Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 10 verborgen juweeltjes van Santa Barbara

De 10 verborgen juweeltjes van Santa Barbara

Santa Barbara ligt ingeklemd tussen twee iconen aan de westkust: San Francisco en Los Angeles. Dit kleine Californische broertje wordt iets minder vaak bezocht, maar is absoluut niet minder mooi. Haal het maximale uit het leven in deze stad met deze lijst van geweldige verborgen juweeltjes in Santa Barbara.

  1. The Sacred Space

The Sacred Space in Summerland is zowel een schatkamer vol spirituele snuisterijen als een set prachtige tuinen. De mooie zitplekken zijn omringd door stenen boeddha’s en rustgevende tropische planten. Snuffel rond in de winkel vol religieuze beeldjes, kristallen, antieke meubels, kunst en sieraden, of neem even een pauze boven een kop kruidenthee: dit is een plek van harmonie en spiritualiteit.

  1. The Santa Maria Wine Trolley

In Californië vind je misschien wel de populairste wijngebieden van de Verenigde Staten en Santa Barbara heeft een unieke manier ontwikkeld om toeristen te laten kennismaken met de lokale smaken. Stap in een ouderwetse trolleybus om een bezoek te brengen aan de wijngaarden in de Santa Maria Valley. Deze bus rijdt in de zomermaanden elk weekend en je kunt in- en uitstappen waar en wanneer je maar wilt: op basis van je eigen wijnproeverij-planning dus!

  1. The Hitching Post

Ga terug in de tijd en ervaar het oude Westen, bij The Hitching Post in het dorpje Casmalia net ten noorden van Santa Barbara. Nadat deze plek in 1944 z’n deuren had geopend als de eerste eikenhoutbarbecue in de regio, werd The Hitching Post steeds populairder dankzij de vuurplaats binnen, waarop alleen de allerbeste stukken vlees bereid worden. Het gebouw is 120 jaar oud en die geschiedenis is goed terug te zien in het interieur. Je eet hier een overheerlijke maaltijd in de sfeer van het Amerikaanse Westen van vroeger.

  1. Chumash Painted Cave State Historic Park

Een van de kleinere parken in de buurt van Santa Barbara: het Chumash Painted Cave State Historic Park is weliswaar (nog) niet zo populair bij toeristen, maar je vindt hier prachtige grottekeningen die waarschijnlijk ruim duizend jaar oud zijn. Die moeten dus gemaakt zijn ver vóór de Europese kolonisten aan de macht kwamen in Californië. De toegang is afgeschermd met tralies om schade aan de tekeningen te voorkomen, maar hoewel je de grot dus niet in mag kun je de schilderingen vanaf buiten ook al goed zien.

  1. The Book Den

The Book Den is een van de oudste boekhandels in Californië en kreeg sinds de opening in 1902 een steeds betere reputatie als dé plek om je volgende boek te kopen. Je vindt hier zowel gloednieuwe uitgaven en populaire romans als zeldzame exemplaren die niet langer gedrukt worden en/of heel waardevol zijn. De volledige achterwand staat vol met poëzie. En mocht je geïnteresseerd zijn in een souvenir of bijzondere boekenlegger: de ansichtkaarten die er te koop zijn, zijn ontworpen door lokale kunstenaars.

  1. Museum of Contemporary Art

Cultuurliefhebbers opgelet: heb je eenmaal het populaire Santa Barbara Art Museum bezocht, ga dan naar het minder bekende Museum of Contemporary Art. Dit museum is in 1976 opgericht door een groep kunstenaars uit de gemeenschap die op zoek waren naar een alternatieve plek voor hun kunst. Op deze toegankelijke plek zijn acht tot tien tentoonstellingen per jaar, met daaraast nog allerlei speciale evenementen. Je vindt het museum op de bovenste verdieping van het Paseo Nuevo Shopping Center.

  1. Channel Islands National Marine Sanctuary

Zo’n 37 kilometer buiten de kust van Santa Barbara vind je het Channel Islands National Marine Sanctuary, een paradijs voor fans van biodiversiteit. Ontdek het drukke, kleurrijke onderwaterleven door te gaan snorkelen of te duiken in het kristalheldere water rondom de eilanden, of ga kajakken om de Painted Cave te ontdekken. Er worden veel jonge zeevogels en zeeleeuwen geboren en komen regelmatig verschillende soorten walvissen en dolfijnen langs.

  1. OstrichLand USA

Waarom zou je naar de superdrukke Santa Barbara Zoo gaan, als je ook naar het westen van de stad kunt rijden voor een bezoek aan een grote ranch met meer dan honderd struisvogels en emoes? Bij OstrichLand kun je schaaltjes voedsel kopen om deze grote vogels te voeren, op kraambezoek bij de jonkies die ’s zomers geboren worden en met eigen ogen zien hoe deze bijzondere figuren genieten van hun grote terrein. Deze ranch was zelfs de inspiratiebron voor een aflevering van The Simpsons!

  1. Red Rock Pools

De Santa Ynez Mountains, natuurlijke zwembaden die zich langs de Santa Ynez River hebben gevormd, zijn een populaire plek voor locals om te relaxen en af te koelen onder de Californische zon. Volg de Red Rock Trail om de grotere baden te bereiken en volg de rivier opwaarts om bij de wat stillere plekjes te komen om een duik te nemen. Waar wacht je nog op? Pak je zwempak en ga op pad met je vrienden.

  1. Zonsondergang bij Butterfly Beach

Als een van de weinige naar het westen gelegen stranden van Santa Barbara (de meeste liggen op het zuiden) is Butterfly Beach een van de beste plekken in de omgeving om te genieten van de gouden Californische zonsondergang. Zoek een mooi plekje in het zand en zie hoe de horizon langzaam oranje kleurt of maak een romantische strandwandeling in de schemering.

Ontdek al onze bestemmingenVraag onze gratis brochure aan

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen