GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Waarom een Cambridge examen?

Waarom een Cambridge examen?

Tijdens mijn verblijf in San Diego heb ik er voor gekozen om de CAE- en mijn CPE lessen te volgen. In deze blog leg ik jullie uit wat de lessen precies inhouden & waarom ik er voor gekozen heb om deze lessen te volgen!

Aller eerst, wat houdt het Cambridge examen eigenlijk in? Het Cambridge certificate is ingedeeld in 3 niveaus; FCE (First Cambridge English – B2), CAE (Cambridge Advanced English, C1) en CPE (Cambridge Proficiency English – C2). Het examen bestaat uit 5 onderdelen: Use of English, Reading, Writing, Listening & Speaking. Vaak is een Cambridge diploma een vereiste voor als je bijvoorbeeld International Business wil gaan studeren. Veel andere opleidingen hebben ook als eis dat je goed bent in Engels, dus dan staat een Cambridge diploma erg goed op je CV. Daarnaast heb je ook een voorsprong op anderen wanneer je bij een internationaal bedrijf solliciteert!

Ik heb de Cambridge lessen bij EF San Diego als heel prettig ervaren. Doordat ik Cambridge heb gevold is mijn Engels flink vooruit gegaan, meer dan als ik bijvoorbeeld een General Class had gevolgd. De lessen die ik volgde waren vooral gebaseerd op het maken van examens. Je behandeld grammar en vocabulary voor het onderdeel ‘Use of English’ en ‘Speaking’, maar je leert ook om Essays te schrijven, een brief op te stellen of bijvoorbeeld een ‘Proposal’ te schrijven. Je maakt veel oude examens, die naar mijn mening het meest effectief zijn, en je behandeld de basis van Engels die je ook helpt bij het schrijven van brieven.

Op dit moment zit ik in de Cambridge Proficiency Class en mijn examen staat gepland op 11 maart. Op 30 november 2016 heb ik mijn Advanced examen gedaan & deze heb ik weten te behalen met een hele mooie score! Ik heb mijn Cambridge niet per sé nodig voor een studie of voor een baan, maar ik vind het wel heel erg fijn om deze diploma’s toch op zak te hebben. Mocht ik ooit nog eens een carrière switch willen maken of bijvoorbeeld een tijdje naar het buitenland willen, dan staat zo’n diploma toch mooi op je CV!

Mocht je naar het buitenland willen met EF, dan raad ik je zeker aan om voor een Cambridge Class te gaan, wat aan sluit bij jouw niveau (het liefst een niveautje hoger, er moet wel uitdaging in zitten natuurlijk). Naar mijn idee ben je veel gerichter bezig, je hebt meer motivatie en je Engels gaat met sprongen vooruit!

Veel liefs, Carmen.

Behaal ook een Cambridge diplomaOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer