GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De top 10 van internationale festivals die je deze zomer niet wilt missen

De top 10 van internationale festivals die je deze zomer niet wilt missen

Of je nu dol bent op rock, hiphop of electronic: het internationale festivalseizoen wordt er deze zomer één om nooit te vergeten. Dus pak je tas en plan een tripje langs de coolste muziekfestivals ter wereld.
1. Rock Am Ring, Nürburgring, Duitsland

Rock Am Ring vindt plaats bij het Formule 1-circuit Nürburgring en heeft een lange en beroemde geschiedenis. Het festival stamt uit 1985 en heeft al veel legendarische bands als AC/DC, Deep Purple en de Rolling Stones op het podium gehad. Recenter behoorden onder andere de Foo Fighters, Thirty Seconds to Mars en Muse tot de line-up.

2. Governors Ball, New York, Verenigde Staten

Governors Ball is een festival met een Big Apple als hart. Dit meerdaagse evenement vond voor het eerst plaats in 2011 en heeft een line-up met verschillende genres, waaronder rock, electronic, hiphop, indie, Americana, pop en folk. En hoewel de muziek hier het hoofdprogramma bepaalt, kun je als bezoeker de volledige festival ervaring krijgen dankzij de silent disco, interactieve photo booths en levensgrote bordspellen.

3. Bonnaroo, Tennessee, Verenigde Staten

Bonnaroo is de tijdelijke thuisbasis van duizenden kampeerders, ontelbaar veel hectare natuur en honderdvijftig epische optredens op meer dan tien podia. En hoewel Bonnaroo bekendstaat als festival voor indie en alternatieve rock, zullen zelfs R&B- en hiphopfans aan hun trekken komen dankzij de diverse line-up.

4. Rock Werchter, Werchter, België

Rock Werchter is het grootste zomerfestival van België en echt een unieke muziekervaring. Je vindt dit vierdaagse evenement tussen Antwerpen en Brussel. Zo’n 90.000 bezoekers luisteren dagelijks naar de grootste headlines in de muziekindustrie.

5. British Summer Time, Londen, Groot-Brittannië

Een van de beroemdste zomerse muziekfestivals, namelijk British Summer Time (BST), vindt gedurende twee weekenden plaats in het geweldige Hyde Park in Londen. Dit is dé place to be om naar de hipste bands te luisteren, maar ook om geweldige films en comedy acts te zien. De organisatie geeft bovendien ook pop-up-cafés, zelfstandige voedselkraampjes, themapubs en cocktailbars een plekje in het park, waardoor bezoekers de volledige festival ervaring krijgen met alle faciliteiten van de stad slechts een paar minuten verderop.

6. Rock in Roma, Rome, Italië

Als je zo’n geluksvogel bent die z’n zomervakantie mag doorbrengen in de prachtige hoofdstad van Italië, dan zou je het absoluut zó moeten timen dat je er bent tijdens Rock in Roma. Sinds 2002 brengt dit geweldige internationale muziekevenement de beste rockbands ter wereld samen voor één fantastische show in het zuiden van Rome, op het Ippodromo delle Capannelle.

7. Mad Cool Festival, Madrid, Spanje

De naam Mad Cool Festival vat het eigenlijk al perfect samen. Sinds Neil Young en The Who het eerste jaar (2016) de headliners waren, is dit jonge evenement razendsnel een grote speler in de Europese festival scene geworden. Tijdens het driedaagse feest op Caja Mágica in het zuiden van Madrid, slechts een kwartiertje reizen van het hart van de stad, kun je genieten van de beste rock-, pop- en alternatieve artiesten op vier podia. En aangezien de shows elke dag pas om 7 uur ’s avonds beginnen, heb je nog genoeg tijd om overdag de stad te ontdekken.

8. Festival Internacional de Benicàssim (FIB), Benicasim, Spanje

Nog een must-see-festival in Spanje. FIB is gevestigd tussen Valencia en Barcelona in: namelijk in de badplaats Benicasim. Je kunt hier de hele nacht door rocken op het strand: FIB-shows staan erom bekend te duren van 5 uur ’s avonds tot 8 uur ’s ochtends. Slapen kun je wel vergeten, want de drie podia houden je de hele nacht bezig.

9. Lollapalooza, Parijs, Frankrijk

Wat begon als een klein muziekfestival in Grant Park in Chicago in 2005 is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. En de Fransen zijn er dol op. Lollapalooza Parijs zorgt niet alleen voor een line-up vol grote namen uit de pop-hiphop- en alternatieve rockwereld, maar stampt om een culinair centrum met geweldige Franse gerechten uit de grond én doet z’n best om de milieu-impact binnen de perken te houden. Dankzij de gratis shuttlebussen die in heel Parijs rondrijden, de asbakken overal op het festivalterrein en de korting op drankjes als je je beker opnieuw gebruikt, wordt duurzaamheid gewoon léuk.

10. Sziget, Boedapest, Hongarije
Vrijwel elke muziekliefhebber heeft weleens gehoord van Sziget: het één week durende festival op het Hajógyári-eiland in Boedapest. Op Sziget wordt simpelweg het leven gevierd. Het is een van de grootste multiculturele muziek- en kunstfestivals in en internationale stadsomgeving en biedt een podium aan de inspirerendste artiesten van nu. Het resultaat: een geweldige show.

Ga op reis en leer een taal in het buitenlandLees verder
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden