GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 10 beste tv-series om Engels mee te leren

De 10 beste tv-series om Engels mee te leren

Iedereen kent de verhalen van celebs als Mila Kunis die Engels leerden door simpelweg Britse en Amerikaanse tv-programma’s te kijken. En hoewel je wel héél erg slim moet zijn om een taal puur aan de hand van ondertitelingen te leren, kan tv-kijken zeker enorm helpen als je al Engels aan het leren bent. Tijdens het zien van een serie blijft enorm veel taalkennis hangen, van de nieuwste straattaal tot authentieke accenten. Deze tien tv-shows zijn echte aanraders om Engels mee te leren:

1. FRIENDS

Ieders hart brak toen Friends in 2004 na tien jaar stopte. Het is misschien wel de bekendste Amerikaanse sitcom ter wereld en dat is terecht: deze serie is een mix van sarcasme, uitgestreken gezichten (‘not obvious’), humor en levenslessen over wat je NIET moet doen als het tijdelijk uit is met je vriend of vriendin.

De beste uitdrukking die je van dit programma zult leren: “Oh. My. Gooooooooood!”

2. GAME OF THRONES

Zelfs als je niet echt dol bent op fantasy, middeleeuwse gevechten en draken, moet je deze serie toch kijken. Dit programma heeft letterlijk alles wat je voor een serie kunt bedenken: zwaardgevechten, zombies, liefdesontwikkelingen, monsters, naakte mensen en chique Britse accenten. Zoveel om fan van te zijn!

De beste uitdrukking die je van dit programma zult leren: “You know nothing, Jon Snow.”

3. KEEPING UP WITH THE KARDASHIANS

De beroemde familie waar iedereen graag om lacht (en niet alleen omdat ze altijd zo grappig zijn) is toevallig ook een van de beste bronnen om de nieuwste Engelse slang te leren. Zolang je jezelf niet continu afvraagt waarom ze nu alweer een nieuwe auto of handtas kopen, natuurlijk.

De beste uitdrukking die je van dit programma zult leren: “Like, literally.

4. SEX AND THE CITY

Iedereen die ooit in New York zou willen wonen, moet deze romantische comedyserie zien. Vier vriendinnen belanden in de meest absurde situaties: meestal hilarisch, soms verdrietig. Groot pluspunt zijn de geweldige outfits die de dames dragen, en het feit dat je de leukste restaurants van Manhattan leert kennen.

De beste uitdrukking die je van dit programma zult leren: “I couldn’t help wondering to myself…”

5. HOUSE OF CARDS

Droom je van een carrière in Amerika? Met deze politieke thriller-serie leer je alle ingewikkelde taal die je nodig hebt in de wereld van de business of overheid. Het klinkt in het begin allemaal best ingewikkeld, maar voor je het weet ben jij op een feestje de enige die het Amerikaanse juridische systeem kent en maak je diepe indruk.

De beste uitdrukking die je van dit programma zult leren: “Friends make the worst enemies.”

6. SHERLOCK

Toen deze Britse serie in 2010 begon, werd Sherlock Holmes weer cool. Het feit dat acteur Benedict Cumberbatch nu wereldberoemd is, hielp natuurlijk ook. Zeker als je graag een boek zou willen schrijven of een geweldige detective wilt worden, is dit een ontzettend leerzame serie.

De beste uitdrukking die je van dit programma zult leren: “Everybody shut up!”

7. THE SIMPSONS

Voor relaxt tv-kijken met veel lol is niets zo fijn als The Simpsons. De taal is simpel en logisch, zelfs wanneer je niet alle inside-jokes begrijpt (geen zorgen, ik snap ze soms ook niet allemaal). Het programma bestaat al 28 jaar, dus het is haast onmogelijk om alle afleveringen te hebben gezien. YEAH.

De beste uitdrukking die je van dit programma zult leren: “Doh!”

8. HOME AND AWAY

Deze Australische soap bevat alle ingrediënten die een badplaats bij Sydney zou moeten hebben: zon, zee, zand, surfen en ongelooflijk knappe mensen. Echt: ze zijn allemaal prachtig. Als je klaar bent met kwijlen, kun je ook wat belangrijke Australische straattaal leren. Als je dat wilt tenminste.

De beste uitdrukking die je van dit programma zult leren: “How’re you going?”

9. SUMMER HEIGHTS HIGH

In deze cult-hitshow speelt de Australische cabaretier Chris Lilley een flink aantal verschillende rollen, van de hilarische en geweldige dramaleraar Mr G tot het verwende schoolmeisje Ja’mie en de rebelse eilander Jonah. Als je deze serie kijkt zou je willen dat je eigen schooltijd wat grappiger was (en in mijn geval is dat niet alleen omdat ik mezelf continu voor schut zette).

De beste uitdrukking die je van dit programma zult leren: “Welcome to the magical world of drama!”

10. SHORTLAND STREET

Wil je je Nieuw-Zeelandse accent verbeteren? Volg deze langdurige ziekenhuissoap die zich afspeelt in Auckland. De groep hoofdrolspelers is enorm gevarieerd, van enkele Maori-acteurs tot een paar beroemde gezichten die het gemaakt hebben in Hollywood. Na het kijken heb je voldoende medische kennis opgedaan om mee te showen bij je vrienden, alhoewel de zorg in het echt natuurlijk ingewikkelder zal zijn dan op tv.

De beste uitdrukking die je van dit programma zult leren:You’re not in Guatemala now, Dr. Ropata!”

Toch wat extra hulp nodig?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden