GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 Singapore must-do’s waar niemand je over vertelt

5 Singapore must-do’s waar niemand je over vertelt

Waar denk je aan als je aan Singapore denkt? Wolkenkrabbers? Smetteloze straten? Dat rare hotel dat eruitziet alsof er een boot op het dak ligt? (Dat is Marina Bay Sands). Nou, dat is er inderdaad allemaal. Maar mijn stad heeft zoveel meer. Vergeet niet, dit is een heel land, verpakt in een stad. Dus als je zoekt naar een plek buiten de gebaande paden waar je kunt proeven van de sfeer van Zuidoost-Azië, dan zal Singapore je niet teleurstellen. Hier vijf van mijn favoriete plekken in dit fascinerende land…

1. Haw Par Villa

Over alternatief gesproken… Dit merkwaardige Chinese pretpark in mythologisch thema werd in 1937 gebouwd door de Aw-broers, die een fortuin hadden verdiend aan de nu wereldberoemde tijgerbalsem. Je vindt er meer dan duizend beelden en diorama’s, waarin Chinese legendes en folklore zijn afgebeeld. Er zitten ook een paar behoorlijke gruwelijke tafereeltjes tussen, trouwens. Het is nu een beetje verloederd, maar dat maakt het juist een extra fascinerend (en soms licht angstaanjagend) gratis dagje uit.

2. Tiong Bahru

Deze charmante buurt is een van de oudste van de stad en staat nu bekend als de hipster hangout. Gelukkig is het er (nog) niet toeristisch. De meeste huizen werden er in de jaren dertig gebouwd door de overheid, in prachtige art deco-stijl. Er wonen nog altijd veel locals, dus het gemeenschapsgevoel is er geweldig. Net zo fantastisch is de Tiong Bahru Market, waar je de beste marktkraampjes van de stad vindt, en heel veel schattige, artistieke cafés en winkeltjes.

3. Haji Lane

Naast de Arab Street ligt Haji Lane, een paradijs vol onafhankelijke, creatieve winkels en cafés en een paar van de zeldzame vintage winkeltjes van de stad. Niet ver hier vandaan vind je ook het geweldige Objectives Centre for Film and Photography, met een kleine expositieruimte waar je fascinerende fototentoonstellingen over Singapore vindt en waar regelmatig fotografie- en filmles wordt gegeven.

4. Jungle Beer Brewery

(Streng 18+-beleid!) Ben je fan van bijzondere biertjes en benieuwd naar lokale brouwsels, dan moet je naar de Jungle Beer Brewery. Het is een kleine brouwerij die een paar van de lekkerste biertjes maakt die ik ooit geproefd heb! Serieus, ze zijn heerlijk. Ze houden er een maandelijkse tour-avond, maar staan ook altijd open voor een privérondleiding, als je er toevallig voor de deur staat met een groep mensen die groot genoeg is. De brouwerij bestaat uit een grote ruimte, met een lounge en een paar pooltafels op de bovenverdieping, waar je kunt rondhangen terwijl je geniet van hun zes verrukkelijke creaties.

5. Pulau Ubin Island

Goedkoop en perfect voor een dagtochtje, dit eiland voor de noordoostkust van Singapore. Het stikt er van de fietspaden. Je kunt van de boot aan wal springen en kiezen uit een grote hoeveelheid fietsverhuurbedrijfjes, waarna je het prachtige eiland kunt gaan verkennen (misschien kom je zelfs een aap of een wild zwijn of twee tegen).

Wil jij Engels leren met EF in Singapore?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer