GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

8 redenen om de winter te ontvluchten en naar Kaapstad te gaan

8 redenen om de winter te ontvluchten en naar Kaapstad te gaan

Als de dagen hier kort zijn en de zon laag aan de hemel staat als je in de namiddag thuiskomt, schijnt de zon juist volop in Kaapstad en viert de zomer daar hoogtij.
Hieronder acht redenen waarom dit het perfecte moment is om naar Kaapstad te gaan:

1. De eindeloze zomer
Kaapstad heeft het zomerse weer dat je momenteel zo mist. Vond je de Nederlandse zomer afgelopen jaar ook niet bepaald zonnig of warm? Je kunt de schade nog inhalen. Een bezoek aan Kaapstad in december, januari of februari levert je vrijwel gegarandeerd een dosis vitamine D op.

2. Het is tijd voor de braai
Deze typisch Zuid-Afrikaanse traditie bevat een barbecue met houtvuur, vlees van topkwaliteit, koude drankjes en een prachtige zonsondergang. Net als het Engelse woord “barbecue” is het Zuid-Afrikaanse woord “braai” zowel een zelfstandig naamwoord als een werkwoord. Je kunt bijvoorbeeld een “braai” organiseren op het strand, en ter plaatse “braai” je dan bijvoorbeeld een biefstuk.
En hoewel Engels op grote schaal gesproken wordt in Zuid-Afrika, telt het land nog tien officiële talen: Afrikaans, Ndbele, Noord-Sotho, Sotho, Swazi, Tsonga, Tswana, Venda, Xhosa en Zulu. En in al die verschillende talen is “braai” het enige woord dat niet vertaald hoeft te worden.

3. Het hele jaar door een Middellandse Zeeklimaat
Terwijl het noordelijk halfrond gebukt gaat onder de donkere winter, neerslag en kou, is het in Kaapstad juist hartje zomer. Maar dat goede weer beperkt zich niet tot drie maanden per jaar. Dankzij het milde Middellandse Zeeklimaat schommelt de temperatuur hier tussen 23 graden in februari en zo’n 13 graden in juni, juli en augustus, wat Kaapstad het hele jaar door tot een aantrekkelijke bestemming maakt voor reizigers.

4. Leer er surfen
De surfcultuur in Kaapstad is GROOT. Of je nu begint op een longboard of je kunsten vertoont op een shortboard: Kaapstads steile kliffen, grotten en stranden leveren een groot aantal verschillende golven aan voor surfers van alle denkbare niveaus.

5. De pinguïns
Ja, echt: pinguïns in de zomer. Op het strand. Ga naar Boulder’s Beach om wat roggen te spotten en een paar Instagramwaardige foto’s te maken van de enige soort Afrikaanse pinguïns die er bestaat.

6. De openluchtmarkten
Mocht je het nog niet beseffen: Zuid-Afrika is tegenwoordig een culinaire hotspot en Kaapstad is daar het stralend middelpunt van. Ga naar de lokale en ambachtelijke markten om te eten en inspiratie op te doen voor nieuwe recepten. Je vindt hier de meest verse groenten, kruiden, vlees en vis van het Afrikaanse continent.
Ben je een vroege vogel, ga dan naar de Neighborhoods Market, Oranjezicht City Market of de Earth Fair Food Market. Zoek je iets lekkers om je avond mee te beginnen? Ga dan naar Hout Bay Market.

7. Ga naar Bo-Kapp
Kaapstad is niet alleen een cultureel levendige stad, maar het herbergt ook de kleurrijkste buurt van heel Afrika: Bo-Kapp. Deze huizen zijn hier in felle pasteltinten geverfd en deze wijk is de best denkbare plek om een paar foto’s te maken en extra vrolijk van te worden.

8. Het rugbyseizoen
Veel Zuid-Afrikanen zijn dol op rugby. Koop een kaartje voor een wedstrijd van de Cape Town Stormers en ervaar een stadion vol supporters die de fanatieke Engelse voetbalfans doen verbleken.

Wil je je Engels verbeteren in Kaapstad?Lees verder
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden