Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

7 manieren waarop je leven verandert als je in Sydney gaat studeren

7 manieren waarop je leven verandert als je in Sydney gaat studeren

Het is de stad van de zon, de surfboards en de barbecues op het strand: het Australische Sydney. Als je er nog nooit geweest bent, dan is de kans groot dat deze kustplaats boven aan je verlanglijstje staat. Hoewel een werkreis of vakantie al goede manieren zijn om de stad te ontdekken, is een van de allerbeste methodes om het relaxte Sydney te verkennen door er te studeren en te wonen. Maar we waarschuwen je: het kan je leven veranderen. Hier zijn zeven redenen waarom.

1. Tijd voor het strand
Wil je graag voor of na je lessen gaan surfen? Dan is Sydney de juiste plek. Australiërs zijn dol op surfen en brengen veel tijd door op het strand. Sydney alleen al heeft meer dan honderd stranden om uit te kiezen. Voor wie graag wil surfen zijn de superstranden Bondi, Bronte en Coogee allemaal dichtbij. Wil je al wandelend de zonsondergang zien? Ga naar het Cornulla-strand, waar je kilometers door het zand kunt wandelen. In Sydney geldt als regel nummer 1: ga nooit de deur uit zonder bikini of board. Je weet immers nooit wanneer er ineens een spontane strandbarbecue plaatsvindt.

2. Zei iemand ‘koffie’?
Australiërs zijn dol op koffie. Wacht, dat is misschien een understatement: Australiërs hebben een OBSESSIE voor koffie. Als gevolg daarvan vind je in Sydney eindeloos veel koffietentjes in de wijken Surry Hills, Darlinghurst, Newtown, Chippendale en Brickfields. Voor de inwoners van Sydney is koffie een lifestyle. En gezien de nieuwe koffiebars die elke week openen, zal je ongetwijfeld een goed café bij jou in de buurt ontdekken waar je je huiswerk kunt maken of met vrienden kunt afspreken.

3. Genoeg vitamine D
Het klimaat van Sydney behoort tot de beste ter wereld. Dankzij de zachte winters en weer dat doet denken aan dat van het Middellandse Zeegebied heb je hier gemiddeld 340 dagen zon per jaar. Dat maakt de stad het hele jaar door een topbestemming voor zonliefhebbers. Vergeet geen zonnebrandcrème in te pakken!

4. Sydney loves diversity
Je zal niet de eerste zijn die verliefd wordt op Sydney. Al slenterend door de straten van de stad zie en hoor je de invloeden van culturen vanuit de hele wereld. De meest voorkomende niet-Australische nationaliteiten in Sydney zijn Italiaans, Chinees, Iers, Libanees, Grieks, Indiaas en Duits. De stad viert z’n grote diversiteit graag met eindeloos veel feesten en festivals, zoals het Chinees Nieuwjaar (#CNYSYD) en het Indiase lentefestival Vasant Panchami.

5. LHBTQ-vriendelijk
Sydney omarmt niet alleen z’n enorme diversiteit, maar herbergt ook trots een van de grootste homogemeenschappen in Australië. Als je rondloopt door Oxford Street zie je dat-ie helemaal aan de LHBTQ-scene is gewijd. Daarnaast is de jaarlijkse Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras-parade een regenboogfeest dat in de hele stad wordt gevierd.

6. Dagtripjes
Ben je bang dat het strand op den duur saai wordt? Dat maakt niet uit, want al een paar uur rijden buiten de stad kun je gaan hiken in de Blue Mountains, bij Jervis Bay, Port Stephens of de Royal National Park. Houd je van wijn, ga dan naar de Hunter Valley: een vallei vol beroemde wijngaarden waar je wijn kunt proeven en erover kunt leren.

7. Kerstmis op het strand
Laten we eerlijk zijn: het lijkt misschien best een beetje raar om hartje zomer Kerstmis te vieren, zeker als je in de decembermaand gewend bent aan warme chocolademelk bij de open haard. Maar het is echt niet bepaald vervelend om Kerstmis in de zon te vieren, met een koud drankje in je hand en een barbecue op het strand. De Aussies weten hoe je “Chrissie” moet vieren en wie weet verandert deze ervaring je leven wel.

Wil je Down Under studeren?Ontdek de programma's

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen