Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF ervaring: Anne in Oxford

EF ervaring: Anne in Oxford

Op naar Oxford!

Na mijn eindexamen ben ik twee weken met EF naar Oxford geweest. In Oxford heb ik twee geweldige weken gehad. Omdat ik een opleiding in het Engels ging volgen heb ik besloten om een intensieve cursus bij EF te doen. Oxford was voor mij de juiste bestemming, hier verbleven we op een campus. Op de campus waren veel jongeren van over de hele wereld. Dit geeft je de mogelijkheid om internationale vrienden te maken. Nu heb ik vrienden uit veel verschillende landen. Mocht ik een keer naar Hongarije op vakantie gaan dan ben ik altijd welkom bij een vriendin die in Budapest woont. Zij zal mij dan de stad laten zien. Als ik wil dan heb ik overal in de wereld een gratis vakantie adres.

Tijdens mijn verblijf in Oxford met EF heb ik veel geleerd. Je bent heel de dag bezig met het spreken en luisteren van Engels en daarom wordt het normaal om alles in het Engels te doen. Je gaat zelfs in het Engels denken en voor mij was het raar om Nederlands te praten wanneer ik mijn ouders in Nederland belde. Als je de intensieve cursus volgt dan heb je veel lessen, maar gelukkig heb je ook nog tijd genoeg om de stad en mooie plaatsen in Engeland te bezoeken.

Vrije tijd

Na schooltijd was ik vaak in het stadscentrum van Oxford te vinden. Oxford is een universiteitsstad, natuurlijk hebben we ook een universiteit bezocht. Wij hebben een bezoekje gebracht aan Magdalen College. Een mooi, oud gebouw met een prachtige tuin. Bij het bezoeken van de eetzaal van de universiteit krijg je even het gevoel alsof je in een Harry Potter film beland bent. Voor de echte Harry Potter fans is het leuk om Christ Church en de Bodleian Library te bezoeken. Hier zijn de Harry Potter films opgenomen. Voor een echt Engels gevoel zijn er genoeg plekken waar je terecht kunt voor een Afternoon Tea met scones.

oxford

 

Natuurlijk kon een dagje Londen niet ontbreken aan mijn eerste reis naar Engeland. Met EF ben ik een dagje naar Londen geweest. Een geweldige stad waar altijd wel iets te doen is. Een fantastische ervaring om de wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de London Eye en de Big Ben (Houses of Parliament) te zien. Voor een magisch gevoel een bezoek aan Stonehenge gebracht. Nooit verwacht dat die stenen zo groot zijn! Tijdens mijn reis ben ik ook naar Bath geweest waar ik de Roman Baths bewonderd heb. De best bewaarde thermen in de Romeinse wereld.

Mijn tijd in Oxford was een geweldige ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Ik heb zo veel mooie dingen gezien in Engeland dat ik zeker nog een keer terug wil!

Bouw net als Anne ook een internationaal netwerk op terwijl je een taal leert. Vraag vandaag nog de brochure aan!Gratis brochure

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen

Ontmoet winnares Chiara