GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De ultieme zomergids voor Londen

De ultieme zomergids voor Londen

Wanneer meer dan 10% van de Britse bevolking in Londen woont, kun je er absoluut zeker van zijn dat deze creatieve hoofdstad haar inwoners (en bezoekers!) tijdens de zomermaanden gelukkig weet te houden.

Van verrukkelijke streetfood en openluchtoptredens die openbare parken omtoveren tot vrolijke festivalterreinen, tot vredige en schilderachtige meren die zoetwaterzwemmers verwelkomen, de zomer in Londen heeft voor ieder wat wils.

1. Festival fix

Één ding weten we zeker, Londenaren houden van een zomerfestival. Als de zon schijnt, voelt het alsof iedereen in de stad naar een van hun geliefde groene plekken gaat. Iconische openbare parken zoals Hyde Park, Victoria Park, Finsbury Park en Crystal Palace Park, en zelf historische huizen zoals Hampton Court Palace en Somerset House, vormen het decor voor ongelooflijke weekenden met livemuziek. Met elk weekend iets tussen juni en september, kun je elk muziekgenre ontdekken en door heel veel verschillende delen van Londen touren door er gewoon zoveel mogelijk bij te wonen.

2. Foodie heaven

Londen is een stad waar je werkelijk ongelooflijke en innovatieve eetervaringen kunt hebben zonder zelfs maar een restaurant binnen te stappen. Het verkennen van de vele bruisende markten is een briljante manier om de zomer door te komen; van snelle snacks en warme hapjes tot volledige maaltijden, je kan keukens van over de hele wereld proeven zonder ooit een straat te verlaten. Verdwaal overdag in Camden Market en ga in de avond naar Brixton om je avond door te brengen met de levendige sfeer van street-food-but-in-shipping-containers vibe. Wees gewaarschuwd: de prikkelende geuren die van elke verkoper komen, maken het erg moeilijk om je volgende maaltijd te kiezen.

3. Craving culture

Londen staat bijna vol met musea en met kunstgalerijen van wereldklasse die schouder aan schouder staan met wetenschap, leger, mode en natuurhistorische musea, is er een ontzagwekkende galerij voor iedereen. Bovendien hebben de zomermaanden in Engeland nog steeds een aantal regenachtige dagen, dus het is altijd handig om te weten waar je een paar uur kunt doorbrengen met beschutting tegen het weer en het verkennen van de tentoonstellingen. Met zoveel om uit te kiezen (je zou een leven lang museumhoppen kunnen besteden), helpt een National Art Pass je tours budgetvriendelijk te houden. Het biedt gratis of goedkope toegang tot een reeks van de grootste en kleinste musea van Londen, waaronder Tate Modern, V&A, Natural History Museum, National Gallerly en British Museum.

4. Neem een duik

Wat is een betere manier om koel te blijven op een warme dag dan naar het water te gaan? De stad herbergt verschillende onverwarmde openbare zwembaden in de open lucht, bekend als Lidos. Sommige zijn gebouwd in de jaren dertig en zijn nog steeds omgeven door mooie kleedkamers met felgekleurde houten deuren. Ga naar Brockwell Lido of Tooting Bec Lido in Zuid-Londen, en Parliament Hill Lido in Noord-Londen. Als je zin hebt in een wilder zwemavontuur, duik dan in een van de prachtige meren van de stad, omringd door bossen en groene parken. Een deel van het Serpentine Lake in Hyde Park is open in de zomer voor zwemmen, Beckenham Place Park heeft een historisch meer en Hampstead Heath heeft populaire zwemvijvers voor dames, heren en gemengde zwemgroepen.

5. Socializen op South Bank

De wijk South Bank, in het hart van de stad, ligt aan de rivier de Theems en is een van Londens bekendste knooppunten voor kunst en cultuur. Hier vind je het hele jaar door attracties zoals de London Eye, Southbank Centre en National Theatre, maar South Bank doet zijn heldere en levendige reputatie het beste in de zomer waar. Je vindt er concerten en optredens, kunsttentoonstellingen, live theatervoorstellingen, openlucht DJ-sets en kermisattracties. Voor eten en verfrissing worden de schitterende cafés, bars en restaurants van het gebied vergezeld door een indrukwekkend aantal streetfood trucks en marktkramen die creatieve gastronomische lekkernijen uitdelen. Neem de metro of trein naar Waterloo om jezelf in South Bank te begeven, of steek de rivier over vanaf het metrostation Embankment.

6. Sport als een Londenaar

De metro nemen (het ondergrondse treinnetwerk van de stad) is misschien de klassieke manier om door de stad te reizen, maar je kunt niet veel sightseeing doen als je onder alle bezienswaardigheden door reist. Als je graag meer van Londen wilt zien en aan lichaamsbeweging wilt doen terwijl je de stad verkent, zoek dan naar een van de huurfietsen van de stad. ‘Boris Bikes’, zoals ze liefkozend worden genoemd, zijn bijna in elke straat te vinden en kunnen worden teruggebracht naar elk ander fietspunt in de stad. Is fietsen niet genoeg training voor jou? Sluit je dan aan bij de Londenaren in hun nieuwste obsessie voor gezondheid en welzijn; parkrun. Kijk waar je dichtstbijzijnde wekelijkse parkrun wordt gehouden en kom op een zaterdagochtend om deel te nemen aan een gratis gemeenschappelijke vijf kilometer hardlopen (of joggen of wandelen), met tal van andere vriendelijke mensen.

Discover London this summerLearn more
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer