GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

3 x een droomreis

3 x een droomreis

Stel je voor: je pakt je tas in, grist je paspoort van tafel, haast je de deur uit, springt in de trein naar het vliegveld en bent net op tijd bij de gate om op het vliegtuig te stappen. Je bent je telefoonoplader vergeten en hebt nog niet eens koffie gehad, maar who cares. Je hebt maanden op dit moment gewacht en er je hele leven al over gedroomd: je gaat op wereldreis!
Ik denk dat we allemaal wel eens fantaseren over waar wij heen zouden gaan op wereldreis. Ik heb een paar van mijn lieftallige collega’s gevraagd naar welke drie bestemmingen zij zouden gaan. Lees hier onder hun droomreizen en vergeet die van jou niet toe te voegen!

1. Isabelle – Tokio-Honolulu-Helsinki

Helsinki: De Finse hoofdstad heeft alles wat ik nodig heb om me goed te voelen: aan toffe ontwerpersbranche, een levendige koffie cultuur en prachtige architectuur. Lekker koffie drinken, rond slenteren en fantaseren over alle prachtige meubels die ik wil kopen.

Tokio: De contrasten in de Japanse cultuur en geschiedenis fascineren me. En dan heb ik het nog niet eens over het eten en het feit dat er in Tokio katten cafés zijn. Deze kleurrijke stad is de perfecte bestemming voor mij.

Honolulu: Ik wil graag leren surfen, en als je dan toch enorme hoeveelheden zout water moet binnen krijgen terwijl je probeert te blijven staan op een surf board, dan maar op Hawaii. Ik zie het helemaal voor me, lekker in een hangmat hangen, ananas eten en opscheppen over de hoge golfen die je gepakt hebt. Met ukelele muziek op de achtergrond natuurlijk.

2. Lena – Kaapstad-Seoul-San Francisco

Kaapstad: Ik wil altijd al naar Kaapstad. Ik heb gehoord dat er een super hippe en leuke vibe hangt. En niet te vergeten, ik hou van olifanten en wil die heel graag een keer in het wild zien.

Seoul: Ik heb gehoord dat Seoul soul heeft. Nee even serieus, ik wil er alleen al heen voor het eten. Zoek samgyupsal, dakgalbi en gogigui maar eens op, dan weet je wat ik bedoel.

San Francisco: Dit is nou een van die steden in Amerika die je gezien moet hebben en waar ik nog nooit geweest ben. De stad ligt aan de kust, lekker koel en er zijn overal bakkerijen. Perfect dus. En wat het helemaal af maakt is de prachtige natuur om de stad heen.

3. Tom – Barcelona-Bangkok-Sydney

Barcelona: Geen vakantie is compleet zonder een bezoek aan de Spaanse hoofdstad. Waar anders kun je zo van het strand de winkelstraat in slenteren om vervolgens een bar in te lopen zonder je in de tussentijd te vervelen of honger te krijgen? De coole vibe in Barcelona is helemaal mijn vibe.

Bangkok: De Thaise hoofdstad is helemaal te gek en ik kan er geen genoeg van krijgen. Als eerst ga ik naar een eetstalletje op straat om voor een paar Baht heerlijk te eten. Daarna winkelen in een van de winkelcentra waar de Aziaten helemaal los gaan. Geweldig!

Sydney: Sydney heeft alles, van surfen tot skyscrapers. De relaxte sfeer in de stad is heerlijk na zo’n lange vlucht en aangezien Australië ooit bij Engeland hoorde voelt het niet alsof je aan de andere kant van de wereld zit.

Ontdek de wereld met EFOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden