GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen juweeltjes in Miami

10 verborgen juweeltjes in Miami

Miami is het paradijs voor strandhoppers, een inspiratiebron voor style-lovers, een mekka voor shoppers en een van de beste plekken ter wereld om wat vitamine D tot je te nemen. Maar deze kustplaats heeft nog veel meer te bieden. Ik geef je graag de details van een paar van die verborgen (en soms behoorlijk bizarre) juweeltjes.

1. SuViche

De wijk Wynwood staat alom bekend om z’n graffitimuren en nadat je daarlangs bent gewandeld, raad ik je aan om een pitstop te maken bij SuViche, een Japans-Peruaans fusionrestaurant. Dit is slechts een van de vele voorbeelden van de bijzondere combi’s die de eetcultuur van Miami bepalen.

2. Soho Beach House

Je kunt plaatsnemen op de overvolle en supertoeristische stranden aan Ocean Drive, maar ook voor een plek een stukje noordelijker gaan: bij Soho Beach House. Het kan hier ook druk zijn, maar tegelijkertijd is het een geweldige plek om celebs te spotten: volg de paparazzi maar. En als celebs hier komen, dan moet het wel een goeie plek zijn, toch?

3. Hyde Beach Club

Zelfs als je niet zo van het strand houdt, is Hyde Beach Club de place to be voor geweldige poolparty’s.

4. El Fresco

Aan de rand van Little Havana vind je Dave “Krave” Fila (een lokale held en talentvolle straatkunstenaar) en El Fresco, zijn coole relaxplek waar je zijn kunst in de openlucht kunt bekijken. Er is ook een mini-podium voor spontane optredens en er mogen zelfs foodtrucks langskomen, dus je hebt zowel qua kunst als qua eten hier niets te klagen.

5. Wat Buddharangsi

Terwijl de Redlands bekendstaan om de boerenmarkten en fruitkraampjes, is de boeddhistische Theravada-tempel Wat Buddharangsi ook een plek waar je kunt onthaasten. Geniet van de spirituele sfeer en maak een praatje met de monniken die de tempel beheren.

6. Stone Age Antiques

Als je van vintage houdt en dol bent op de jacht naar tweedehands spullen, dan is Stone Age Antiques aan de Miami River echt jouw plek. Je vindt hier genoeg (en dan bedoelen we ook echt GENOEG) aanbod om doorheen te snuffelen en je slag te slaan.

7. Rouge in North Beach

Rouge wordt gezien als een van de beste Franse restaurants van Miami: deze plek combineert de Franse en Marokkaanse cultuur op een overheerlijke manier. Je moet de gerechten absoluut uitproberen, maar wat écht bijzonder is aan deze plek is de tuin met Marokkaans ontwerp, bougainvillea-planten en af en toe een jazzconcert.

8. The Cafe at Books & Books

Boekenliefhebbers opgelet! The Café at Books & Books (op twee plekken in de stad) is een café dat bij een onafhankelijke boekwinkel hoort en drie maaltijden per dag serveert. De brunch is hier de populairste maaltijd en elke vrijdag- en zaterdagavond kun je er gratis naar livemuziek luisteren (en een handtekening krijgen van een van de vele auteurs die langskomen, natuurlijk!)

9. Manatee Bend Park

Als je altijd al zeekoeien hebt willen zien, moet je naar Manatee Bend Park. Hoewel Miami niet echt bekendstaat om z’n vele groengebieden, is Manatee Bend Park een kleine maar prettige oase om in te relaxen. Je kunt er chillen in het gras en met een beetje mazzel spot je er nog wat zeekoeien (in het Engels heten ze manatees).

10. Stiltsville Houses

Heb je een enorme behoefte aan wat “me-time”, boek dan een van de zeven Stiltsville-huisjes. Deze huizen zijn al vele tientallen jaren oud en heten zo omdat ze op stelten (stilts) zijn gebouwd, mijlenver van de kust vandaan. Om er te komen, heb je dus een boot nodig (én veel geld én je moet op tijd boeken), maar als je jezelf wilt trakteren op een bijzondere overnachting dan moet je hier echt zijn!

Deze juweeltjes bezoeken?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden