GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om van San Francisco te houden

10 redenen om van San Francisco te houden

De innovatieve stad van Amerika, dat soms over het hoofd wordt gezien door zijn Californische buren Los Angeles en San Diego, verdient zeker enige aandacht. San Francisco is een fantastische bestemming voor vrijwel iedereen, van natuurliefhebbers tot geschiedenisfanaten. Hier zijn slechts tien van de redenen waarom wij van SF houden.

1. Er is straatkunst van wereldklasse

In San Francisco kan een eenvoudige wandeling om de hoek uitmonden in een gratis kunsttentoonstelling in de open lucht. Lokale en internationale kunstenaars hebben hun kleurrijke stempel op de stad gedrukt met enorme muurschilderingen die gebouwen, hekken en steegjes versieren. Het Mission District en The Castro zijn geweldige gebieden om op zoek te gaan naar straatkunst.

2. De koffiecultuur is alles

Inwoners van SF nemen hun koffie heel serieus. Van gespecialiseerde koffiewinkels en lokale koffiebranders tot mobiele koffietrucks op straathoeken of in parken, je bent nooit ver verwijderd van je volgende warme kop koffie - en het is zeker het goede spul.

3. Het heeft een verbazingwekkend zeeleven

De Californische kust is een van de beste plaatsen ter wereld om je kinderdromen als zeebioloog nieuw leven in te blazen. Gewone zeehonden kun je in de baai zien en zeeleeuwen luieren vaak langs de waterkant van de stad - ga naar Pier 39 waar grote groepen op de kade rusten. Maak boottochten voor de kust om dolfijnen en orka's, bultruggen, grijze of blauwe walvissen te zien, afhankelijk van de tijd van het jaar.

4. Het kijkt uit over de geschiedenis

Op dit eiland staat misschien wel de beroemdste gevangenis ter wereld. Alcatraz, nu een historisch monument, was ooit een gevangenis voor de gevaarlijkste en beroemdste criminelen van Amerika. Gelegen op een eiland twee kilometer uit de kust in de ruwe wateren van San Francisco Bay, was het notoir moeilijk om te ontsnappen - hoewel velen het nog steeds probeerden. Een bezoek is een must bij het ontdekken van de geschiedenis van San Francisco.

5. Het is een innovatiehub

Ondernemers en startende bedrijven trekken massaal naar San Francisco. De stad staat bekend als een tech- en innovatiehoofdstad, dus er zijn fascinerende kansen op werk als je er wilt wonen, en massa's creatieve en geavanceerde technologische ontwikkelingen om van te genieten, zelfs als je alleen maar op bezoek bent. Een app om de dichtstbijzijnde indie food truck te vinden, of je te waarschuwen wanneer de beroemde mist van de stad opduikt? Ja, graag.

6. Straatmarkten zijn een groot ding

San Franciscanen gaan graag de straat op voor een goed feestje, en het hele jaar door vinden overal in de stad straatmarkten plaats. Een buurt verkennen met live muziek, eten, drinken en kunstverkopers buiten - wat is daar niet leuk aan?

7. De natuur is overal

Of u nu graag wandelt, graag wilde dieren spot of gewoon graag de stad ontvlucht, in San Francisco vindt je tal van gemakkelijk te ontdekken natuurgebieden. Voor groene ruimten in het hart van de stad kan je naar het Golden Gate Park of beklim een van de Twin Peaks heuvels voor een geweldig uitzicht over de stad.

Voor grootse natuur en lange wandelingen steek over de Golden Gate Bridge om het Golden Gate National Recreation Area of het Muir Woods National Monument te verkennen, waar je bossen met de beroemde eeuwenoude sequoia's vindt.

8. En dat geldt ook voor het uitzicht op de oceaan

Aan de westkust van de stad zijn er schilderachtige, witte zandstranden bij Baker Beach, Ocean Beach en Funston - perfect om een lange wandeling te maken en te genieten van de frisse zeelucht. De getijden hier kunnen zwemmen gevaarlijk maken, dus je kunt het beste vanaf het land genieten van het ruige kustlandschap.

9. Je kunt doen alsof je in de film zit

San Francisco is voor veel films en tv-shows gebruikt als decor. Van de kronkelige weg die de steile Lombard Street op slingert naar de Golden Gate Bridge, Golden Gate Park, San Francisco Zoo en The Painted Ladies - een zeer mooie rij kleurrijke en elegante Victoriaanse en Edwardiaanse herenhuizen.

10. De foodie-scene is episch

SF heeft een glanzende reputatie als stad met schitterende en gevarieerde restaurants. Van foodtrucks, voedselmarkten en lokale bistro's tot restaurants met Michelinsterren, en met menu's met internationale gerechten als Italiaans, Mexicaans, Nepalees en Peruaans, kun je je maandenlang een weg door de stad eten. Ons advies? Probeer het gewoon!

Get to know San FranciscoStudy abroad
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer