GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Mijn onvergetelijke tijd in Oxford

Mijn naam is Mirna Ubaghs, ik ben 21 jaar. Ik zit nu in mijn laatste jaar en ben bezig met het afstuderen van de opleiding Social Studies. Omdat ik volgend jaar graag nog naar de Master Mental Health wil, moest ik mijn engels opkrikken. Daarom ben ik de talencursus bij EF gaan volgen. In mijn vrije tijd sport ik heel veel, vooral basketbal is mijn grootste hobby. Daarnaast ben ik altijd te vinden bij vrienden waarmee ik leuke dingen doe, van festivalletjes bezoeken tot een lekker hapje eten!
Mijn onvergetelijke tijd in Oxford

Ik was nog nooit alleen op reis geweest, maar als onervaren meisje van 20 jaar ben ik de uitdaging aangegaan; een taalcursus volgen in Oxford. Best spannend zo de eerste keer, maar al snel kwam ik erachter dat dit toch echt mijn ding is! Ik bezocht verschillende plekken, van de Covered market in het centrum van Oxford tot de grote stad London. ‘Ik voelde me als een klein meisje die de grote wereld ging ontdekken, nog nooit heb ik mij zo geweldig gevoeld’. Ik keek naar de grote gebouwen in London en genoot van de gezellige kroegjes in de avond. Een internationale stad kun je het zeker noemen. Talen die ik niet eens herkende kwamen langs en ik ontmoette mensen uit veel verschillende landen! ´S avonds, in het bijzijn van een heerlijke apple beer, leerde ik diverse talen voor het woord ‘Atje’, deze heb ik mij natuurlijk stiekem opgeschreven om mijn vrienden in Nederland thuis te leren. Maar om naar huis te gaan had ik nog lang geen zin in, ik leerde mensen kennen waar ik veel plezier mee maakte waardoor ik het thuisfront even helemaal vergat.

Activiteiten

Ik was van plan om deze maand alles uit de reis te halen wat er in zat en dat heb ik ook kunnen doen. EF heeft veel verschillende trips waar je als student naar toe kunt. Natuurlijk heb ik hier gebruik van gemaakt om naast de stad Oxford, het Verenigd Koninkrijk te leren kennen. Als eerste ben ik naar Stonehenge geweest, dat moet je natuurlijk bezichtigd hebben als je in het Verenigd Koninkrijk bent. Ook het plaatsje Bath (niet heel ver van Oxford) was geweldig om een keer te zien. De touringman vertelde over de geschiedenis, de cultuur, de leukste plekjes en nog veel meer. Toen we in gesprek waren, zei hij een zin waar ik op de dag van vandaag nog steeds over nadenk: “You can travel the world, without going anywhere.” Deze zin heeft veel betekenis voor mij gekregen, denk er maar eens goed over na! Het eerste weekend was geslaagd, en al snel volgde nog meer leuke weekenden in het Verenigd Koninkrijk. De Lion King, de musical op Piccadilly Circus waar ik mij al heel lang op verheugd had. Ge-wel-dig, elke minuut heb ik genoten en het was een mooie ervaring om deze musical te zien op Piccadilly Circus in London. Daarnaast hadden we super plekken en werd ook het vervoer vanuit EF geregeld, ideaal dus! Maar niet alleen grote trips, ook kleinere activiteiten werden georganiseerd op de school. Van cupcakes bakken tot karaoke, alles was gezellig met de mensen om je heen.

Engelse cultuur

Tijdens de reis merkte ik al snel dat ik het geweldig vond om de cultuur te leren kennen. In colleges kreeg je genoeg informatie over bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt bezoeken in Oxford. Hierdoor heb ik de kans gekregen om de stad zo goed mogelijk te leren kennen. Het goed leren kennen begint bij mij meestal met eten, de beroemde Fish and Chips. Al vond ik het niet erg apart, het is zeker iets wat je moet doen als je in het Verenigd Koninkrijk bent. Snel kwam ik achter Ben’s Cookies, ik heb nog nooit zulke lekkere koekjes gegeten. Echt een aanrader, maar kijk uit dat je niet verslaafd raakt! Bijna elke avond gingen we naar een pub, dat is natuurlijk ook iets wat je echt moet doen! Als je geen bier lust, geen probleem, je hebt zo veel verschillende dat er vast wel eentje tussen zit die jij lust. Voor mij was dit de apple beer, alhoewel ik na een tijdje de dark fruit beer ontmoette en ik ook een zwak voor deze had gekregen. Schrik niet, natuurlijk zijn er ook andere dranken zoals: cocktails, wijn etc. Tijdens happy hour zijn de cocktails ook erg voordelig! Maar om even op te houden over eten en drinken ga ik nu ook een groot voordeel ervan vertellen; je komt in contact met de local people, héél leuk! Het Oxfords accent is geweldig en je leert er natuurlijk ook heel veel van. Maar niet alleen in pubs praat je met mensen uit Oxford zelf, ook in restaurants en de vele mooie museums (bijna allemaal gratis) leer je de mensen kennen.

Nieuwe vrienden van over de hele wereld

Gedurende de reis heb ik veel mensen ontmoet, iedereen wilde elkaar graag leren kennen en was erg open. Ik kon het heel goed vinden met mijn kamergenoot en in de lessen ontmoette ik steeds meer nieuwe mensen, die over de hele wereld wonen. Het is geweldig om met hun te praten over rituelen, eetgewoontes, de taal etc. Je leert hier zo veel van en je bent een hele ervaring rijker. Ik heb zelfs vrienden gemaakt die ik nu regelmatig spreek en binnenkort komen we zelfs bij elkaar. Samen met een ander meisje uit Nederland, mijn kamergenoot uit Frankrijk en vrienden uit Zwitserland gaan we een weekendje beleven in het mooie Amsterdam. Ik kijk er heel erg naar uit om hen weer te zien. Ik heb niet alleen heel veel geleerd in Oxford, maar ik heb ook mijzelf leren kennen en nieuwe mensen ontmoet. Een tijd die ik nooit zal vergeten!

Wil jij ook Engels leren in Oxford?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer