelen zakken, terwijl je het menu doorneemt voordat je met je telefoon bestelt.

De Aziatisch geïnspireerde tapasgerechten zijn ontworpen om te delen, dus maak je keuze uit favorieten zoals langzaam gegaarde runderwangen, buikspek, dumplings, sint-jakobsschelpen en teriyaki BBQ spiesjes. Het beste van alles, de cocktails zijn ook allemaal $8! Dit kan zomaar je nieuwe favoriete verborgen juweeltje in Auckland worden.

5. Wine island

Een korte 'ferry boat ride' van 40 minuten vanuit het centrum van Auckland brengt je naar 'Wine island', Waiheke Island. Het hele eiland is bedekt met wijnmakerijen en wijngaarden, wat een spectaculair landschap oplevert. Maak er een dagje uit van en ga mee met een tour om te genieten van het beste dat het eiland te bieden heeft, of stap gewoon op de plaatselijke bus en verken het gebied in je eigen tempo.

6. Auckland Bridge Bungy Jump

Hoewel de Auckland Harbour Bridge zeker niet verborgen is en hoog boven de skyline van Auckland uittorent, zul je misschien verbaasd zijn te ontdekken wat er onder het omvangrijke frame ligt - een bungee jump. Sensatiezoekers die zin hebben in een avontuur kunnen zich vastbinden en een vrije val van 40 meter maken - waarbij ze in het koele water worden ondergedompeld voordat ze weer omhoog stuiteren. Wat is een betere plek om je grenzen te testen dan in het spirituele thuisland van het bungeejumpen!

7. Mondays at Silky Otter cinema

Maak van maandag een filmavond in de Silky Otter bioscoop met $15 filmtickets en bodemloze popcorn elke maandag. Nestel je in de pluche elektrische stoelen en geniet van een klassieker of een nieuwe release terwijl je je tegoed doet aan de verslavende popcorn.

8. Piha black sand beach

Er zijn meer dan 50 slapende vulkanen in Auckland, waardoor het de bijnaam "stad van de vulkanen" heeft gekregen, als aanvulling op het dramatische landschap. De lava die door deze vulkanen is ontstaan, heeft in de regio een aantal zwarte zandstranden doen ontstaan, met het beste zwemwater op Piha Beach. Ga een dagje op pad en bezoek het nabijgelegen Waitakere Ranges Regional Park en de Kitekite watervallen.

9. St Pierre’s sushi

Sushi-liefhebbers kunnen niet om St Pierre's heen, met tien vestigingen verspreid over Auckland. Maar wat het tot een verborgen juweeltje maakt, is hun legendarische dagelijkse special pack - acht stuks sushi voor slechts $6,90. Je zal nergens anders in het land lekkerdere of goedkopere sushi vinden.

10. Dice & Fork

Dobbelen, tafel-, kaart- of strategiespellen - Dice & Fork heeft ze allemaal! Met een enorm aanbod van populaire en minder bekende bordspellen in dit gezellige café, zou je jaren kunnen spenderen om je een weg te banen door ze allemaal. Gelukkig is het deskundige personeel maar al te blij om je aanbevelingen te geven en de regels uit te leggen. Geef gewoon $20 uit aan eten of drinken en je kunt de hele dag gratis spelen. Het is de perfecte regenachtige dag activiteit.

Leer Engels in AucklandOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer