GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 10 beste films om Engels mee te leren

De 10 beste films om Engels mee te leren

Een taal leren is veel makkelijker als je het naar je zin hebt - en wat is een betere manier om de tijd door te brengen dan films kijken (met een bak popcorn in de hand, natuurlijk)! Maar gebruiken blockbusters slecht Engels? Zijn indiefilms te ingewikkeld en gebruiken ze te veel vreemde woorden? Om je te helpen is hier een lijst met films die volgens mij het meest effectief (en vermakelijk) zijn om je te helpen Engels te leren.

1. Jurassic Park (1993)

Oké, dus iedereen heeft dit al gezien - en als dat niet zo is, schaam je dan. Het is de perfecte film om wat ingewikkelde wetenschappelijke woorden te leren in een zeer vermakelijke context. Het is toevallig ook mijn favoriete film ooit. Noem me bevooroordeeld.

2. Notting Hill (1999)

Als je niet zeker weet of je Brits of Amerikaans Engels moet leren, dan biedt deze film beide in één perfecte romantische komedie. De film speelt zich af in Londen en volgt een sullige boekwinkeleigenaar die verliefd wordt op een Amerikaanse filmster. Het einde zal je een warm en donzig gevoel geven.

3. Clueless (1995)

Nu de herleving van de jaren '90 in volle gang is, is Clueless de beste manier om je retro tienertaal bij te spijkeren. Clueless speelt zich af op een middelbare school in Los Angeles en bevat een aantal van de meest iconische mode uit het tijdperk 1993-1996. Leuk weetje: de film is gebaseerd op het boek Emma van Jane Austen.

4. The Hunger Games (2012)

Een makkelijk te verstaan Amerikaans accent? Check. Jennifer Lawrence? Check. Knappe mannelijke hoofdrol? Check. Spannende vechtscènes? Mega check. Als je een fan bent van sci-fi avonturen met wat romantiek en post-apocalyptische politiek, ga dan kijken.

5. The King’s Speech (2010)

Handig genoeg gaat deze film over koning George van Engeland, die een spraakgebrek moest overwinnen om een toespraak te houden voor het Britse volk - het is dus niet alleen vermakelijk, maar er zit ook een hele uitspraakles in. Winnen!

6. The Queen (2006)

Als je het koninklijke thema wilt aanhouden, kun je in deze film, die gebaseerd is op de reactie van de Britse koninklijke familie op de dood van prinses Diana, een aantal serieus verfijnde Britse Engelse accenten leren. Vol drama, dure sets en actrice Helen Mirren die haar beste imitatie van de koningin doet (en haar zeer chique accent!).

7. The Wizard of Oz (1939)

The Wizard of Oz is een van de beroemdste en meest iconische films ter wereld en is een film waarvan je niet kunt zeggen dat je hem nog nooit hebt gezien. Het verhaal volgt een meisje dat Dorothy heet en naar een magische wereld wordt getransporteerd die ze moet redden. Er zijn ook liedjes, wat altijd leuk is.

8. Men in Black (1997)

Het Engels in Men in Black is niet alleen heel makkelijk te begrijpen, het is ook nog eens herkenbaar (als het gaat om geheime agenten die op aliens jagen, tenminste). Will Smith speelt de hoofdrol en gebruikt duidelijke, maar ook hippe en coole taal aangezien hij Will Smith is.

9. The Babadook (2014)

Dit is een enge film, dus als je geen fan bent van horrorfilms, kun je deze beter overslaan. Een vrouw en haar zoontje vinden een griezelig boek over een monster genaamd The Babadook - en dan gebeuren er vreemde dingen in hun huis. Pluspunt is dat alles met Australische accenten wordt gezegd.

10. Black Sheep (2006)

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn horrorkomedies en dit is een van de beste - een film over weerwolven, maar in plaats van wolven zijn de monsters schapen. Raar, ik weet het. Maar je verfijnt niet alleen je Nieuw-Zeelandse accent, je leert ook meer over de landbouwcultuur van het land.

Ga verder dan films en leer Engels in het buitenland!Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer