GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 dingen die je moet weten over werken in Londen

5 dingen die je moet weten over werken in Londen

Het is geen verrassing dat veel mensen (vooral studenten) in Londen willen werken. De Britse hoofdstad is niet alleen een knooppunt voor internationaal zakendoen. Londen creëert ook het perfecte scenario voor mensen om zich onder te dompelen in een geheel nieuwe cultuur.

Als je overweegt om naar Londen te verhuizen en van plan bent daar een baan te vinden, zijn hier enkele belangrijke dingen die je moet weten over de werkcultuur in Londen.

1. Het is gebruikelijk om langer te reizen naar je werk

Londen is een enorme stad en wonen in het centrum kan prijzig zijn. Vanwege beide factoren is het heel gewoon om een ​​half uur of langer te reizen naar het werk. Vooral voor degenen die werken in het  drukke stadscentrum van Londen, kan het best zijn dat je even onderweg bent.
Gelukkig is Londen zeer goed verbonden en heeft het een van de beste en meest uitgebreide transportsystemen ter wereld. Met de metro, treinen, bussen en fietsen kun je vrijwel overal komen.

2. Niemand is te laat

Wanneer je aan een nieuwe baan begint, moet je er over het algemeen voor zorgen dat je altijd op tijd bent. Britse mensen zijn erg serieus over timing en te laat komen wordt afgekeurd. Als je een vergadering of interview hebt, zorg er dan voor dat je minstens vijf minuten van tevoren aanwezig bent – op die manier heb je genoeg tijd om ervoor te zorgen dat je voorbereid en relaxed bent.

3. Alsjeblieft en bedankt

Door een ‘please’ of een ‘thank you’ toe te voegen aan alledaagse interacties, kunnen dingen een stuk soepeler verlopen. De Britten zijn beleefd en herhalen deze woorden waarschijnlijk tientallen keren per dag tegen bijna iedereen die ze ontmoeten. Hoe meer je deze woorden royaal leert gebruiken, hoe meer je betrokken raakt bij de cultuur. En wie waardeert een beetje extra beleefdheid niet?

4. Veel culturen op de werkvloer

Londen is een van de meest multiculturele steden ter wereld, wat bijdraagt ​​aan de levendige energie en de heerlijk diverse culinaire scene. Mensen in Londen zijn over het algemeen erg open en nieuwsgierig naar verschillende landen en culturen. Werken in een stad als Londen geeft je niet alleen een goed inzicht in de Britse cultuur, maar stelt je ook in staat om met veel mensen uit verschillende landen samen te werken.

5. Socialiseren wordt aangemoedigd

Een van de beste aspecten van de Britse werkcultuur is dat Londenaren weten hoe ze hard moeten werken. Maar ze weten ook wanneer ze ermee moeten stoppen. Mensen omarmen het hebben van vrije tijd en gebruiken het meestal om te socializen met collega’s. Hierdoor krijgen degenen die net zijn toegetreden tot het team de kans om hun collega’s te leren kennen en buiten het kantoor banden en vriendschappen op te bouwen.

Wil jij professioneel Engels leren sprekn in Londen?Ontdek onze programma's
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden